Hírmorzsák 2018-03-13 (11:50)

Popovich ma beszél Leonarddal, hogy hogyan legyen a visszatérése. Tony Parker szerint Leonardnak nem lesz egyszerű dolga, mert két hónapja nem játszott - a PO-ot kell valahogy elérniük, már ez a céljuk. Kent Bazemore is befejezte a szezont (térd). Irving sérülését nem gondolja súlyosnak sem a csapat, sem a játékos. Marcus Smartnak elszakadt a jobb hüvelykujjában egy szalag, határozatlan ideig nem játszik. Raul Neto csuklótöréssel két hétig harcképtelen. Dante Exum a héten megkezdheti az idényt. Wall már a Wizards-dzal edz, de még nem játszik ma este. Új szerződések Atlantában, Phoenixben, New Yorkban és a Lakersnél.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A kanadaiak sztárja 4-0-t hozott csapatával, ami alatt 24.8 pontot, 4.5 pattanót és 4.3 gólpasszt átlagolt. Lillard vezette a múlthéten a pontlistát 34.7 pontos átlagával, ami mellé 3.7 pattanó és 5.0 gólpassz társult - ő dobta a legtöbb triplát is ezen időszak alatt (18), és második lett a bedobott büntetők tekintetében (26).

A San Antonio Spurs időtlen idők óta először nem áll rájátszás helyen a szezon ezen szakaszában. Kawhi Leonard jelenthetne "némi" pluszt a sok sérüléssel küszködő együttes számára, Gregg Popovich vezetőedző pedig a Houston Rockets elleni, ma hajnali vereség után azt mondta, hogy ma beszél sztárjával. Megnézik, hogyan érzi magát, mennyire érzi úgy játékosa, hogy készen áll a visszatérésre, illetve mennyire érzi ő úgy Leonardról, hogy tényleg kész erre, és utána döntenek arról, mikor fog játszani a kiscsatár.

A gárda egyik veterán legendája, Tony Parker azt nyilatkozta, hogy amióta ő a ligába került, 8 konferencia döntőt és 5 finálét játszottak, rengeteg mindent nyertek, idén azonban rengeteg a sérültjük, úgyhogy azt kell kitalálniuk, hogyan tudnak bejutni a rájátszásba. Parker is kitért Leonardra - látta, hogy csütörtökön akar visszatérni, így 14 mérkőzésük lenne hátra, de ez van, mindent meg fognak próbálni, harcolni fognak, mert nagyon jó hozzáállásúak a játékosaik. Ha Kawhi visszatér, remélhetőleg a segítségükre lesz, de mindenki tudja, hogy ez nem lesz egyszerű, mert nagyjából két hónapja nem játszott. Egyébként is nehéz a helyzetük, de minden tőlük telhetőt meg fognak próbálni.

Tegnap este volt arról szó, hogy valószínűleg Daniel Theis és Wesley Matthews is befejezték az idényt, de felírhatunk melléjük még egy nevet: az Atlanta Hawks swingmanjének, Kent Bazemore-nak a jobb térdében fáj a csontja, és ő már biztosan nem lép pályára ebben a szezonban.

Maradjunk a sérüléseknél: a Boston Celticsnél úgy gondolják, hogy Kyrie Irving nem fog sok időt kihagyni térdfájdalmai okán, és ezt az irányító is lenyilatkozta - egyáltalán nem aggódik, a szezon ezen szakaszában nem akkora probléma, ha kiül pár meccset. A Celticsnél azonban Marcus Smart határozatlan ideig nem játszhat, miután elszakadt egy szalag a jobb hüvelykujjában. Egyelőre nem tudni pontosabbat az esetről, még második szakvéleményt kérnek a sérülésről, és utána döntenek arról, milyen gyógymódot alkalmazzanak - attól függ majd, mennyit kell kihagynia. Azért érdekes a történet, mert Danny Ainge GM cáfolta, hogy el lenne szakadva Smart ujjában a szalag, ő azt mondta, hogy pár napig még ők sem tudják, pontosan mi is a hátvéd problémája.

A Utah Jazznél Raul Netónak eltört a bal csuklója a New Orleans Pelicans elleni győzelem alkalmával, emiatt legalább két hétig harcképtelen lesz a brazil irányító. A Jazznél viszont van jó hír is: Tony Jones (Salt Lake Tribune) értesülései szerint Dante Exum ezen a héten elkezdheti a szezont - vállsérülése miatt úgy tűnt, ki kell hagynia az egész idényt, most azonban úgy néz ki, idő előtt visszatérhet. A Washington Wizardsnál John Wall már edz, de ma este, a Minnesota Timberwolves ellen még nem lesz bevethető.

Szóba került a Hawks az előbb, és térjünk még vissza egy kicsit rájuk: nemcsak Antonious Clevelandnek adnak kétéves szerződést, amelyből a jövő év részlegesen garantált, hanem 10 napos megállapodást kötnek Damion Lee-vel is, aki jelenleg a G-Ligában, a Santa Cruz Warriorsnél kosarazik. Clevelandhez hasonlóan Shaquille Harrison is többéves szerződést kap, de ő a Phoenix Sunstól, Troy Williams pedig a New York Knickstől - előbbi 4.2 pontot, 2.9 pattanót és 1.9 gólpasszt, utóbbi pedig 8.9 pontot és 2.1 pattanót átlagol jelenlegi klubjánál. A Los Angeles Lakers ad egy második 10 napos kontraktust is Travis Wearnek, aki 5 meccsen 10.3 percet, 4.6 pontot és 2.4 pattanót átlagolt az aranysárga-liláknál. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus