Hírmorzsák 2018-02-21 (14:30)

Anthony Davis szerint jó esélye lett volna a Pelicansnek a döntőbe kerülésre, ha Cousins nem sérül meg. LaMarcus Aldridge nem érti, miért tartják az emberek ezt a szezont egy elvesztegetett idénynek a Spurs szempontjából. Giannis Antetokounmpo Kobe Bryanttel szeretne együtt edzeni a nyáron. A Bulls is elkezdi a nyílt tankolást. Óriási botrány van a Mavsnél szexuális zaklatás és egyéb ügyek miatt. Hornacek kijelentette, hogy Noah nem tér vissza a Knickshez. Schröder meg akar venni egy német kosárcsapatot. Wall nyáron le akar diplomázni. Jerry West szerint a kosárlabda meg fog előzni minden más sportot.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis még az All-Star hétvége alatt ült le interjúzni Rachel Nicholsszal (ESPN), és azt nyilatkozta, hogy szerinte végigmehettek volna a PO-on, ha nem sérül le DeMarcus Cousins, mert kettejüket senki nem tudta megállítani - Davis úgy érzi, komoly esélyeik lettek volna arra, hogy a döntőbe kerüljenek. Rajon Rondo mindig azt mondogatja nekik, hogy ők ketten Cousinsszal a legjobb magasemberek, és hogy tudja, mi kell a bajnoki címhez, márpedig a Davis-Cousins párosban ez megvan.

Szóba került az is, hogy mit érez, mikor felmerülnek olyan játékosok, mint például Kevin Garnett, akik megbánták, hogy nem kértek előbb cserét. Davis azt mondta, hogy gondol erre ő is, hazudna, ha azt mondaná, hogy nem így van, hogy nem ugyanazon az úton megy-e végig ő is, de aztán mindig úgy van vele, hogy talán ez lesz az az év, mikor be tudnak robbanni. Mindig csak évről-évre gondolkodik és néz előre, azt figyeli, milyen irányba halad a franchise, aztán majd elválik, merrefelé tartanak. Azt is hozzátette a sztár, hogy nem elég a Pelicans számára az, hogy csak bejutnak a rájátszásba.

A San Antonio Spurs magasembere, LaMarcus Aldridge azon akadt ki, hogy sokan "elveszett szezonnak" tartják a Spurs idényét. LMA visszakérdezett, hogy már hogyan lehetne ez egy elvesztegetett év, mikor harmadikok nyugaton? Sok sérültjük volt, és így is jól játszottak, márpedig ha a sérültek felépülnek, az hatalmas segítség lesz számukra - reményei szerint az idény végét meg tudják nyomni.

A Milwaukee Bucks csillaga, Giannis Antetokounmpo elmondta, hogy szeretne Kobe Bryanttel együtt dolgozni a nyáron Los Angelesben. A görög klasszis azt szeretné megtudni, hogyan gondolkodik Bryant a játékról, mert úgy gondolja, az a legfontosabb, hogy a Kobe-hoz hasonló All-Time nagyságok hogyan tekintenek a mai kosárlabdára, hogyan játszana ma, változtatna-e valamin - ezt kell átlátni és megérteni. Antetokounmpo szerint Bryant látta őt játszani, és remélhetőleg tud neki pár tanácsot adni.

A Chicago Bulls irányítója, Cameron Payne csütörtökön, a Philadelphia Sixers ellen elkezdheti a szezont, miután meg kellett műteni a lábfejét, és így a szezon kétharmadáról hiányzott. A Bullsnál elkezdték a tankolást, miután John Paxson bejelentette, hogy Robin Lopez, Jerian Grant és Justin Holiday nem játszanak - arról nem tudni, hogy meddig, illetve hogy sérültek-e, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem. Payne mellett Cristiano Felicio kerül be a rotációba, ő veszi át Lopez helyét, míg Holiday helyett David Nwaba lesz majd a kezdő.

Ha már tankolás, akkor nem maradhat ki a Dallas Mavericks, amelyről tegnap megírtuk, hogy tulajdonosa, Mark Cuban bevallotta, hogy a játékosainak megmondta, az a legjobb, ha elveszítik a meccseket. Felmerült azonban egy másik történet is hajnalban, miszerint a klubnál a nőkkel szemben nagyon ellenséges a munkakörnyezet - a volt elnök és vezérigazgató, Terdema Ussery szexuálisan zaklatott több nőt is, a Mavs beatwritere, Earl K. Sneed pedig többször is erőszakos volt, sőt, megvert nőket. Cubanről nem igazán tudni, hogy mit tudott a dologról - saját bevallása szerint semmit, mert a napi dolgokba nem folyt bele, és ő is a Sports Illustrated cikkéből értesült a dolgokról, de Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a liga erősen figyeli a Maverickst. Ki is adott egy közleményt az NBA, hogy nagyon messze áll ez az általuk képviselt értékektől, úgyhogy rajta tartják a szemüket a történéseken és azon, hogy hogyan zárul a klubon belüli vizsgálat.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek az All-Star gála utána első edzést követően elmondta, hogy továbbléptek a Joakim Noah ügyről, és szerinte a francia center is - lényegében kijelentette, hogy Noah nem tér vissza az együtteshez semmilyen formában, a kérdés az, hogy milyen módon és pontosan mikor válnak meg tőle.

Jöjjenek a ligával kevésbé köthető dolgok.

Az Atlanta Hawks irányítója, Dennis Schröder azt nyilatkozta, hogy szeretné megvenni a Basketball Löwen Braunschweig német klubcsapatot - Braunschweigben született az irányító. Schröder elmondása szerint pénzzel akarja segíteni az együttest, társtulajdonos lenne, és Top5-ös csapatot akar csinálni a gárdából.

A Washington Wizards játékmestere, John Wall azt mondta, hogy a nyáron vissza akar térni a Kentucky egyetemre, hogy megszerezze a business diplomáját - megígérte ezt az édesapjának, és szeretne felkészülni a kosárlabda utáni életre is.

A végére pedig a Los Angeles Clippers tanácsadója, Jerry West maradt. West azt mondta, hogy sok-sok évvel ezelőtt, mikor LA-ba érkezett, gyakorlatilag senkik voltak - az újságok utolsó két oldalán kaptak helyet, de egyáltalán nem követte senki a kosárlabdát. Nem szeret ugyan nagy és főleg megosztó kijelentéseket tenni, de látva azt, hogy milyen fejlődésen ment keresztül a sportág azóta, úgy gondolja, hogy a kosárlabda minden más sportot meg fog előzni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus