Hírmorzsák 2018-04-29 (23:00)

A Thundernél nem voltak problémák a csapaton belüli összhanggal. Carmelo Anthony kategorikusan kizárta, hogy cserejátékos legyen a jövőben - át fogja gondolni, milyen áldozatokra hajlandó. Paul George szívesen maradna a Thundernél, de még nem döntött - nem lepte meg, hogy az első körben búcsúzott az OKC. John Wall szerint sok helyen kell változtatnia a Wizardsnak a nyáron. Ricky Rubio 10 napot is kihagyhat, a Jazz reménykedik, hogy nem kell ennyit nélkülöznie irányítóját. Steph Curry a Pelicans elleni második meccsen már játszik, Jaylen Brown a Sixers elleni első találkozón valószínűleg nem. Edzőhírek: Knicks, Hawks.

Az Oklahoma City Thunder kiesett, és természetesen rögtön téma volt Paul George, Carmelo Anthony és az egész csapat. Royce Young (ESPN) értesülései szerint az együttes környékén dolgozók továbbra is kitartanak amellett, hogy semmiféle összhang-probléma nem volt a játékoskeretben - George és Anthony is végig hittek a rendszerben, hiába jutott rájuk kisebb szerep, mint korábbi csapataikban.

Anthonytól megkérdezték az újságírók, hogy vajon opció-e a következő idényre, hogy a kispadról szálljon be, amit kategorikusan kizárt, ő bizony nem lesz cserejátékos. Melónak van egy 28 millió dolláros játékosopciója a 2018/19-es szezonra, amiről annyit mondott, hogy el fog gondolkodni, mit szeretne a karrierjével, mit akar elérni, illetve mit hajlandó elfogadni a továbbiakban. Ő mindent feladott, a családjától is külön él most, hogy a Thundernél játszik, illetve a játékát is feláldozta, hogy működjön az OKC. Azt kell átgondolnia, hogy ilyen stílusú játékos szeretne-e lenni, így akarja-e befejezni a karrierjét amellett, hogy még mindig rengeteget érez magában.

George szerint elképesztő szezon volt ez számára, nagyon sokat tanult - Anthony és Russell Westbrook mellett játszhatott, ott volt Steven Adams is, láthatta, milyen lehetőségek vannak bennük Andre Robersonnal együtt, úgyhogy sok mindennek örülhetett, a klubnak, a városnak, a szurkolóknak. A kiscsatár saját bevallása szerint szívesen maradna a Thundernél, de erre van a nyár, hogy átgondolja, hogyan tovább, egyelőre túl korai lenne döntést hozni. Azt is hozzátette George, hogy nem feltétlenül lepődött meg azon, hogy kiestek az első kanyarban - értette azt is, miért voltak ekkora várakozások a klubbal szemben, tehetség alapján lehetett volna esélyük a végső győzelemre is, de időbe telik, hogy összeérjen egy bajnokcsapat, akármennyire jó is papíron az állomány

A Washington Wizards is búcsút intett a szezonnak, irányítójuk, John Wall pedig nem fogta vissza magát most sem. Megkérdezték tőle a riporterek, hogy min kell változtatnia a csapatnak, amire annyit mondott, hogy rengeteg mindenen - sok mindenben javulhatnának, és azt nem fogja kiemelni, mely posztokon, mert akik a klub környékén vannak, pontosan tudják, miben kell előrelépniük. Azt is hozzátette, hogy nem akar egy rossz szót szólni senkire sem, mert mindenki minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy működjön a játékuk, és beilleszkedjen a keretbe. Ha azonban valami nem megy, hiába próbálja az ember újra és újra, akkor változtatni kell. Wall arról is beszélt, hogy akkor jön rá igazán az ember, hogy ki hajlandó a csapatért és egymásért küzdeni, amikor nem megy annyira - ez szerinte kívülről is pontosan látható volt, hogy melyik játékosok nem voltak erre hajlandóak.

Arról a Houston Rockets és a Utah Jazz párharcbeharangozójában már írtunk, hogy a Utah irányítója, Ricky Rubio 10 napot hagyhat ki combhajlító-húzódása miatt - a Thunder elleni hatodik meccsen sérült meg a spanyol. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a csapatnál azért bíznak abban, hogy ennél korábban is visszatérhet majd a játékmester. A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry a New Orleans Pelicans elleni második találkozón már játszani fog, ezt a csapat vezetőedzője, Steve Kerr mondta el. A Boston Celticsnél Jaylen Brown valószínűleg nem játszik a Philadelphia Sixers elleni első összecsapáson - neki a Milwaukee Bucks elleni hetedik meccsen húzódott meg a combhajlítója. Nincs egyébként komolyabb gondja Brownnak, de fájdalmat még érez, és a Celtics bizakodó, hogy nem kell hosszabb időt kihagynia.

Vannak természetesen hírek az edzőkről is. Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks James Borregóval interjúzik majd - az engedélyt már megkapták erre a San Antonio Spurstől. Begley és Zach Lowe (ESPN) jelentették, hogy Juwan Howarddal is tárgyalni fog a Knicks - ő 2013-as visszavonulása óta a Miami Heatnél segédtréner. Az előbb már említett Wojnarowski írta meg, hogy Jarron Collins és Nate Tibbetts is elmegy ma beszélgetni az Atlanta Hawksszal - előbbi 2014 óta dolgozik a Golden State-nél, és Travis Schlenk onnan ismeri őt. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy David Fizdale ma ül le a Hawksszal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus