Hírmorzsák 2018-02-28 (21:30)

Harden szerint ez az az év, amikor igazán nagyot domboríthatnak a PO-ban - szerinte a mostani Rockets a legjobb csapat, amiben valaha játszott. Curry szerint teljesen természetes a Houston önbizalma, a Rockets játékosainak helyében ők is ugyanezeket nyilatkoznák. Draymond Green kicsit odaszólt Paul Pierce-nek. Corey Brewert kivásárolta a Lakers, a Thunderhez igazolhat. A Sixers kiteszi Trevor Bookert, aki a Pacershez igazol(?). A Lakers újonca, Josh Hart eltörte a bal kezét. Dennis Schröder megvett egy német kosárcsapatot.

A Houston Rockets sztárja, James Harden Jovan Buhával (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint úgy érzi, hogy ez az év az, amikor igazán nagyot dobbanthatnak - komoly elvárásai vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen eredményt kellene elérniük majd a rájátszásban. Harden a vezetőséget dicsérte, akik elképesztő munkát végeztek - tavaly megszerezték Eric Gordont és Ryan Andersont, a mostani szezon előtt Chris Pault, PJ Tuckert és Luc Mbah a Moute-t, idény közben pedig Gerald Greent és Joe Johnsont. A dobóhátvéd szerint ez a legjobb együttes, amelyben valaha játszott, ha mindent egybevetünk - kiváló a gárdán belüli hangulat, és nagyon jóban vannak az edzői stábbal is, jól érzik magukat.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry azt mondta a Rockets-játékosok önbizalmáról, hogy mégis mit kellene mondaniuk? Ha ő is ugyanabban a cipőben járna, ő is ugyanezt mondaná, és valószínűleg négy éve tőlük is ilyen nyilatkozatokat lehetett hallani, mikor még az első bajnoki címüket akarták megszerezni. Ha nem ezt mondanák, amit most, akkor azt gondolná, hogy vagy hazudnak vagy nagyon komoly kétségeik lehetnek a keretükben. Curry azt is hozzátette, hogy hosszú még az út addig, hogy a két együttes összecsapjon a PO-ban, és nemcsak a Houstonnal, hanem a többi nyugati gárdával is szembe kell még nézniük. Szerinte mindenkinek önbizalommal telve kell hozzáállni a hátralévő időszakhoz és a PO-hoz akkor is, ha van racionális alapja és akkor is, ha nincs.

A Los Angeles Lakers kivásárolta Corey Brewert, aki Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint az Oklahoma City Thunderhez igazolhat - Billy Donovan volt az edzője a Florida egyetemen, nyertek is együtt két bajnoki címet.

Michael Scotto (Basketball Insiders) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers Trevor Bookert fogja kirakni annak érdekében, hogy le tudja igazolni Ersan Ilyasovát - a török spacing szempontjából jobb játékos, ezért jobban illeszkedhet a Sixers húzóemberei mellé. Scotto úgy tudja, hogy Booker iránt PO-csapatok érdeklődnek, Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint pedig az Indiana Pacerst fogja választani Booker, ha lekerült waiverről.

Térjünk még vissza a Lakershez: Josh Hart eltörte a bal kezét, de Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a csapat azt a lehetőséget is vizsgálja, hogy nem műttetik meg a sérült testrészt, mivel egy kisebb törésről van szó - így természetesen azt sem tudni egyelőre, hogy mennyit hagy majd ki Hart.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green nincs túl jóban Paul Pierce-szel, legalábbis látszólag - a Dray Day Podcastben most azt hozta fel Green, hogy az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy Pierce-nek folyamatosan gondjai voltak a PO-ba jutással, minden évben "eladósorban" volt, aztán hirtelen megjelent Ray Allen és Kevin Garnett, ezt pedig nem kellene elfelejteni. Hogy meddig fajul kettejük "románca" ezután, azt nehéz megmondani.

A végére pedig az Atlanta Hawks irányítója, Dennis Schröder maradt, aki a Basketball Löwen Braunschweig többségi tulajdonosa lett - a napokban volt már erről szó, hogy miután a városban nőtt fel, szeretné megvenni a klubot, és jó csapatot akar belőle csinálni, úgyhogy várhatóan költeni is fog majd a gárdára, ez Európában azért kevesebb pénzbe kerül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus