Hírmorzsák 2018-03-19 (11:00)

Jimmy Butler még az alapszakasz vége előtt visszatér. Isaiah Thomas nem zárja ki, hogy visszatér a Celticshez. Ainge pontosított: nem történt visszaesés Hayward állapotában. Melo megelőzte Reggie Millert az örökranglistán. Westbrook megint Oscar Roberston nyomdokaiba lépett. Frank Vogel helye bizonytalan az Orlando kispadján. SVG és Gentry is megkapták fejenként 15.000 dolláros büntetésüket. Most DeRozan szólta meg a játékvezetést. Gobert nem hisz a tankolásban. D'Antoni szerint PJ Tucker az egyik legjobb védőjátékos, akit valaha látott. Batumnak fáj az Achillese. A Houston alelnöke is komoly esélyes a Charlotte GM posztjára. Új játékos Clevelandben.

A Minnesota Timberwolves swingmanje, Jimmy Butler először beszélt a riporterekkel térdsérülése és műtétje óta. Butler azt nyilatkozta, hogy 4-6 hetes rehabot terveznek nála, és biztos abban, hogy még az alapszakasz vége előtt vissza fog térni - február 23-án sérült meg, tehát elvileg az alapszakasz utolsó hetében vagy heteiben újra pályára kerülhet.

Még egy sérülés: Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Charlotte Hornetsnél Nicolas Batum ma éjszaka, a Philadelphia Sixers ellen nem lesz bevethető, és lehet, hogy több találkozót is ki kell hagynia Achilles húzódása miatt. Maradjunk még a Hornetsnél: Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Houston Rockets alelnöke, Gersson Rosas is komoly esélyes lett a nyáron megüresedő GM posztra - igaz, Stein is úgy tudja, hogy továbbra is Mitch Kupchak az első számú jelölt.

A Boston Celticshez is több hír tartozik. Egyrészt megkérdezték twitteren a Los Angeles Lakers irányítójától, Isaiah Thomastól, hogy megfontolná-e, hogy visszatér a nyáron a Celticshez, amire annyit írt, hogy bármi elképzelhető. Másrészt Danny Ainge GM Steve Bulpettnek (Boston Herald) elmondta, hogy rosszul fogalmazott, nem volt visszaesés Gordon Hayward állapotában másfél hónapja. Az történt, hogy az első nap, mikor az AlterG-t használta a swingman, fájdalmat érzett - egyszerűen nem állt még készen arra, hogy a rehab ezen fázisába lépjen, ennyi történt. Vártak pár hetet ezzel, hogy újra megpróbálják, de azóta minden rendben megy.

A nap statisztikáit az Oklahoma City Thunder szállította. Egyrészt Carmelo Anthony megelőzte Reggie Millert az örökranglistán a pontok tekintetében - Melo már a 19. helyen áll. Másrészt Russell Westbrook sorozatban ötödik tripla-dupláját szerezte, és ez pályafutása során már a harmadik ilyen streakje - rajta kívül csak Oscar Robertsonnak van három, legalább 5 TD-t számláló sorozata. Westbrook előtt utoljára Michael Jordan volt képes ilyen produktumra, 1988/89-ben 7 meccs erejéig hozott tripla-duplát MJ, de Jordannek is csak ez az egy legalább 5-ös sorozata volt.

Josh Robbins (Orlando Sentinel) értesülései szerint az Orlando Magic mestere, Frank Vogel helyzete bizonytalan a csapat kispadján, és egyáltalán nem biztos, hogy a floridai gárda megtartja őt a következő szezonra is.

Nincs meglepetés: a Detroit Pistons vezetőedzője, Stan Van Gundy, illetve a New Orleans Pelicans trénere, Alvin Gentry is kaptak fejenként egy-egy 15.000 dolláros büntetést, amiért nyilvánosan kritizálták a játékvezetést - a tegnapi morzsában olvashattatok arról, mi baja volt a két szakvezetőnek.

A következő, akit megbüntetnek, a Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan lesz - mint ismert, a tegnap esti, Thunder elleni összecsapás végén őt, Serge Ibakát és Dwane Casey vezetőedzőt is kiküldték a játékvezetők, miután reklamáltak. DeRozan a találkozót követően elmondta, hogy Corey Brewer nagyon odavert neki a végjátékban az egyik ziccerénél, ennyi történt mindössze - szerinte teljesen egyértelműen faultolt Brewer, ezen nincs is mit vitatkozni. Azt is hozzátette, hogy hozzászoktak már az ellenszélhez, mert régóta ez van. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezzel együtt is eredményesek legyenek, de amint megszólalnak, azonnal ők a rosszfiúk, kiállítják őket, jönnek a pénzbüntetések és a kritikák.

A Utah Jazz centere, Rudy Gobert Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett a tankolásról. Az újságíró rákérdezett Gobert-nél arra, hogy hogyan vészelték át Gordon Hayward távozását, amiről annyit mondott, hogy túlvannak már ezen - nem számít, ki van vele vagy ki nincs, ő mindig nyerni akar. A francia középjátékos szerint Quin Snyder a győztes mentalitást, hozzállást és játékokat próbálja nekik megtanítani - olyan dolgokat, amik segíthetnek számukra megnyerni egy-egy találkozót. Gobert szerint sok csapat jó erőnléti edzésekben vagy képességek fejlesztésében, de a sikerhez azt kell megtanítani egy játékosnak, hogyan nyerjen. Ő ezért nem hisz a tankolásban, mert abból nem tanul senki, hogy direkt veszít egy 19 éves játékosért, akit még soha nem látott.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy PJ Tucker az egyik legjobb védőjátékos, akit valaha látott. Mikor eltöprengett azon, hogy volt-e már a kiscsatár All-Defensive csapat tagja, és rájött, hogy nem, akkor annyit tett még ehhez hozzá, hogy nem tudja, miért, mert sokkal többet nem kívánhat egy edző a játékosától annál, amit Tucker csinál hátul.

A Cleveland Cavaliers 10 napos szerződést adott Okaro White-nak - White 6 mérkőzésen szerepelt idén a Miami Heatnél és 35-ön tavaly, és az Atlanta Hawks rakta ki keretéből februárban, miután odakerült a deadline előtt egy cserénél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus