Megvannak az All-Star kezdők - LeBron választ először

Megvannak az All-Star gála kezdői - az egyik csapatot LeBron James, a másikat Steph Curry választja majd.

Keleten LeBron James nyerte a szurkolói szavazást 2.64 millió vokssal, így övé az egyik kapitányi cím, és mivel ő kapta a legtöbb szavazatot, így ő választ majd először. Mögötte a második Giannis Antetokounmpo (2.53 millió) lett, a harmadik pedig a frontcourtban Joel Embiid - érdekesség, hogy James a szurkolóknál első lett, de a médiánál csak holtversenyben végzett az élen a göröggel, a játékosoknál pedig Antetokounmpo nyert, ettől függetlenül LeBroné lett a legjobb hely a helyezési számok alapján is, és mivel a kapitányi címet kizárólag a szurkolói voksok száma döntötte el, így abban nem volt kérdés, hogy ha a másik két "társaság" is kezdőnek jelöli, akkor övé ez a titulus. Kristaps Porzingis egyébként a játékosoknál megelőzte Embiidet, de máshol nem.

A keleti hátvédeknél Kyrie Irving mindenkinél az első helyen végzett, és összességében az ötödik legtöbb voksot kapta (2.17 millió), DeMar DeRozan pedig mindenkinél a második legjobb keleti hátvéd lett, így itt semmiféle vita nem volt, kik kerülnek majd be

Nyugaton Steph Curry kapta a legtöbb szavazatot a szurkolóktól (2.38 millió), és mivel bekerült a kezdők közé, ezért ő lesz így a másik csapatkapitány. A nézők mellett a játékosok is az első helyre tették egyébként Curryt, a média pedig a másodikra - James Harden előzte ott meg a Golden State Warriors kétszeres MVP-jét, aki a szurkolóknál csak harmadik lett, a játékosoknál viszont a második, így összességében ő lett a másik bekerülő Curry mellett a nyugati hátvédeknél. Érdekesség, hogy a szurkolóknál nem Russell Westbrook tolta ki Hardent az első két helyről, hanem Manu Ginonili.

A nyugati frontcourtban Kevin Durant lett az első összességében a negyedik legtöbb vokssal (2.24 millió) úgy, hogy konszenzusos első lett mindenkinél. Mögötte Anthony Davis végzett a második helyen úgy, hogy a szurkolóknál a harmadik volt, a médiánál és a játékosoknál viszont a második. A harmadik pozíciót pedig Davis csapattársa, DeMarcus Cousins kaparintotta meg, aki a szurkolóknál és a médiánál is csak negyedik lett, a játékosoknál harmadik, de ez is elég volt összességében. A szurkolói voksoláson második helyen végző Draymond Green összességében csak a negyedik lett, mivel a játékosok a hetedik, a média pedig a hatodik helyre pakolta. A médiánál harmadik helyen végző LaMarcus Aldridge pedig hiába lett negyedik a játékosoknál, a szurkolói szavazáson csak nyolcadikként végzett.

A két kapitány, LeBron és Curry tehát ebből a másik 8 emberből választ majd először akkor, amikor "újrahúzzák" a két keretet a gálára. A cseréket, ahogy mindig, az edzők jelölik majd ki egy hét múlva, és azokat a játékosokat is "újrahúzza" a két kiválasztott.

A végeredmény, és ahogy kijött:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus