Hírmorzsák 2018-04-24 (21:15)

Lehet, hogy Westbrookot eltiltják a Jazz elleni ötödik meccsről. Donovan Mitchell szerint nem figyeltek oda Westbrook Rubiót érintő kommentjeire a negyedik találkozó előtt. A Pelicans azon gondolkodik, hogy csak 2-3 éves, a maximumnál kisebb szerződést ad Cousinsnak. Henson ma este nem játszik (hát), Smart viszont lehet, hogy visszatér. Bogdan Bogdanovic meniscusát meg kell műteni. Wes Matthews lehívja 18.6 milliós játékosopcióját. A Timberwolves Jimmy Butler meggyőzőképességében reménykedik a nyáron. Tiago Splitter és Pablo Prigioni is a Nets kötelékében folytatja. LeBron vezeti a PO-ban a PER-listát.

A liga viszgálja az Oklahoma City Thunder sztárját, Russell Westbrookot, aki a Utah Jazz elleni negyedik meccsen összetűzésbe keveredett Rudy Gobert-rel. A baj az volt, hogy Westbrook még csak cserére várt a zsűriasztalnál, amikor Raymond Felton ütött egy faultot a francia magasemberen, Westbrook pedig a pályára lépett, és elkezdett kakaskodni Gobert-rel. A kérdés az, hogy beengedték-e már a játékvezetők a pályára az irányítót, vagy még nem, mert utóbbi esetben lényegében a kispadról szállt be egy pályán lévő balhéba, ez pedig automatikus eltiltással jár.

Westbrook még a harmadik mérkőzés után nyilatkozta azt, hogy na majd akkor ő levédekezi Ricky Rubiót, és tesz arról, hogy a spanyol ne tripla-duplázzon, illetve meg se közelítse ezt a teljesítményt. Ennek eredménye az lett, hogy faultgondjai voltak az agresszívebb védekezése miatt, csapata pedig simán kikapott ma hajnalban. A Jazz újonca, Donovan Mitchell annyit mondott erről, hogy ők nem foglalkoztak ezzel, ugyanolyan játékot nyújtottak, mint korábban. Nem érdekelte őket Westbrook nyilatkozata, és ha megtették volna, az meglátszódott volna a játékukon - mást akartak volna, mint amit tudnak, de bebizonyították, hogy csak a csapat érdekli őket.

Jöjjenek a sérülések, visszatérések. A Milwaukee Bucksnál ma éjszaka John Henson nem fog pályára lépni - el sem utazott Bostonba, mert fáj a háta. A Bucks ellenfelénél, a Boston Celticsnél Marcus Smart zöld utat kapott a visszatérésre - a mai meccs előtti bemelegítő edzésen dönti el Brad Stevens, hogy játszatja-e a hátvédet vagy sem. A Sacramento Kings dobóhátvédjének, Bogdan Bogdanovicnak a bal térdében találtak egy kisebb szakadást a meniscusban, és ma meg is műtik a szerb kiválóságot.

Zach Lowe (ESPN) a New Orleans Pelicansről és arról írt cikket, hogy meg kell-e tartaniuk DeMarcus Cousinst. Lowe információi szerint a klub vezetőségén belül már felmerült annak a lehetősége is, hogy rövidebb, 2-3 éves szerződést ajánlanak a centernek, ráadásul a maximum alatt - mint ismert, Cousins Achilles-szakadásból tér majd vissza valamikor a következő idényben, de hatalmas kérdőjelek vannak akörül, hogy milyen szintre tud visszajutni ezután a sérülés után. A Pelicans helyzetét javítja, hogy Cousins nélkül is kiválóan játszanak, illetve hogy nem nagyon lesz olyan csapat, amelyik majd teljes erőbedobással rámenne a centerre - nagyjából hat együttesnek lesz maximum szerződésre helye, és egyik sem nagyon fog kapkodni a centerért.

Az szintén a nyárhoz tartozik, de nem túl nagy meglepetés, hogy a Dallas Mavericks swingmanje, Wesley Matthews le fogja hívni jövő évi, 18.6 millió dolláros játékosopcióját, ezt maga a játékos mondta el.

A Minnesota Timberwolves egyelőre még nem esett ki a rájátszásból (1-3-as hátrányban vannak Tom Thibodeau-ék a Houston Rockets-cel szemben), a tulajdonos, Glen Taylor azonban már most elmondta a WCCO Radiónak, hogy elég rendesen Jimmy Butlerre fognak majd támaszkodni a szabadügynökök meggyőzésénél - azt szeretnék, ha a swingman arra beszélné rá a jobb FA-kat, hogy kevesebb pénzért szerződjenek hozzájuk a győzelem lehetősége reményében.

Pablo Prigioni a Brooklyn Nets segédedzője lett, Tiago Splitter pedig játékosmegfigyelőként dolgozik ezentúl a Nets kötelékében.

A végére pedig egy kis statisztika maradt: 4 meccs után a rájátszásbeli PER-listát LeBron James (31.7) vezeti Anthony Davis (31.3) és James Harden (29.0) előtt - a Top25-öt (minimum 20 perces meccsátlaggal) ezen a linken eléritek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus