Hírmorzsák 2018-03-28 (10:15)

Kemba Walker belefáradt abba, hogy nem tudnak bejutni a PO-ba. Doc Rivers, Mark Jackson és David Blatt merültek fel a Knicks vezetőedzői posztjára. Tavaly Porzingis is összeveszett Jeff Hornacekkel. A Pelicans az 1973/74-es Lakers nyomdokaiba lépett. LMA (térd), Love (fog, agyrázkódás), Teodosic (lábfej), Ajinca (térd, 4-6 hónap) és Harkless (térd) az új sérültek. Durant már ma is játszott volna, holnap este visszatér. Lillard első gyermeke születése miatt hiányzik majd ma este. Evan Turner 10.000 dolláros büntetést kapott. Kenny Atkinson szerint nem adtak elég lehetőséget Jahlil Okafornak. Nowitzki játszik a következő idényben is. Bogut kihagyja ezt a szezont. MarShon Brooks a Grizzliesnél. Újítás lesz a League Pass-nél a következő idényre. LiAngelo Ball és Aaron Holiday is jelentkeztek a draftra.

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) beszélgetett, és elmondása szerint belefáradt abba, hogy nem tudnak bekerülni a PO-ba - nyerni akar, és nagyon utálja, mikor azt kell nézni, hogy mások hogyan játszanak a rájátszásban. Eddigi hét szezonjából kétszer kerültek PO-ba, és egyáltalán nem élvezi ezt a helyzetet, az is szóba került azonban, hogy Charlotte-ban akar letelepedni, hosszútávra tervez a csapattal. Mint ismert, a Hornets a nyáron új GM-et fog kinevezni, akinek az egyik legfontosabb döntése az lesz, mihez kezdjen Walkerrel. Maga a játékos is annyit mondott erről, hogy majd ha megvan, ki az új szakvezető, kiderül, milyen irányba akar a franchise továbbhaladni.

A New Orleans Pelicans magasemberének, Alexis Ajincának a bal térdét, illetve abban az egyik szalagot kellett megműteni - 4-6 hónapos kihagyás vár a francia centerre. A San Antonio Spursnél újabb sérült van, ezúttal LaMarcus Aldridge esett ki a Washington Wizards elleni mérkőzés első félidejében a bal térde miatt - ma lesz meg az MRI eredménye. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love-nak az egyik első foga meglazult a Miami Heat elleni összecsapáson, amikor Jordan Mickey könyökével találkozott az arca. Joe Gabriele (Cavs.com) forrásai szerint Love agyrázkódás tüneteit is produkálta, ma vizsgálják újra. A Los Angeles Clippersnél Milos Teodosic lábfejfájdalmai miatt fejezte be idő előtt a Milwaukee Bucks elleni összecsapást.

A Golden State Warriorsnél Kevin Durant már ma játszani akart, de Steve Kerr vezetőedző nem engedte neki, csütörtökön éjszaka, a Bucks ellen azonban minden bizonnyal pályára lép a döntő MVP.

A Portland TrailBlazers ezúttal külön blokkot kap. Egyrészt Damian Lillard hiányozni fog a ma esti, Memphis Grizzlies elleni összecsapásról, miután feleségéhez utazott, aki első gyermeküknek ad életet. Lillarddel együtt Portlandbe tartott Mo Harkless is, akinek atroszkópos térdműtéten kell átesnie - a bal térdéből kell eltávolítani az oda nem illő darabokat, de hogy mennyit kell kihagynia azt még nem tudni, majd az operáció után dől el. Harkless azt mondta, hogy elképzelhető, hogy 10 napon belül újra játszhat, de az is benne van a pakliban, hogy 4-6 hetes kihagyás vár rá. Harmadrészt Evan Turner került a középpontba, miután 10.000 dolláros büntetést kapott azért, mert nem megfelelő mozdulatokat tett az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen.

A New Orleans Pelicansnél ma hajnalban Jrue Holiday is tripla-duplát ért el, ami azért érdekes, mert ebben a szezonban DeMarcus Cousins, Rajon Rondo és Anthony Davis is megcsinálta ezt. Alvin Gentry együttese a liga történetének mindössze második olyan csapata lett, amelyben négy játékos is TD-t hozott egy szezon során - az 1973/74-es Los Angeles Lakersnek Elmore Smith (6), Connie Hawkins (1), Jerry West (1) és Jim Price (1) révén sikerült mindez.

Marc Berman (New York Post) megerősítette azokat az értesüléseket, miszerint a legtöbben úgy számolnak a ligában, hogy Jeff Hornaceket nem tartja meg a New York Knicks a nyarat követően - ehhez egy adalék, hogy az előző szezonban Kristaps Porzingis is elküldte melegebb éghajlatra a trénert, méghozzá elég vad stílusban, és a hírek szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy a lett magasember végül kihagyta a szezonzáró meetinget a vezetőséggel. Berman úgy tudja, hogy Mark Jackson és Doc Rivers is a jelöltek között vannak a Knicks kispadjára, de többen David Blatt nevét is emlegetik, miután jóban van Steve Mills elnökkel.

Maradjunk még New Yorkban: a Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson Jahlil Okaforról beszélgetett Brian Lewis-zal (New York Post). A tréner úgy érzi, hogy nem kapott tőlük túl sok lehetőséget a center, és ez a körülményeknek köszönhető - szezon közben érkezett, és fel kellett készíteni a játékra, ez elég sok időt elvett az idényből. Több infójuk lenne Okaforról, ha velük töltötte volna a nyarat, az egész edzőtábort, és a játékos is sokkal jobban hozzá lenne szokva a csapathoz. Nem egyszerű a dolga, mert sok mindent kértek tőle fizikális szempontból is, és új rendszert kellett tanulnia. Atkinson szerint nem döntöttek még Okafor sorsáról (nyáron szabadügynök lesz), de tetszik neki a center hozzáállása és az, ahogyan az edzéseken dolgozik.

Két veteránról is jöttek ki hírek, nyilatkozatok. Azt már nemrég megírtuk mi is, hogy a jelenlegi tervek szerint a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki játszik még a következő szezonban is. Ezt maga az érintett mondta el újra - nagyon jól érzi magát, mindössze egy mérkőzést hagyott ki az egész idényben, és nem véletlenül írt alá két évre a nyáron. Két évet akart játszani, és a mostani állapotok alapján ezt ki is fogja tölteni - az lesz egyébként a 21. szezonja egy csapatnál, ezzel megdönti a jelenleg általa és Kobe Bryant által tartott 20 idényes rekordot. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) pedig azt a hírt hozta, hogy Andrew Bogut nem játszik már ebben az idényben - több együttes is érdeklődött iránta, de felesége veszélyeztetett terhes. Úgy döntött az ausztrál, hogy inkább mellette marad, és majd a nyáron néz szét újra, hogy mik a lehetőségei.

A Memphis Grizzlies 10 napos szerződést adott MarShon Brooksnak, és kitették keretükből Brice Johnsont - a dobóhátvéd idén (is) Kínában játszott, és 36.6 pontos, 7.2 pattanós, valamint 5.7 gólpasszos átlagokat produkált ebben az idényben. A Boston Celtics Xavier Silas-szel állapodott meg 10 napra - a G-Ligás Northern Arizona Sunstól érkezik a kosaras.

Adam Silver bejelentette, hogy a következő szezontól kezdve olyan mérkőzésekre is elő lehet fizetni a League Pass-en, amik már tartanak - természetesen kevesebb pénzt kell ekkor utalni.

A végére pedig egy kis draft ezúttal is: LiAngelo Ball jelentkezett a játékosbörzére - a hírek szerint több együttes is meg fogja nézni, a kérdés az, hogy valaki kiválasztja-e akár a második körben. Golomán György volt csapattársa, Jrue és Justin Holiday öccse, Aaron Holiday neve is ott lesz a drafton kiválaszthatók között - ő 20.3 pontot átlagolt a UCLA-n ebben az idényben, és az első kör vége felé jósolják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus