Hírmorzsák 2018-04-10 (11:30)

Kendrick Perkinst holnap leigazolja a Cavs. Jokic és Ben Simmons lettek a hét játékosai. LeBron 2010-ben rákérdezett Riley-nál arra, hogy nem akar-e visszatérni edzőként. James újabb történelmet írt. A Spurs, a Pelicans és a Thunder is kiharcolta a PO-ba jutást. Marcus Smart április 27-én térhet vissza. Abrines agyrázkódást szenvedett. Robert Pera marad a Grizzlies többségi tulajdonosa. Új játékos a Lakersnél.

Adrian Wojnarowski és Dave McMenamin (ESPN) jelentették, hogy a Cleveland Cavaliers az alapszakasz utolsó napján, holnap leigazolja Kendrick Perkinst az utolsó üres rosterhelyére - ugyanezt csinálták Dahntay Jonesszal is 2016-ban. Perkins 2015-ben a Cavs tagja volt már, majd az edzőtábort is az együttesnél kezdte, de még az alapszakasz kezdete előtt kitették a keretből - az idei szezonban a G-Ligában, a Canton Charge-nál kosarazott a veterán center.

A Los Angeles Lakers az idény végéig szerződést adott Andre Ingramnek. Ingram a G-Liga történetének triplakirálya 713 bedobott hármassal, idén neki volt a legjobb mutatója kintről (47.5%), és a South Bay Lakersnél 47 találkozón 9.1 pontot, 2.5 pattanót és 1.1 gólpasszt.

A Philadelphia Sixers irányítója, Ben Simmons, illetve a Denver Nuggets magasembere, Nikola Jokic lettek a hét játékosai. Simmons 4-0-s héten van túl a Phillyvel, ami alatt 18.5 pontot, 10.0 pattanót és 8.8 gólpasszt átlagolt, míg a Nuggets 3-0-s hetet teljesített, Jokicnak pedig 23.0 pont, 10.3 pattanó és 9.0 gólpassz voltak a számai ez idő alatt.

Ian Thomsen "The Soul of Basketball: The Epic Showdown between LeBron, Kobe, Doc and Dirk that Saved the NBA" című könyvében előkerült egy történet, miszerint 2010-ben LeBron James rákérdezett arra Pat Riley-nál, hogy nem akar-e újra edzősködni. A Miami Heat elnöke azt mondta, hogy a szezon elején, az egyik vereség után behívatta Jamest, Dwyane Wade-et és Chris Bosh-t az irodájába. Az ilyenkor szokásos dolgokról beszéltek, legyenek türelmesek, stb., majd LeBron rákérdezett nála, hogy nem izgatja-e még az edzősködés.

Azt válaszolta neki, hogy nem, és ennyiben is maradt a dolog, nem merült fel többször, viszont amikor James a Heathez igazolt, akkor is megvolt a kérdés, hogy mi lesz Erik Spoelstra sorsa. LeBronék úgy érezhették, hogy van még kedve visszatérni a kispadra, de ő már addigra befejezte, Spoelstrát pedig kiváló edzőnek gondolta, aki két nagyszerű év után kapott három szupersztárt - olyan szituációba került, amilyenben még sosem volt korábban, ezért is lehetett nehezebb a kezdés, és ez a helyzet minden edzőnek nagy feladat lett volna.

Ha már LeBron James, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a liga történetének első játékosa lett ma hajnalban, aki zsinórban 10-szer nyerte meg csapatával divízióját - Michael Cooper és Magic Johnson 1982-től 1990-ig a Los Angeles Lakersszel, Tom Heinsohn és Bill Russell pedig 1957-től 1965-ig a Boston Celtics színeiben 9-9-szer nyertek, őket előzte most meg James, és vezet már egyedül ezen a listán. Szintén napi statisztika, hogy a San Antonio Spurs, a New Orleans Pelicans és az Oklahoma City Thunder is bent vannak a rájátszásban - a Spurs sorozatban 21. alkalommal jutott be a PO-ba.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart hat héttel a műtétje után, április 27-én fog zölt utat kapni a visszatérésre - már elkezdett dobálni. A Thunder spanyol dobóhátvédje, Alex Abrines agyrázkódás tüneteit produkálta a Miami Heat ellen, ezért idő előtt fejezte be a találkozót. A Cavsnél George Hill (bokaficam), a Denvernél pedig Gary Harris (térd) visszatértek ma hajnalban.

A Memphis Grizzlies tulajdonosa, Robert Pera bejelentette, hogy megtartja tulajdonrészét a franchise-ban. Mint ismert, Steve Kaplan és Daniel Straus éltek buy-sell opciójukkal - ez azt jelenti, hogy Perának el kellett döntenie, hogy kivásárolja őket tulajdonrészükből vagy eladja a sajátját nekik, végül az előbbi mellett döntött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus