Hírmorzsák 2018-04-24 (10:15)

Embiid szerint idén is messzire juthat a Sixers, nincs szükségük senkire. Durant véletlenül belájkolt egy véleményt, miszerint Westbrook miatt igazolt el az OKC-ből. Lillard szerint a Blazers képes lehet olyan előrelépésre, mint a Warriors a 2014-es első körös búcsúja után. LeBron szerint általános iskolás eset volt a Stephenson miatt kapott technikaija - ha két hónappal több ideje van a nyári döntésén gondolkodni, más csapatba igazol? Jeff Green szerint semmi nem volt a Stephenson elleni összetűzése. JR Smith szerint sosem érdekelték a statisztikái, ez pedig sok pénzébe került. A Suns Kidd-del és Del Negróval is tárgyalt. Messina irányítja a Spurst a Warriors elleni ötödik meccsen is. A Pelicans lehívta Gentry jövő évi csapatopcióját. Nurkic maradna Portlandben.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid azt nyilatkozta tegnap, hogy szerinte most van itt az idejük - különleges csapatuk van, több egészen kiváló játékossal, és úgy érzi, hogy nincs szükségük senki másra, csak azzal kell dolgozniuk, amijük jelenleg adott. Még egyszer elmondta Embiid, hogy mennyire különleges a jelenlegi keretük, és úgy gondolja, hogy elég jó esélyük van arra, hogy messzire jussanak az idei PO-ban is.

A Sixersszel nem egyszer, nem kétszer szóba hozott LeBron James az Indiana Pacers elleni negyedik mérkőzésen kapott egy technikait, ami után azt nyilatkozta, hogy legelőször is nem kellett volna megbüntetni, úgy érzi - volt egy időkérés, Lance Stephenson meg követte őt a kispadjához. Ő egy kicsit lökött rajta, Stephenson meg egészen a félpályáig zuhant, de azt is hozzátette James, hogy ennél okosabbnak kellett volna lennie, mert régóta ismeri ezt a sztorit. Olyan volt ez, mint az általános iskolában: Stephenson mondott neki egy viccet, ő nevetett rajta, de őt kapták el, most meg mehet az igazgatóhoz. Azt is hozzátette James, hogy tudja, mennyire fontos a csapatának.

Stephenson összeakadt Jeff Greennel is a negyedik meccs legvégén, amiről azt mondta a Cavs csatára, hogy szerinte semmi nem volt - persze reagált Stephensonra, mert nem fogja hagyni, hogy azt tegye vele, amit tett, de egyébként ez semmi nem volt. Ő sem fog verekedni és a Pacers játékosa sem, úgyhogy nem éri meg ez a balhé - ha tényleg bunyózni akarnának, elég nagy a parkoló a csarnok mögött, és megtehetnék. A feladata azonban az, hogy megtartsa a hidegvérét, odaálljon a vonalra, bedobjon egy büntetőt, és továbblépjen - nem éri meg energiát fektetni a Stephensonnal való kakaskodásba.

Szintén Jameshez köthető, hogy Brian Windhorst (ESPN) a The Lowe Podcastben tárgyalta LeBron jövőjét, és arra a következtetésre jutott, hogy ha korán kiesik James a Cleveland Cavaliersszel a PO-ból, az megváltoztathatja a nyári döntését is - ha május és június is ott lesz számára, hogy kigondolja, átbeszélje másokkal, hova menjen a nyáron, az teljesen más helyzet, mintha mondjuk a nagydöntő után foglalkozik csak ezzel. Június 29-ig kell kilépnie szerződéséből, úgyhogy ideje van gondolkodni, és Windhorst szerint egy korai búcsúval júniusra meg is lesz a döntése, hiába nyit csak júliusban a szabadügynökpiac.

James csapattársa, JR Smith azt nyilatkozta a Pacers elleni negyedik összecsapást követően, hogy őt sosem érdekelték a saját számai, ami valószínűleg nagyon sok pénzébe került.

Van három hír a vezetőedzőkhöz kapcsolódva. Egyrészt Scott Bordow (Arizona Republic) értesülései szerint a Phoenix Suns Jason Kidd-del és Vinny Del Negróval is beszélt a tréneri poszttal kapcsolatban. A San Antonio Spurst a Golden State elleni ötödik találkozón is Ettore Messina vezeti a feleségét a múlt héten elveszítő Gregg Popovich helyett. A New Orleans Pelicans pedig lehívta az Alvin Gentry szerződésében lévő, 2018/19-re szóló csapatopciót.

A New Orleans által kisöpört Portland TrailBlazershez is van két hír. Egyrészt Jusuf Nurkic korlátozott szabadügynök lesz, és az ő megtartása az együttes első számú nyári célja. A bosnyák center Kerry Eggersnek (Portland Tribune) elmondta, hogy mindenki tudja, hogy Portlandben akar maradni, otthonra talált a Blazersnél, de nincs befolyása a dolgokra, mindkét oldal kell a megegyezéshez. Ő megtette a pályán, ami tőle telt, innentől az ügynökéé, illetve a klubé a feladat, hogy megegyezzenek.

A franchise sztárja, Damian Lillard azt mondta, hogy Sean Highkinnak, hogy az volt a Pelicans taktikája, hogy őt kivegyék a játékból - amint átvitte a fépályán a labdát, azonnal ketten voltak rajta. Azt is hozzátette, hogy nem kereshet kifogásokat, és ha azt el szokta fogadni, hogy elismerik, mikor jó dolgokat csinál, akkor azt is el kell fogadnia, ha kritikát kap, amikor gyengén teljesít. Lillard elmondása szerint őszintén hiszi, hogy olyan felemelkedést produkálhat a Blazers, amilyet a Golden State Warriors csinált azt követően, hogy 2014-ben a Los Angeles Clippers kiejtette az első körben. Azzal viszont természetesen nem ért egyet, hogy az lenne a megoldás a Portland számára, ha őt vagy CJ McCollumot elcserélnék - szerinte könnyű ezt mondani, de ő egyszerűen nem hiszi, hogy ez a megoldás, ilyen egyszerű.

A végére pedig Kevin Durant maradt, aki véletlenül belájkolt egy olyan hozzászólást egy instagram bejegyzés alatt, amely épp azt fejtegeti, hogy Russell Westbrook volt a probléma, miatta igazolt el Durant az Oklahoma City Thundertől. A Warriors kiscsatára Royce Youngnak (ESPN) nem sokkal az eset után jelezte, hogy abszolút nem akarattal nyomott rá a "tetszik" gombra - ez mondjuk a közösségi médiás előéletét nézve egy újabb érdekes eset.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus