Hírmorzsák 2018-01-20 (10:30)

George Hillt, DeAndre Jordant és Lou Williamst is kinézte magának a Cavs, Tristan Thompsont és JR Smith-t már ajánlgatják is a Clippersnek. Rodney Hoodot elcseréli a Jazz a deadline előtt? Kemba Walker adott őszinte nyilatkozatot a körülötte lévő cserepletykáról. A Knicks nem akar Walkerért cserélni? Porzingis úgy érzi, megérdemli, hogy All-Star legyen. Andrew Bogut iránt több PO-csapat is érdeklődik. Stephen A. Smith szerint Damian Lillardnek cserét kellene kérnie egy nagyobb piacra az All-Star tagsághoz, méhkasba nyúlt ezzel. A Lakers negatív és pozitív történelmet írt egyszerre.

Az este hírét előbb Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) szolgáltatta, aki jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers George Hillt nézte ki magának, őt szeretnék megszerezni még a deadline előtt. Hill a nyáron írt alá a Sacramento Kingshez, 3 éves, 57 millió dolláros szerződéséből még két év hátra van, de egyrészt jelenlegi szerződésének utolsó idénye csak 1 millió dollárig garantált, másrészt tud mindkét hátvédposzton játszani, és a padról is nyugodtan lehet használni.

Marc Stein (New York Times) rákontrázott erre, ő ugyanis úgy tudja, hogy Hillt és DeAndre Jordant is megpróbálja megszerezni a Cavs a cserehatáridő lejárta előtt, sőt, a Los Angeles Clipperstől nemcsak a center, hanem Lou Williams is érdekli őket - Jordan és Williams szerződése is lejár, a nyáron szabadügynökök lesznek. Szintén Steinhez és a Cavshez tartozik, hogy forrásai szerint a Cleveland Tristan Thompsont és JR Smith-t árulja, őket már fel is ajánlották különböző édesítőkkel a Clippersnek.

Még mindig Stein: információi szerint egyre többen gondolják úgy a ligában, hogy a Utah Jazz a deadline előtt elcserélheti Rodney Hoodot - a negyedik évében járó Hood karriercsúcsnak számító 16.7 pontot átlagol ebben az idényben 38.6%-os triplamutatóval, és újoncszerződése utolsó évében van. Stein azt is hozzátette, hogy több együttes is szeretné megszerezni a swingmant.

Az a tegnap este legnagyobb híre volt, hogy a Charlotte Hornets elcserélné Kemba Walkert, erről kérdezték az irányítót. Walker azt mondta a riportereknek, hogy teljesen le lenne törve, ha elcserélnék, mert Charlotte-ban akar maradni. Sosem volt még ilyen helyzetben, nem tudja, milyen érzés, új még ez neki, de eléggé feldúlt. A szívét-lelkét kitette a klubért és a városért, és ez így is marad addig, amíg el nem passzolják. Itt kapta meg az első lehetőségét, hét éve van Charlotte-ban, rengeteg mindent tett a közösségben is, sok szurkolót ismer személyesen is, sokan szeretik őt. Nagyon kötődik a helyhez, mert Charlotte-ban nőtt fel, az az otthona. Azt is hozzátette, hogy nem fogja befolyásolni ez a játékban, mert profi kosaras, ebből él - minden nap keményen dolgozik, és bármi történik az életében, az sosem látszódik meg a pályán.

Szintén Walkerhez tartozik, hogy Ian Begley (ESPN) értesülései szerint elképzelhető, hogy a Charlotte megpróbálja szülőállamába, New Yorkba cserélni az irányítót, Adrian Wojnarowski (ESPN) viszont úgy tudja, hogy a New York Knicks egyelőre nem nagyon akar Walkerért cserélni. A Hornets jó fiatalt vagy első körös picket szeretne legnagyobb sztárjáért, és a New Yorknak van is cserealapja, de jelen állás szerint nem szeretnék odaadni sem Frank Ntilikinát, sem a saját első körösüket.

Maradjunk a Knicksnél: Kristaps Porzingistől a ma hajnali mérkőzés előtt azt kérdezték, hogy szerinte ott van-e a helye az All-Star gálán, amire annyit válaszolt, hogy a játékostársai tudják a választ, ő csak ennyit mond - mint ismert, a lett magasember a játékosok között a harmadik lett a voksoláson, de végül nem került be a kezdőbe. Azt is hozzátette, hogy mindenkinek meglehet a maga véleménye, a szurkolóknak is, és ő is sok dolgot sokkal jobban csinálhatott volna. Reménykedik benne, hogy ott lesz a gálán, mert úgy érzi, megérdemli ezt - csak jól kell játszania, nyernie kell csapatával, és a jutalmak nem maradnak el, de nem nagyon szabad azon aggódnia, hogy ki fog rá szavazni és ki nem.

A többször is említett Stein hozta azt a hírt is, hogy Andrew Bogut iránt több PO-csapat is érdeklődik - az ausztrál centert nemrég rakta ki a keretéből a Los Angeles Lakers, és valószínűleg csak a február 8-ai deadline után ír alá bárhova, addig a csapatok inkább megtartják a szabad rosterhelyeiket, ha egy cserében több játékost kell esetleg átvenni, mint amennyit adnak.

Stephen A. Smith (ESPN) az ESPN egyik legutóbbi adásában azt mondta, hogy szerinte Damian Lillardnek cserét kell kérnie egy nagyobb piacra, hogy megkapja az All-Star elismerést. A Portland TrailBlazers közösségi médiával foglalkozó részlege amúgy is híres az aktivitásáról, úgyhogy nem is maradhatott el a válasz - gyorsan kiírták twitteren, hogy vannak olyan emberek, akik bármit kijelentenek, csak hogy a figyelem középpontjába kerüljenek.

A végére pedig jöjjön egy kis napi statisztika: a Los Angeles Lakers többszörösen is történelmet írt ma este, miután 2/14-es mutatójuk volt a büntetővonalról, ezzel 1963/64 óta az első csapat lettek, amely 20% alatti büntetőmutatóval mérkőzést tudott nyerni. Az aranysárga-lilák 14.3%-os statisztikája a vonalról a liga történetének legrosszabb ilyen jellegű adata, ha azokat az együtteseket nézzük, akik legalább 10 büntetőt dobhattak egy találkozón.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus