Hírmorzsák 2018-01-21 (22:15)

LeBron reméli, hogy Lue-t nem menesztik - nem tudja, mi folyik a háttérben, de ha a jövő héten kezdődne a PO, simán kieshetnének az első körökben. Isaiah Thomas szerint nem bíznak egymásban védekezésben. David Blatt és Enes Kanter viccelődtek a Cavs 148 kapott pontjával. Embiid a Milwaukee egyik tulajdonosával trollkodott. Capela szerint a Rockets jobb csapat, mint a Warriors. Antetokounmpo holnap este sem játszik (térd). A Pelicans még 10 napra megtartja DeAndre Ligginst. Trey Burke-öt hívták az ősszel Kínából is, ő az NBA miatt választotta a G-Ligát.

A Cleveland Cavaliers tegnap este 148 pontot kapva szenvedett vereséget az Oklahoma City Thundertől, és megkérdezték a meccs után LeBron Jamest, hogy szerinte Tyronn Lue-t meneszti-e a klub. James azt válaszolta, hogy reményei szerint nem, de nem tudja, mi most a helyzet, mi merül fel a vezetőségben, illetve miről volt már szó eddig is. Abban biztos egyedül, hogy meg kell nézniük, hogyan tudnak javulni, mert nem egy-egy dologgal van gondjuk, hanem elég sok mindennel.

LeBron azt is elmondta, hogy a rájátszásra még csak gondolniuk sem szabad a jelenlegi helyzetükben - ha jövő héten kezdődne a PO, simán kieshetnének az első körökben is. Nagy zakót kaptak, és soha nem kapott még 148 pontot egyetlen csapattól sem, talán még játékban sem - a Thundernek minden beesett kintről, bentről, mindenhonnan, saját teljesítményükre pedig a nagyon gyenge jelzőt használta. Isaiah Thomas szerint elfogadhatatlanul játszottak, és ez nem az edzőik hibája, hanem a játékosoké - védekezésben nem bíznak egymásban, és ennek változnia kell, méghozzá sürgősen.

Itt lehet kiemelni két érdekességet: a Cavs volt vezetőedzőjét, David Blattet kérdezték a török All-Star gála ma esti meccse előtt, hogy mi a célja, amire azt válaszolta viccesen, hogy nem szeretne annyi pontot kapni, mint tegnap a Cleveland - nem sikerült, 151 pontot kapott csapata. A New York Knicks centere, Enes Kanter pedig LeBronnal trollkodott: twitteren kiírta, hogy 148 és mellette a Jamesre jellemző #StriveForGreatness hashtaget.

Ha már trollkodás, akkor itt lehet megemlíteni a Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet, aki a Milwaukee Bucks tulajdonosát, Wes Edenst nézte ki magának. Edens a Philly elleni mérkőzés előtt azt mondta, hogy a Sixers többet foglalkozik a "Process"-szel, mint az aktuális eredményekkel. Embiidék aztán legyőzték a Bucksot, mire instagramra kitette a center, hogy "Ez is megvan #AzEredmények".

A Houston Rockets a Golden State Warriorst győzte le, azután a meccs után pedig Clint Capelát kérdezték az újságírók - a center szerint jobbak, mint a bajnok, és azért magabiztosak, mert tudják, hogy ha azt csinálják, amit kell, akkor legyőzik a Golden State-et. Capela szerint az a kulcs, hogy folyamatosan a saját játékukat játsszák, és ne érdekelje őket, hogy a Warriors mondjuk nagy hátrányból visszajön a meccsbe. A korábbiak során egy-egy hibát követően sokszor összeomlottak, most azonban nem ez volt a helyzet.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo még legalább egy mérkőzésen nem fog pályára lépni - holnap este, a Phoenix Suns ellen sem játszik majd a fájó térde miatt, így 8 napja van összesen kipihenni a sérülést.

A New Orleans Pelicans adott egy második 10 napos szerződést is DeAndre Ligginsnek.

A végére pedig egy érdekesség maradt Trey Burke-től: a New York Knicks hátvédje a New York Daily News munktársának elmondta, hogy amikor a Knicks kitette őt a keretből az ősz folyamán, Kínából kapott egy évi 3 millió dollárt érő ajánlatot, de ő inkább a G-Ligát választotta az NBA reményében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus