Hírmorzsák 2018-05-06 (10:15)

Joel Embiid amiatt panaszkodott, hogy Al Horford 0 faulttal hozta le a ma hajnali meccset. DeMar DeRozannek nem volt jó érzés, hogy a padról kellett végignéznie az utolsó 14 percet - meg az sem, hogy gyengén játszott. Ricky Rubio játéka kérdésesre "javult" a Houston elleni negyed meccsre. A Warriors szól a ligának, mert Rajon Rondo alálépett Steph Currynek. James Borrego és Jay Larranaga második interjúra is elmegy a Hornetshez. Mike Budenholzer és Monty Williams a legesélyesebbek a Bucksnál. A Clippers közel áll a hosszabbításhoz Doc Riversszel.

A Philadelphia Sixers ma hajnalban harmadik vereségét is begyűjtötte a Boston Celtics ellen, így 0-3-ra áll. A találkozó után a Philly centere, Joel Embiid dicsérte Al Horfordot, aki a mérkőzés utolsó öt pontját szerezte, és több fontos védekezése is volt, de nem tudta leplezni csalódottságát, hogy Horford 41 percnyi játék alatt 0 faulttal zárt. Embiid szerint jó munkát végzett a Celtics, de nem igazán érti, hogyan védekezhet valaki szabálytalanság nélkül ellene. Volt néhány eset, amikor úgy érezte, nem volt fair, hogy néma maradt a síp - egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy ne faultoljanak ellene minden betörésénél vagy palánk alatti centermozgásánál.

A Toronto Raptors is 0-3-ra áll már a Cleveland Cavaliers ellen, a kanadaiak sztárja, DeMar DeRozan pedig az utolsó bő 14 percet a kispadról nézte végig - 3/12-es mezőnymutatóval 8 ponttal zárt, ráadásul -23 volt a +/- mutatója, a második legrosszabb Raptors-játékosnak -6, így Dwane Casey úgy döntött, hogy a Kyle Lowry, Fred VanVleet, CJ Miles, OG Anunoby, Serge Ibaka ötössel zárja a meccset, és ez a felállás sikeresen vissza is dolgozta magát egálra. DeRozan azt mondta, hogy borzasztóan nehéz volt, hogy kívülről kellett végignéznie az összecsapás végét, mert mindennél jobban szeretné segíteni a csapatát. Amellett, hogy senki nem akar veszíteni, természetesen nem szeretne ilyen gyenge teljesítményt nyújtani. Úgy érezte, jók voltak a dobóhelyzetei, egyszerűen nem estek be.

A Golden State Warriors tegnap hajnalban elveszítette a New Orleans Pelicans elleni harmadik meccsét, de még így is vezet 2-1-re a párharcban. A mérkőzést követően Steve Kerr vezetőedző arról beszélt, hogy nagyot küzd a Pelicans, nem lát ebben semmi problémát, kivéve az alálépéseket - Rajon Rondo Steph Curry egyik triplájánál tett egy ilyen mozdulatot. Kerr szerint azzal semmi probléma nincs, amikor megpróbálják az ellenfelek felidegesíteni a másikat, bemászni az agyukba, de az alálépéseknek nincs helye a sportágban, mert sérülésveszélyesek - ezt leszámítva nagy a küzdelem. A tréner hozzátette, hogy valószínűleg beküldik a ligának a felvételeket, mert tenni ugyan semmit nem fog az NBA, de legalább figyelnek majd rá. Curry annyit mondott, hogy semmilyen kommentárja nincs ezzel kapcsolatban - ha a liga meg akarja nézni az esetet, megnézi, de ők arra koncentrálnak, hogy a negyedik találkozót valahogy behúzzák. 

A Utah Jazznél van egy biztató hír: a klub tájékoztatása alapján Ricky Rubio játéka kérdésessé "javult", elképzelhető, hogy a Houston Rockets elleni negyedik találkozón már pályára tud lépni a spanyol játékmester.

A végére pedig jöjjenek az edzőhírek. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Charlotte Hornets második interjúra hívja James Borregót és Jay Larranagát - mindkettőről hallható volt az elmúlt napokban, hogy a legesélyesebbek a vezetőedzői posztra, nem meglepetés ez az újabb hír. Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint Monty Williams és Mike Budenholzer indulnak a legjobb esélyekkel a Milwaukee Bucks főedzői posztjára. Bill Plaschke (Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Clippers egyre közelebb van ahhoz, hogy több évre hosszabbítson Doc Riversszel - jelenlegi szerződése utolsó idénye lesz a következő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus