Hírmorzsák 2018-03-08 (21:30)

LeBron már csak négy csapat közül válogat? Jamest nem érdekli, hogy hanyadik kiemelt lesz a Cavs a PO-ban. Rose a Minnesotánál folytatja. Love szerint a Thunder ellen nem a pánikbetegsége miatt szállt ki idő előtt. Marcus Smart felülvizsgáltatná a 15.000 dolláros büntetését. Nem nagyon akar senki rizikózni Bosh-sal. Kawhi Leonard közel a visszatéréshez. LMA szerint ő a liga egyik leginkább félreértett embere. Billups még mindig szeretne GM lenni. Isaiah Thomas mezszámot vált.

A nap igazolásáról beszámoltunk már az este folyamán: Derrick Rose a Minnesota Timberwolveshoz igazolt a szezon hátralévő részére.

Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint LeBron James a nyár folyamán csak a Cleveland Cavaliers, Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Philadelphia Sixers négyes közül fog magának választani. A Lakerstől a Cavshez cserélt Jordan Clarkson egyébként elmondta, hogy az aranysárga-lilák öltözőjén belül többször is beszéltek Jamesről - az már régóta pletyka, hogy Magic Johnsonék idén nyáron megpróbálják majd leigazolni egy másik sztárral együtt.

Az szintén LeBronhoz kapcsolódik, hogy az egyik újságíró szerint fontos túrához érkezett a Cleveland, mert ha nem sikerül jól, akár a keleti hatodik helyig is lecsúszhat a gárda. James azt válaszolta erre, hogy nem számít neki, hogy hatodik, harmadik, második vagy nyolcadik kiemelt a Cavs, mert ha az első meccsen idegenben kell pályára lépnie, az nagy kihívás (de leginkább az ellenfélnek).

Az is a Cavshez tartozik, hogy Kevin Love elmondta, hogy ugyan más jelent meg a minap, de semmi köze nem volt a pánikbetegségének az Oklahoma City Thunder elleni januári találkozóhoz, nem azért távozott arról a meccsről. A másnapi csapatmeetingen Tyronn Lue vezetőedző viszont felhozta a betegségét - sokáig eltemette magában, akkor került újra felszínre, és az egy nagy lökés volt annak az irányába, hogy megírja azt a bizonyos The Players' Tribune-ba írt cikkét, amelyben nyilvánosságra hozta, hogy milyen problémái vannak.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart szeretné felülvizsgáltatni 15.000 dolláros büntetését, amit a játékvezetők kritizálása miatt kapott a Houston Rockets elleni találkozót követően.

Chris Bosh-ról nemrég felröppent a hír, hogy nem akarja befejezni, és megpróbál visszatérni az NBA-be. Jackie MacMullan (ESPN) több GM-mel is beszélgetett erről, de nem nagyon akarnak rizikózni a vérrögjei miatt a Heat által egészségügyileg "visszavonultatott" erőcsatárral. Az egyik vezető azt mondta, hogy ha Bosh egészséges lenne, a Heatnél játszana, de mivel a floridaiak nem láttak erre lehetőséget, ez azt mutatja, hogy nekik sem szabad próbálkozniuk. Egy másik GM azt mondta, hogy egy életveszélyes betegségről van szó, és feltette a kérdést, hogy vajon ki akar ezzel rizikózni majd?

Michael C. Wright (ESPN) saját elmondásai szerint olyas valakibe futott bele az egyik repülőútján, aki sokat tud arról, hogy Kawhi Leonard hogyan dolgozik - a forrás szerint a San Antonio Spurs kiscsatára elképesztő mennyiségű és minőségű munkát végez el annak érdekében, hogy visszatérhessen. A forrás azt is elárulta, hogy közel van ahhoz Leonard, hogy újra pályára lépjen.

A Spurs magasembere, LaMarcus Aldridge Michael Pinával (Vice) az All-Star hétvége alatt ült le beszélgetni egy hosszabb interjú erejéig. Az újságíró megkérdezte tőle, hogy meglepődött-e, hogy elvitték a gála főmeccsére, amire annyit mondott, hogy azt nem mondaná, de tudta, hogy rengeteg munka vár rá - a San Antonio és Gregg Popovich megtették a tőlük telhetőt, hagyták, hogy önmaga legyen, de neki is rá kellett jönnie, hogyan tud igazán hatékony lenni a Spurs rendszerében. LMA szerint ő az egyik leginkább félreértett játékos a ligában, és ez valószínűleg azért van, mert visszahúzódó a személyisége - ő nem szeret túl nagy körben lenni, ismeretlen emberekkel, mert kényelmetlenül érzi magát. Inkább a szűkebb baráti körével van el, és ez talán rosszul jön le azoknak az embereknek, akik nem ismerik a személyiségét.

Az ESPN szakkommentátora, Chauncey Billups Harrison Windnek (BSN) azt nyilatkozta, hogy továbbra is szeretne egy együttes vezetője, GM-je lenni, de majd eljön ennek is az ideje. Billups elmondása szerint akkor szokott lehetőség adódni, mikor nem túl jó a helyzet egy klubnál, hiszen ha az lenne, nem üresedne meg a poszt. Sokszor azon múlik a siker, hogy ki hogyan illeszkedik egy franchise-ba, de azt sem árt észben tartani, hogy összesen 30 ilyen állás van a világon.

A végére pedig térjünk vissza a Lakershez: a csapat twitterfiókján jelentette be, hogy Isaiah Thomas a 7-es mezszámról átvált a 3-asra:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus