Hírmorzsák 2018-05-07 (10:15)

A Heatnél erős a támogatottsága Whiteside elcserélésének. Horford szerint Brad Stevens egy zseni, Jaylen Brown megemelte a kalapját trénere előtt. Embiid ezúttal a trash talk másik oldalán állt - Jayson Tatum beszélt erről. Casey szerint a Cavs elleni negyedik meccsen a büszkeségük a tét. Lue szerint a 3-0 ellenére nem szabad lebecsülniük a Raptorst. Doc Rivers és a Clippers hosszabbítottak (?). Masai Ujiri 25.000 dolláros büntetést kapott. Lloyd Pierce a legesélyesebb az Atlanta vezetőedzői posztjára. David Fizdale Lettországban találkozik Kristaps Porzingisszel. Exum megint megsérült (combhajlító). Sacramentóban új nyári ligás torna lesz. 

Barry Jackson (Miami Herald) forrásai szerint a Miami Heat vezetőségében elég komoly támogatottsága van annak az ötletnek, hogy cseréljék el Hassan Whiteside-ot a nyár folyamán. A hírek szerint Pat Riley elnök továbbra is gondolkodik a dolgon, még nem döntött, mi legyen a stratégia.

A liga 25.000 dollárra büntette a Toronto Raptors elnökét, Masai Ujirit, aki a Cleveland Cavaliers elleni párharc harmadik mérkőzésének félidejében a pályára ment, és verbálisan inzultálta a játékvezetőket.

A Cavs-Raptors párharchoz kapcsolódik, hogy a Toronto vezetőedzője, Dwane Casey azt nyilatkozta, amit ilyenkor szokás - még van egy meccsük feltámadni, és lényegében a szezonjuk, a becsületük a tét a következő találkozón. A Cleveland trénere, Tyronn Lue azt mondta, hogy nem tudja, kin van ilyenkor nagyobb nyomás, de nehéz meccsre számít, mert a 0-3-mal álló gárda ilyenkor az életben maradásért küzd. Mindent meg fog próbálni a Raptors, ahogy legutóbb is, és amelyik csapatban ekkora a büszkeség és ennyire jó az edzője, az nem fogja feladni. Mindent meg fognak tenni a kanadaiak, hogy kiharcolják a következő összecsapást, úgyhogy ennek megfelelően kell a mérkőzéshez állniuk - legalább olyan intenzitással kell pályára lépniük, mint ahogy a Toronto fog, és meg kell próbálniuk lezárni a sorozatot.

Jöjjenek a már-már szokásos edzőhírek. Bill Plaschke (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy Doc Rivers és Steve Ballmer már megegyeztek egymással, Rivers hosszútávon is marad a Los Angeles Clippers trénere - ezt a hírt egyébként egyik oldal sem kommentálta. Adrian Wojnarowski (ESPN) és Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint Lloyd Pierce nem sokára találkozik az Atlanta Hawks tulajdonosi körével, és ha jól sikerül az interjúja, fel is ajánlhatják neki a vezetőedzői posztot - Travis Schlenk GM-mel pénteken már beszélt Pierce, akinek 11 évnyi segédedzői tapasztalata van a ligában, és jelenleg a Philly alkalmazottja. A Hawks a hírek szerint Nate Tibbettsen és Stephen Silasen gondolkodik még.

Ugyancsak az edzőkhöz tartozik, hogy Ian Begley (ESPN) információi szerint a New York Knicksnél nemrég kinevezett David Fizdale a nyáron Lettországba utazik, hogy találkozzon a klub franchise playerével, Kristaps Porzingisszel.

A Boston Celtics játékosai Brad Stevens dicsérték a Philadelphia Sixers elleni, tegnap hajnali győztes meccs után. Stevens két nyerő figurát rajzolt fel - a rendes játékidő vége előtt 24 másodperccel Jaylen Brown egyenlített, a hosszabbítás utolsó másodperceiben pedig Al Horford a győztes kosarat szerezte egy-egy ziccer után. Horford azt mondta, hogy Stevens egy zseni, egészen hihetetlen, míg Brown szerint az mindent elmond, hogy két olyan ziccerük volt, amivel egyrészt egyenlíthettek, aztán megnyerhették a találkozót. Nagyot küzdöttek, rendesen megharcoltak ezért a sikerért, de az időkérések után két ziccerük volt, és ezért megemeli a kalapját Stevens előtt.

Ehhez a párharchoz, hogy a harmadik meccsen Jayson Tatum megpróbált egy zsákolást Joel Embiid ellen, a vége szabálytalanság lett - Tatum nem tudta faulttal együtt bezsákolni a labdát, ezért odabökött Embiidnek egy "szerencséd volt"-ot. A Celtics kiscsatára azt mondta, hogy nem jellemző rá a trash talk, most is csak viccelt - ugyanaz az edzőjük Embiiddel, elég jól ismerik egymást, és sokszor poénkodnak a másikkal az egymás elleni ütközetek közben. Azt is hozzátette, hogy remélhetőleg kiejtik a Sixerst, és akkor nyáron tényleg lesz mit mondania a centernek.

A Utah Jazz hátvédjének, Dante Exumnak továbbra sincs szerencséje a sérülésekkel: ma hajnalban, a Houston Rockets elleni negyedik összecsapás harmadik negyedében meghúzódott a bal combhajlítója, idő előtt kellett befejeznie a találkozót. Azt még nem tudni, mennyit kell kihagynia az ausztrálnak, ha kell egyáltalán.

A végére pedig egy SL-hír maradt: Ben Dowsett (Basketball Insider) úgy tudja, hogy új nyári ligás tornát szervez a liga Sacramentóban, és Jason Jones (Sacramento Bee) forrásai szerint a Sacramento Kings, a Miami Heat, a Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers fognak indulni rajta. Egy hétig fog tartani a rendezvény, és még a július 6-17 között megrendezésre kerülő, mind a 30 csapatot magában foglaló Las Vegas-i megmérettetés előtt véget fog érni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus