Hírmorzsák 2018-03-28 (22:45)

Isaiah Thomas csípőjét műteni kell. A Nuggets inkább idén nyáron teszi Jokicot RFA-vá, minthogy jövő nyáron bárhova mehessen. Brandon Ingram ma, Hassan Whiteside holnap visszatér. LMA holnapi játéka kérdéses. Love és Gallinari ma éjszaka biztosan nem játszanak - utóbbi péntek éjszaka megpróbál pályára lépni, bár nem gyógyult meg teljesen a törött keze. Mo Harklessre 2-3 hetes kihagyás vár. Miles Bridges is bejelentkezett a draftra. Rodney Purvis szerződést kapott a Magictől.

Sérülésekkel kezdjük a ma estét is, miután a Los Angeles Lakers irányítójának, Isaiah Thomasnak atrosztkópos csípőműtéten kell átesnie - ki kell takarítani az előző szezonban megsérült testrészt, a mostani problémája ahhoz a sérülésehez köthető még. Azt egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, majd az operációt követően derül ki. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint ettől függetlenül a Lakerst érdekli egy nyári szerződéskötés, de Magic Johnsonék első számú nyári célpontjai továbbra is LeBron James és Paul George - ha őket sikerül leigazolni, Thomasnak távoznia kell.

Az aranysárga-liláknál Brandon Ingram visszatér ma éjszaka, a Dallas Mavericks ellen, miután majdnem egy hónapot kihagyott ágyékhúzódása miatt. A Miami Heatnél Hassan Whiteside holnap jelentkezik játékra a Chicago Bulls ellen. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love biztosan nem játszik a Charlotte Hornets ellen, miután bekerült az agyrázkódás-protokollba, amin át kell esnie, mielőtt újra pályára kerülhet. A Portland TrailBlazersnél Mo Harkless állapotát 2 hét múlva vizsgálják, és az előbb említett Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy 2-3 hét múlva léphet újra pályára a kiscsatár.

A San Antonio Spursnél LaMarcus Aldridge játéka kérdéses holnap este, az Oklahoma City Thunder ellen - róla annyit mondott Manu Ginobili, hogy jelenleg olyan fontos láncszeme a támadójátéknak, és olyan nagy gondjaik vannak a pontszerző képessége nélkül, hogy ha egy kicsit megfázott vagy köhög, már az is óriási probléma, ezért remélhetőleg nem esett ki hosszabb időre. A Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinari ma éjszaka még biztosan nem játszik a Phoenix Suns ellen, de péntek éjszaka megpróbálja vállalni a játékot a Portland TrailBlazers ellen - az eltört keze még mindig nem 100%-os, de arra kérték, hogy segítsen a csapatnak a rájátszásért folytatott harcban, és mindent megpróbál annak érdekében, hogy ennek eleget tegyen.

A Denver Nuggets szerb centerének, Nikola Jokicnak érdekes a helyzete, miután csapata két lehetőség közül választhat. Egyrészt lehívhatják szerződése utolsó évére a csapatopciót - ezzel a következő idényben még minimális pénzt keresne, viszont 2019 nyarán korlátozások nélkül igazolhatna akárhova, miután második körös pickként sima négyéves szerződést írt alá. Az is lehetőség azonban, hogy nem hívják le csapatopciós évet, ebben az esetben pedig idén nyáron korlátozott szabadügynök lesz Jokic - ebben az esetben egy évvel korábban kell nagy pénzt adni neki, viszont egyrészt kisebb lesz iránta az érdeklődés az RFA státusza miatt, másrészt megtarthatják, akárki akarja elvinni. A The Athletic információi szerint ligaszerte úgy gondolják, hogy utóbbi lehetőséget fogja választani a Denver.

Az Orlando Magic kétéves szerződést kötött Rodney Purvisszel - a következő idény nem garantált, és a kétszer 10 napja alatt 6.3 pontot átlagolt 7 mérkőzésen. 

A végére pedig egy újabb drafthír: Miles Bridges jelentkezett az idei játékosbörzére, és valószínűleg a lotteryben el is fog kelni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus