Hírmorzsák 2018-02-03 (13:00)

Brogdon 6-8 hétre kiszállt combsérülése miatt - Taurean Prince helyettesíti az All-Star gálán. A Hornets és Anthony Davis is franchise-rekordot döntött. Westbrookot és Steve Kerrt sem bünteti a liga. A Portland árulja Noah Vonleh-t. Ainge szerint Gordon Hayward felépülésében nagy szerepet játszik a következő hónap. Noah további rendelkezésig nem tér vissza a Knickshez. Megszüntették az eljárást Charles Oakley ellen. Portis szerint a pályán kívül sosem jött rendbe a kapcsolatuk Miroticcsal.

Sérüléssel kezdjük a ma délutáni morzsát is, a Milwaukee Bucks tavalyi év újonca, Malcolm Brogdon ugyanis 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, miután elszakadt egy szalag a bal combjában. Brogdon helyét az All-Star gála Rising Stars meccsén az Atlanta Hawks swingmanje, Taurean Prince veszi át. Itt lehet érdekességként megemlíteni, hogy a Charlotte Hornets az egyetlen klub, amelyet senki nem képvisel majd az All-Star hétvégén.

Ha már a Hornets, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a klub 49 pontot szórt ma hajnalban az Indiana Pacers elleni első negyedben, ez pedig franchise-rekord. Szintén klubcsúcsot állított fel Anthony Davis, aki a New Orleans Pelicans örökranglistáján lehagyta a 8690 pontos David Westet, így már ő áll az első helyen 8702 pontjával.

Tegnap este volt róla szó, hogy Russell Westbrook ellökött egy szurkolót a Denver Nuggets elleni találkozó után, amikor a néző a pályára ment keménykedni és megmondani a frankót az Oklahoma City Thunder sztárjának. Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a liga nem fogja megbüntetni ezért Westbrookot, a helyi rendőrség azonban a szurkoló ellen eljárást indított, az pedig biztos, hogy többet nem nagyon látogathatja a Nuggets meccseit, kitiltották a csarnokból.

Nem bünteti a liga a Golden State Warriors vezetőedzőjét, Steve Kerrt sem, aki a játékvezetést kritizálta - egy James Harden-féle esetről kérdezték, mikor a Houston Rockets sztárja lépéshibával együtt játszott LaMarcus Aldridge ellen a triplavonalon, mielőtt beszórta volna a hármast. Kerr annyit válaszolt, hogy szerinte ez szégyen, és a liga annyira el van foglalva a sok ponttal, hogy ezzel nem foglalkoznak. Nem sokkal később törölte a tweetet, mert privát üzenetnek szánta. Poénkodott is Kerr, hogy meghackelték, játékosa, Draymond Green ugyanis erre hivatakozott két éve, mikor privát fotókat rakott ki a snapchatre magáról. Green azt mondta, hogy ő ezért senkit nem fog kritizálni, Steph Curry pedig hozzátette, hogy ez azért nem fog elülni még a csapaton belül jó ideig, rá fogják olvasni Kerr-re.

Tegnap Michael Scotto-pletykanapot tartottunk, és maradt még hír a The Athletichez most felvett újságírótól: a Portland TrailBlazers árulja Noah Vonleh-t, aki a szezon végén korlátozott szabadügynök lesz, és ebben az idényben  3.7 pont és 5.3 pattanó a mutatói.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a 98.5 The Sports Hub Toucher & Rich című műsorában Gordon Hayward sérüléséről beszélt. Ainge azt mondta, hogy a szezon első meccsén lesérült sztárjuk egyelőre még nagyon korlátozott feladatokat tud végezni, és vissza is fogják az orvosok, hogy minden rendben menjen. Ainge szerint a most következő hónap sokatmondó lesz abból a szempontból, hogy mikor térhet vissza Hayward, mert elkezd majd futni az AlterG-n, egyre többfajta mozdulatot engedélyeznek neki, úgyhogy nagy lépést tesz a gyógyulás felé - a kérdés mindezek üteme.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy Joakim Noah nemhogy a deadline-ig nem tér vissza a New York Knickshez, de további fejleményekig nem lesz ebben változás - gyakorlatilag biztos, hogy vagy így, vagy úgy, de a francia center nem lép még egyszer pályára a Knicks mezében.

Szintén Begley hozta a hírt, hogy Charles Oakley ellen megszüntették az eljárást - mint ismert, az előző szezonban óriási botrányt kavart, mikor a Knicks egyik legendáját kivágták a biztonságiak a Madison Square Gardenből.

A végére pedig a Chicago Bulls maradt - Bobby Portis KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy próbálták profihoz módon megoldani a dolgokat Nikola Miroticcsal a pályán, de a pályán kívül sosem jött rendbe a kapcsolatuk. Egyszer leültek kártyázni a csapat gépén, de annyira furcsa volt az a helyzet is, hogy nem történt meg többször.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus