Hírmorzsák 2018-04-30 (11:45)

LeBron tette, amit kellett, hogy győzni tudjanak - görcsei voltak a harmadik negyedben. Oladipo szerint kiérdemelték mindenki tiszteletét - pár perccel a kiesést követően már a következő idényre és a felkészülésre gondolt. A Sixersnél készülnek a bostoni hangulatra. Bledsoe dicsérte Roziert, utóbbi szerint sincs probléma kettejük között. Giannis szerint úgy érezték a Bucksnál, hogy ők alkotják a jobb csapatot. Westbrook szerint George szabadügynök döntése más eset, mint Duranté. George szerint ha valaki mérges lehet a Jazz elleni hatodik meccs után az előle eldobált labdák miatt, az Westbrook. Klay Thompson szerint a Pelicans elleni sorozat sokkal fárasztóbb, mint a Spurs elleni, méghozzá a tempó miatt. Jay Triano biztosan nem lesz a Suns vezetőedzője.

A Cleveland Cavaliers tegnap este legyőzte az Indiana Pacerst, így továbbjutott a második körbe. A 45 pontot szóró LeBron James a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy tette, amit tennie kellett azért, hogy győzzön a csapata. Számára az az egyik legfontosabb, hogy hatékony legyen - tudja, hogy 42 pontot átlagolt a győztes meccsek során, de ennél is jobban örült annak, hogy a hatodik összecsapást leszámítva végig hatékony tudott maradni. Az egész párharc során magára tudta húzni a védelmet, és amikor dupláztak rá vagy becsapdázták, akkor jó helyzetekben tudta megjátszani a csapattársait.

Szintén Jameshez köthető az is, hogy a harmadik negyedben bement az öltözőbe egy fault után - a hírek szerint kisebb görcsei voltak, miután rengeteget játszott ezen a találkozón is.

A kieső Pacers sztárja, Victor Oladipo azt mondta, hogy ha valaki ezek után nem tiszteli az Indianát, akkor ő sem tiszteli az illetőt. Egyetlen ember sem gondolta volna, hogy eljutnak idáig, csak azok a játékosok, akik náluk játszanak - úgy érzi, kiérdemelték mindenki tiszteletét.

Oladipóhoz kapcsolódik az is, hogy pár perccel a kiesést követően már írt a személyi edzőjének, hogy mikor kezdenek el készülni a következő szezonra, mert készen áll rá, hogy magasabb szintre lépjen.

A Philadelphia Sixers erőcsatára, Ersan Ilyasova azt nyilatkozta a csapat tegnapi edzése után, hogy készülnek a bostoni hangulatra - Miamiben félház előtt játszottak, de amikor Bostonba megy az ember, érezhetően más a légkör. Még az alapszakaszban is mindig tudni, hogy a Celtics ellen teltház előtt kell majd játszani, és a közönség oda fogja tenni magát. Csapattársa, JJ Redick annyit mondott még ezzel kapcsolatban, hogy az Orlando Magic színeiben, a TD Gardenben játszott PO-meccsei voltak a leghangosabb rájátszásban játszott összecsapásai.

A Boston a Milwaukee Bucksot ejtette ki hét mérkőzésen, a wisconsiniak sztárja, Giannis Antetokounmpo pedig azt mondta, hogy úgy érezték, ők alkotják a jobb csapatot - sajnos nem sikerült továbbjutniuk a második körbe, ettől függetlenül is így gondolták.

A sorozat során főszerepbe került Terry Rozier és Eric Bledsoe csatája a pályán és azon kívül is. A Milwaukee irányítója azt kérdezte az újságíróktól, hogy mire számítottak, hogy majd a rájátszásban ölelgetik egymást, meg kezet fognak? Mert ez nem fog megtörténni. Azt is hozzátette viszont Bledsoe, hogy kiváló teljesítményt nyújtott Rozier, és minden elismerése neki, kalapot kell emelnie előtte. Rozier is azt mondta van két kistermetű irányító, akik nyerni akarnak - ilyenkor megy az odamondogatás, a lökdösődés, de ez is a játék része, és a meccs után beszéltek egymással, nincs harag köztük.

Az Oklahoma City Thunder is kiesett, Russell Westbrookot pedig Paul George szabadügynök státuszáról kérdezték - az irányító szerint teljesen más eset lesz ez, mint a két évvel ezelőtti Kevin Duranttel, mert más kapcsolatban vannak, hiszen Durant évekig ott volt az együttesnél, míg George csak pár hónapja. Számára fontosabb az a barátság, ami kialakult köztük, mint az, hogy hogyan dönt a kiscsatár, és teljes mértékben George döntése lesz az, hogy hova ír alá.

George-ot még a Utah Jazz elleni hatodik találkozóról kérdezték szombaton, amire annyit mondott, hogy amikor nála volt a labda, agresszívebbnek kellett volna lennie. Westbrook jobb formában volt, úgyhogy ha valaki dühös lehet a másikra az elvállalt dobások miatt, akkor az Westbrook lehet.

A Golden State Warriors már a második körből is letudta első mérkőzését a New Orleans Pelicans ellen, de fárasztó párharc vár a címvédőre, akármilyen hosszú is legyen a sorozat. Erről beszélt Klay Thompson is az első meccs után - a Spurs idősebb, lassabb csapat, a San Antonio felállt védelem ellen próbálta meg legyőzni őket, a Pelicans viszont olyan stílusban játszik kosarazik, mint ők. Ha kosarat szereznek, akkor sem lehet pihenni egy pillanatra sem, azonnal vissza kell sprintelni védekezni, mert a New Orleans is szereti diktálni a tempót, úgyhogy teljesen más kihívás, mint a Spurs volt. Draymond Green megerősítette az elhangzottakat, de szerinte addig, amíg vissza tudnak zárni, és nem engednek könnyű kosarakat, ez a nagy tempó az ő malmukra hajtja a vizet.

Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint Jay Triano már biztosan nem lesz a Phoenix Suns vezetőedzője a következő idényre - Earl Watson menesztését követően ő került az ideiglenes vezetőedzői posztra, de másban gondolkodik a vezetőség hosszútávon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus