Hírmorzsák 2018-05-02 (21:45)

Charley Barkley úgy megütné Draymond Greent - Green válasza sem késlekedett. Kawhi Leonard már San Antonióban van. Brett Brown szerint meg kellett hoznia egy döntést, de nem temette el Markelle Fultzot. Jaylen Brown valószínűleg a Philly elleni második meccsen sem játszik. Cory Joseph és Wes Johnson is lehívja következő évi játékosopcióját. Luka Doncic nem megy el privát edzésre senkihez, de mindenkivel szívesen interjúzik. A héten dönt a Knicks az új vezetőedző kilétéről: Blatt, Fizdale és Budenholzer közül kerülhet ki a befutó. Jövőre is Billy Donovan irányítja a Thundert.

Mivel nincs mostanában nap Kawhi Leonard nélkül, így most is vele kezdünk: Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs kiscsatára és az ő tanácsadója már San Antonióban vannak, miután hat hetet töltöttek New Yorkban a sztár rehabja miatt. Haynes hozzátette, hogy jelenleg nincs megbeszélt időpont Leonard és a Spurs között.

A Philadelphia Sixersnél Markelle Fultz nem játszott az előző három találkozón, de Brett Brown vezetőedző elmondása szerint nem kellene meglepetésnek lennie annak, hogy TJ McConnellnek adta a játékperceket annak tükrében, hogy hova jutottak és hogyan jutottak oda - McConnell végigjátszotta az idényt, jó formába is lendültek vele, Fultz pedig lejátszott 10 mérkőzést összesen. Brown szerint az nem igaz, hogy "eltemette" Fultzot, egyszerűen meg kellett hoznia egy döntést, de ez nem jelenti azt, hogy kőbe lenne vésve innentől a rotáció - mindig próbálja felülvizsgálni és gondolkodni rajta, márpedig Fultz jövőjére elég sokat gondol.

A Boston Celticsnél Jaylen Brown játéka kérdéses a Sixers elleni második meccsre - most inkább úgy tűnik, hogy nem léphet pályára combhajlító sérülése miatt.

Két játékostól jöttek ki hírek, hogy lehívja játékosopcióját a következő idényre. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az Indiana Pacersnél Cory Joseph él ezzel, így jövőre 7.95 millió dollár üti a markát. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) pedig arról számolt be, hogy a Los Angeles Clippersnél ugyanezt fogja megtenni Wesley Johnson is, neki 6.1 millió dollár lesz a fizetése 2018/19-re.

Jöjjenek az edzőhírek. Az Orlando Magic David Fizdale-lel interjúzik majd, az előbb említett Wojnarowski információi szerint James Borrego pedig ma találkozik a Charlotte Hornets-cel - mindkét trénert szóba hozták már a New York Knicksszel és több más együttessel is. Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a hét vége előtt döntést akar hozni a Knicks az új vezetőedző személyéről - a hírek szerint Fizdale, David Blatt és Mike Budenholzer a legesélyesebbek. Stein egyébként úgy tudja, hogy Mark Jacksont nagyon nyomta Rich Kleiman, aki régóta Knicks-drukker, Kevin Durant régi jó barátja és üzleti partnere, valamint régóta ismeri Steve Mills elnököt is. Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti pedig kijelentette, hogy a következő idényben is Billy Donovan irányítja majd a csapatot.

Az idei drafthoz kapcsolódik, hogy Luka Doncic egyik csapathoz sem megy el privát edzésre, de bárkivel szívesen interjúzik majd. A szlovén szupertehetség ügynöke, Billy Duffy szerint ebből nem lesz probléma, mert tehetség és felkészültség szempontjából is önmagáért beszél az, ahogyan az Euroligában játszik Doncic - teljesen más szintű tapasztalata van, mint a kortársainak. Egy ligában dolgozó GM azt nyilatkozta Sean Deveney-nek (Sporting News), hogy olyan szintű videóhozzáférés van már manapság, hogy nem igazán szükséges az, hogy még többet lássák Doncicot - tudja, amit tudnia kell abból, hogy más top játékosok ellen hogyan játszik a szlovén. A GM szerint azok a csapatok, akik ki akarják választani Doncicot, nyilván beszélni akarnak majd vele a draft előtt, de a privát edzés hiánya senkit nem fog eltántorítani attól, hogy ledraftolja.

A végére pedig némi bulvár maradt. A Golden State Warriors ma hajnalban a New Orleans Pelicansszel játszott, Charles Barkley pedig a mérkőzés félidejében azt mondta, hogy annyira megütné Draymond Greent. Green annyit reagált erre, hogy hallotta, mit mondott Barkley, de ha tényleg ezt érzi, akkor következőleg üsse meg, ha találkoznak. Ha meg nem fogja megütni, akkor fogja be a száját - szerinte ez semmivel nem másabb, mint mikor valaki ott ül a gép előtt, és név nélkül beírja, hogy kiütné, ha találkoznának. Még egyszer elmondta, hogy össze fognak még futni ebben az idényben, úgyhogy üsse meg Barkley nyugodtan, mert ha nem, akkor senkit nem érdekel, mit tenne, ha... Green arról is beszélt, hogy ez szerinte szégyenteljes a csatornára nézve, amelynek elnökét, David Levy-t ismeri is. Ő az NBA alkalmazottja, Barkley pedig a TNT-é, és országos TV-ben ilyet mondott - ez probléma, de a csatorna problémája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus