Hírmorzsák 2018-04-28 (13:30)

Kawhi Leonard azt szeretné, ha Gregg Popovich változtatna néhány dolgon, lazítana az edzéseken. A Spurs érdeklődik Kristaps Porzingis iránt. Budenholzer szívesen lenne a Knicks vezetőedzője. Otto Porter Jr. lábát megműtötték. Ricky Rubio meghúzta a combhajlítóját. Westbrook szerint a családjaikat, gyerekeiket szidták a Utah szurkolói. Rondo szívesen lenne GM és edző is - Rick Carlisle dicsérte volt játékosát. Anthony Davis magabiztos a Warriors elleni sorozat előtt. Jaylen Brown, Giannis Antetokounmpo és Brad Stevens is nagyon várják már a mindent eldöntő hetedik meccset.

Frank Isola (New York Daily News) egy meg nem nevezett vezetővel beszélt, aki úgy tudja, hogy Kawhi Leonard azt szeretné a San Antonio Spurstől, ha Gregg Popovich egy kicsit lazítana az edzéseken, és másképp csinálna néhány dolgot - ebben az esetben reális a közös folytatás. Isola azt is megírta, hogy a Spurs borzasztóan sokra tartja Kristaps Porzingist - ha cserére kerül sor, és Leonard iránt érdeklődne a New York Knicks, akkor a lettet minimum be kellene dobniuk Kawhiért, de jó kiindulási pont lehetne még ACL-szakadásával együtt is.

Ha már a Knicks: Al Iannazzone (Newsday) forrásai szerint Mike Budenholzer elég komoly esélyessé lépett elő a vezetőedzői poszttal kapcsolatban. A New York Post értesülései szerint ha a csapat felajánlaná most az állást Budenholzernek, azonnal igent mondana, mert New Yorkban akar élni a tréner. A Post úgy tudja, hogy a Knicksnél is felfigyeltek arra a kitűnő munkára, amit Budenholzer az Atlanta Hawksnál végzett, főleg védekező fronton, és rengeteget segített Tim Hardaway Jr.-nak is a fejlődésben.

A Washington Wizardsnál Otto Porter Jr.-nak kés alá kellett feküdnie, egy kisebb műtéten esett át, mert az alapszakasz végén elszenvedett lábsérülése után vérömleny keletkezett a probléma helyén. Nem játszott ma hajnalban sem Porter, csapata pedig ki is esett. A Utah Jazz irányítója, Ricky Rubio bal combhalító-húzódás miatt már az első negyedben befejezte a játékot ma hajnalban - azt még nem tudni, mennyire súlyos a helyzet.

Az Oklahoma City Thunder kiesett a Jazz otthonában elszenvedett vereséget követően, azt pedig már láthattátok, hogy Russell Westbrook összeveszett a mérkőzés után néhány Utah-drukkerrel. Westbrook azt mondta az esetet követően, hogy ő nem ment neki senkinek, a szurkolók konfrontálódtak vele. Az irányító szerint sok tiszteletlen, vulgáris beszólást kaptak a Jazz drukkereitől - a családjaikat, a gyerekeiket szidták, ami szégyen a sportágra nézve is.

A New Orleans Pelicans már a második körre készül, Rajon Rondo viszont arról beszélt Marc Steinnek (New York Times), hogy szeretne később GM és vezetőedző is lenni, mindkettő szakmában kipróbálná magát. A játékmestert az egész liga egyik legintelligensebb kosarasának tartják, de pont ezért volt több edzőnek is problémája a kezelésével. Közéjük tartozott Rick Carlisle is a Dallas Mavericksnél, aki azonban elmondása szerint nem lepődött meg azon, hogy Rondónak mennyire jól megy a New Orleansnál azt is figyelembe véve, milyen shooterek és befejezők vannak mellette. Carlisle szerint ha a megfelelő személyzet van Rondo mellett, akkor bizonyított bajnok, de nekik nem volt elég jó a játékoskeretük körülötte - a csapat rosszabbul illeszkedett Rondo mellé, mint fordítva, viszont az irányító most rengeteget segít a Pelicansnek abban, hogy elég ijesztő második körös ellenfél legyen bárki számára.

A Pelicans sztárja, Anthony Davis azt mondta, hogy nagyon bíznak magukban, mert tudják, hogy le tudják győzni a Golden State Warriorst, bebizonyították már ezt az alapszakaszban is, és amikor kikaptak, akkor is mindig meccsben voltak. Azt tudják, mennyire jól támad a Golden State, és bizony vannak olyan periódusok, amikor minden dobásuk bemegy - nekik annyi a dolguk, hogy megpróbáljanak minél gyorsabban reagálni, és válaszolni.

A Boston Celtics és a Milwaukee Bucks pedig még az első körből szeretne továbbjutni ma éjszaka, egymás ellen, jön a párharc hetedik meccse. A Bucks vezére, Giannis Antetokounmpo szerint még el sem kezdődött a sorozat - most egy dobásuk van, hogy idegenben, a Celtics pályáján nyerni tudjanak. A Bostontól Jaylen Brown azt mondta, hogy mindenkitől fantasztikus teljesítményre számít - mindkét csapat a sarokba van szorítva, hiszen a győztes továbbjut, a vesztes pedig befejezte az idényt. Brad Stevens vezetőedző szerint azért játszik az ember, hogy a TD Gardenben egy hetedik meccsen pályára léphessen - ezért dolgoztak egész nyáron és a szezon közben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus