Hírmorzsák 2018-03-22 (14:00)

Larry Drew szerint a Raptors elleni meccs lehet a fordulópont a Cavs szezonjában. LeBron szerint senkinek nem kell bizonyítania, mire képesek a csapatai. Dwight Howard történelmi estéje - LeBron Paul és Rondo nyomdokain - a Toronto franchise-rekordot állított be. Marcus Morris két hibát is elkövetett a Thunder elleni győztes triplája előtt. Chris Paul combhajlító-húzódása nem súlyos. Lavine 5-7 napot kihagy (térd). Antetokounmpo bokasérülést szenvedett. Hornacek szerint nagyobb játékosokra van szüksége a Knicksnek wing posztokon. Az Atlanta megtartotta Jaylen Morrist.

A Cleveland Cavaliers jelenlegi vezetőedzője, Larry Drew azt nyilatkozta a Toronto Raptors elleni fordítás után, hogy szerinte ez lehet a fordulópont a Cavs szezonjában. Drew elmondása szerint mindig is úgy vélte, hogy egy idény során van egy mérkőzés, amikor megváltozik minden, leginkább a csapat hozzáállása - ez lehet a szezon elején, a közepén vagy a végén, de az biztos, hogy van, és szerinte ez a találkozó volt náluk a fordulópont.

Szintén az ohióiakhoz tartozik, hogy LeBron Jamest kérdezték arról az ötletről, amelyet Zach Lowe (ESPN) hozott nyilvánosságra a múlt hónapban - állítólag felmerült, hogy az alapszakasz után, a rájátszás előtt a főcsoportok 7-10. helyezettjei még egy külön tornát játsszanak a PO-ért. LeBron véleménye teljesen egyértelmű volt: szerinte abszolút nincs értelme ennek. James az ütközet után is nyilatkozott: szerinte nagy győzelem volt ez számukra, mert rengeteg emberük hiányzik, de senkit nem kell emlékeztetnie, hogy mire képesek a csapatai, úgyhogy ez nem volt faktor a mai találkozón.

Arról már volt szó reggel, hogy a Charlotte Hornets centere, Dwight Howard Moses Malone és 1982 óta az első játékos lett ma hajnalban, aki 32 pontig és 30 pattanóig jutott egy mérkőzésen - ő a liga történetének nyolcadik kosarasa, aki 30/30-as teljesítményt produkált egy összecsapáson. LeBronhoz is tartozik egy napi stat: az elmúlt 10 idényben ő lett a harmadik játékos, aki úgy osztott ki egy mérkőzésen 17 gólpasszt, hogy egyetlen egyszer sem adta el a labdát - Rajon Rondónak (2010, 2014) és Chris Paulnak (2016/17) sikerült ez két-két alkalommal. A Cavstől kikapó Toronto az első félidőben beállította franchise-rekordját, 79 pontot szórt az ohiói alakulatnak.

Az L2M report szerint a Boston Celtics - Oklahoma City Thunder mérkőzés legvégén Marcus Morris előbb nem dobta be 5 másodperc alatt labdát, majd a győztes triplája előtt ellépte, mikor Paul George-dzsal szemben helyet csinált magának.

A Houston Rockets irányítója, Chris Paul kisebb sérülést szenvedett szerda hajnalban, a Portland TrailBlazers ellen - a combhajlítója húzódott meg. Nincs nagy gond a játékmesterrel, saját elmondása szerint egyáltalán nem hagy majd ki meccset, mert rendben van. Mike D'Antoni vezetőedző is elmondta, hogy nincs gond Paullal, egyébként meg amikor le akarta cserélni, mindig úgy nézett rá játékosa, mint aki megöli. Ha mégsincs teljesen rendben, akkor pár napig pihentetik, néhány mérkőzést kiül, de ennyi.

Maradjunk még a sérüléseknél. A Chicago Bullsnál Zach LaVine 5-7 napot kihagy, mert fáj a térde. A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo bokasérülést szenvedett a Los Angeles Clippers elleni találkozón.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Marc Bermannel (New York Post) beszélgetett arról, hogy nagyobb játékosokra van szükségük wing posztokon. Most Tim Hardaway Jr.-ral és Courtney Lee-vel próbálkoztak sokszor hármasként, akik alapvetően dobóhátvédek, és 2-3 inch-csel alacsonyabbak, mint a legtöbb kiscsatár, így hátrányból indultak. Hornacek szerint a két érintett elég jól meg is állta a helyét, ettől függetlenül muszáj alakítaniuk a rosteren a nyár folyamán - amikor elcserélték Carmelo Anthonyt, akkor is tudták, hogy ennek be kell következnie, tudták, hogy nem bajnokesélyes a keretük, amin már alig van mit alakítani.

Az Atlanta Hawks többéves szerződést adott Jaylen Morrisnak - 6 meccsen játszott kétszer 10 nap alatt, ezeken a találkozókon pedig 16.4 perc, 4.7 pont, 2.7 pattanó és 1.2 gólpassz voltak az átlagai.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus