Hírmorzsák 2018-05-01 (21:45)

Egy újabb részlet a Kawhi Leonard-sagából - a Spurs attól fél, hogy Leonard emberei cserét akarnak kierőszakolni LA-be, New Yorkba vagy Philadelphiába, a játékos bizalmasai szerint a Spurs nem túl nyitott, Leonard pedig csatlakozni akart a csapathoz Popovich feleségének halála után. Steph Curry ma este visszatér. Joel Embiid szerint pocsékul védekeztek a Celtics ellen, ő is - semmit nem tartottak be a megbeszéltekből. Pat Riley szerint senki sem érinthetetlen a Heatnél - Whiteside nem állt készen a PO-ra semmilyen szempontból. Thibodeau többposztos 3&D embereket akar igazolni a nyáron. Edzőhírek: Suns, Knicks, Hawks, Hornets, Magic.

Ramona Shelburne és Michael C. Wright (ESPN) egy hosszabb cikkben elemezték a Kawhi Leonard - San Antonio Spurs kapcsolatot. A hírek szerint Erin Popovich halála után Leonard csatlakozni akart a csapathoz, hogy segítse Popovich-ot, de miután Popovich nem volt a klubbal felesége halálát követően, így Leonard maradt New Yorkban, és tovább folytatja rehabját. Sokan úgy értelmezték azok közül, akik tudtak Leonard akaratáról, hogy ez a bizonyítéka annak a szoros kapocsnak, ami a kiscsatár a trénerlegenda között van - Popovich azok közé tartozik, akik folyamatosan tartják, tartották a kapcsolatot Leonarddal akkor is, miután távozott a csapattól, hogy felépülése teljes legyen.

Egy ligaforrás szerint Leonard ugyanaz a személy, aki eddig volt, csak a körülötte lévő emberek változtak meg - 2016-ig Brian Elfus (is) képviselte az érdekeit, ő két éve "távozott", és Mitch Frankel, valamint Leonard nagybátyja, Dennis Robertson kommunikál azóta a Spursszel, a gárda pedig úgy érzi, hogy azóta változott a két fél viszonya, mióta nincs Elfus. Leonardéknak állítólag az nem tetszik, hogy semmilyen külső szakvéleményt nem akart meghallgatni a Spurs a játékos combsérülésével kapcsolatban, majd az sem igazán jött be a Leonard környéki embereknek, hogy Popovich elég nyíltan támadta a játékosát az odamondogatásaival.

Egy Leonardhoz közeli személy szerint a Spurs azt hiszi magáról, hogy a legjobb, mindenkinél jobban csinál mindent, és meg is dolgoztak azért, hogy ilyen egójuk legyen, de nem túl nyitottak semmire, és nem szeretik, ha valaki más a játékosaikkal foglalkozik - ezt egy Spursnél dolgozó személy is elismerte, hogy abszolút kikerült a kezükből az ősszel Leonard rehabja és az, ahogyan a felépülését végzi a játékos. RC Buford ma azt mondta az ESPN-nek, hogy minden egyes kosarasuknál azt szeretnék, ha a lehető legjobb ellátását kapnák, és Leonardnál sincs ez másképp - teljesen mindegy, hogy a gyógymód az a klubon kívülről vagy belülről érkezik, az a fontos, hogy a megkapható legjobb ellátásban részesüljön. Egy másik Leonard-bizalmas annyit tett hozzá, hogy a csapat megpróbálja rossz színben feltűntetni a 2014-es döntő MVP-t, amit nem is ért, hogy miért van így.

A franchise közben attól tart, hogy a Leonard-közeli emberek azt szeretnék, ha a játékos és a klub kapcsolata megromlana, és ki tudnának erőszakolni egy cserét valamelyik nagy piacra, Los Angelesbe, New Yorkba vagy Philadelphiába.

A Spursről térjünk át az edzőkre. A San Antonio egyik segédedzője, Ime Udoka ezen a héten interjúzik az Orlando Magickel. A Charlotte Hornets engedélyt kapott, hogy leüljön beszélgetni David Vanterpoollal. A New York Knicks Mike Brownnal is tárgyalt, így mindenkivel megtartották a meetinget, akivel szerették volna, most jön a választás ideje - 11 edzővel ültek le. A Phoenix Suns a Utah Jazz segédedzőjével, Igor Kokoskovval másodjára is interjúzni fog. Az Atlanta Hawks pedig a Hornets segédtrénerét, Stephen Silast is meghallgatja majd.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry ma éjszaka elkezdi a PO-ot, ez most már biztos.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a Boston Celtics elleni első, elveszített összecsapás után azt mondta, hogy szerinte a védekezés a legfontosabb - ő és mindenki más is pocsék volt ma hajnalban. A center úgy érzi, egyáltalán nem ilyen csapatot alkotnak, amit most mutattak - ha mindenki odateszi magát, a liga legjobbjai hátul, de azokból a dolgokból, amiket meccs előtt megbeszéltek, szinte semmit nem tartottak be, alig sikerült valamit véghez vinniük.

A Miami Heat a Philly ellen esett ki az első körben, Pat Riley elnök pedig több dologról is szót ejtett egy sajtótájékoztatón. Egyrészt beszélt arról, hogy szeretnék megtartani a jelenlegi magjukat, és ehhez hozzáadni még jó, hasznos játékosokat, viszont egyrészt tudják, hogy ez nehéz lesz, másrészt nincs érinthetetlen emberük - mindenkinek megvan az ára. A belső fejlődés is fontos, több fiataljuk is jelentősen fejleszthető még, ugyanakkor körbe kell nézniük, hogyan tudnak még javulni - egy igazán komoly, a fontos meccseken a különbséget jelentő játékos megtalálása lesz az igazán nehéz. Riley Hassan Whiteside-ról annyit mondott, hogy mire a rájátszáshoz értek, nem volt kész a PO-csatára sem fizikálisan, sem mentálisan. Ő nem fog kifogásokat keresni a center helyett, de sérülten kezdte a szezont Whiteside, és az egész idénye úgy zajlott, hogy mindig volt valami baja.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője és elnöke, Tom Thibodeau, valamint a GM, Scott Layden Jon Krawczynskivel (The Associated Press) beszélgetett. Layden elmondta, hogy agresszívebbnek kellett volna lennie a deadline-nál, de komoly lépéseket tervez most nyáron. Thibodeau szerint Andrew Wiggins nyara jobban fog sikerülni, mint tavaly, mert nem fogja zavarni a szerződése körüli hercehurca. Azt is hozzátette a tréner, hogy olyan 3&D swingmeneket kell szerezniük az off-szezonban, akik több poszton is megállják a helyüket, ez a legfontosabb feladatuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus