Hírmorzsák 2018-05-08 (14:30)

LeBron végig bízott a csapattársaiban. Kanter már győzködi Jamest, hogy igazoljon a Knickshez. Marcus Morris nem szólna egy szót sem, ha 0-3-ra állna a csapata. Embiid szerint Rozier kétszer is meg akarta ütni, de túl kicsi ahhoz, hogy eltalálja. Ben Simmons szerint Embiid jól kezeli, ha rászállnak. Exum és Rubio sem játszik a Rockets elleni ötödik meccsen. Steph Curry úgy érzi, egyre közelebb van a 100%-os állapothoz. Fred Hoiberggel is interjúzott a Warriors 2014-ben. Arn Tellem nem lesz elnök vagy GM a Pistonsnál. A Timberwolves kirúgta többek között azt az edzőt is, aki sokat foglalkozott külön Townsszal.

A Cleveland Cavaliers 4-0-lal kisöpörte a Toronto Raptorst, a mérkőzés után pedig LeBron James a csapattársairól beszélt. LeBron azt mondta, hogy az önbizalma sosem ingott meg, tudta, mire képes, és bízott a társaiban is. Az első körben sokan temették a gárdát, de ő akkor is úgy gondolta, hogy anélkül nem érhetnek el eredményeket, hogy ne csinálná meg mindenki a saját maga részét, és ebben hisz most is. Továbbra is bízott a csapatban, akármilyen helyzetben voltak és akármekkora is volt a tét.

Közben a New York Knicks magasembere, Enes Kanter twitteren próbálta győzködni LeBron Jamest, hogy igazoljon hozzájuk. Kanter azt mondta, hogy az emberek még mindig azon polemizálnak, ki New York királya, és ha meg akarja mutatni, akkor várja július elsején, ott be lehet bizonyítani. Mint ismert, Kanter és James rengeteget magyaráztak egymásnak a szezon során, és többek között ez a New York királya témakör is többször szóba került James egyik instagram-képét követően.

Azt már láthattátok délelőtt, hogy Joel Embiid és Marcus Morris összeszólalkoztak. Morris azt mondta, hogy a Sixers megtette, amit meg kellett tennie, nyert egy meccset, de ők is megcsinálták, amiért Philadelphiába mentek, elhoztak egy mérkőzést idegenből. Azt is elmondta Morris, hogy a 3-0-t nem véletlenül mutogatta Embiidnek - ő nem szólna egy szót sem, ha ilyen hátrányban lenne a csapata, de nincs ezzel gond, minden ember más.

Terry Rozierrel is összeakaszkodott Embiid, arról pedig a center mondta el véleményét: szerinte kétszer meg akarta ütni az irányító, kár, hogy túl kicsi ahhoz, hogy eltalálja. Ben Simmons szerint Embiid nagyszerűen reagálja le ezeket a szituációkat, mert minél jobban megpróbálja valaki felidegesíteni csapattársát, annál keményebben kosarazik - minél jobban rászállnak, annál jobban akar játszani.

A Utah Jazznél nincsenek jó hírek: a Houston Rockets elleni ötödik találkozót nemcsak Ricky Rubio, hanem Dante Exum is kihagyja - mint ismert, utóbbi a negyedik összecsapáson sérült meg, a spanyol pedig még nem lépett pályára ebben a sorozatban.

A Detroit Pistons edzőmenesztése természetesen a hajnal folyamán is téma volt. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Arn Tellem sem a kosárlabdával kapcsolatos részleg elnöke, sem GM nem lesz, nem fog ilyen nagy részt vállalni, viszont komolyabb szerepköre lehet, mint eddig - 2015-ig játékosügynök volt, azóta pedig az üzleti részleget vezeti az autóvárosiaknál.

Jon Krawczynski (Associated Press) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves megvált három alkalmazottjától - egy videós elemző mellett Peter Patton dobóedzőtől és a Karl-Anthony Townsszal rengeteget foglalkozó Vince Legarzától búcsúzott el Tom Thibodeau. Krawczynski úgy tudja, hogy Towns nem tudott arról, hogy Legarzát elküldi a Minnesota.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry egyre jobban érzi magát, és azt nyilatkozta, hogy mindig mérges, mikor lecseréli őt Steve Kerr, mert úgy érzi, van még benne. Azt is hozzátette, hogy trénere dönt az ilyen kérdésekben, és meg is védi önmagától. Ő minél keményebben próbálja magát odatenni, mikor a pályán van, úgy akar játszani, ahogyan arra teljesen egészségesen képes, és segíteni akarja a csapattársait, a kiegyensúlyozottság pedig idővel jönni fog majd.

Szintén a Warriorshöz kapcsolódik, hogy 2014-ben Steve Kerr mellett Stan Van Gundy-t és Fred Hoiberget szemelték ki a vezetőedzői posztra. Akkoriban arról szóltak a hírek, hogy Hoiberget annyira nem érdekli az állás, viszont volt egy gyors és titkos megbeszélése a csapattal, ami azonban nem sikerült túl jól - SVG és Kerr közül pedig, mint ismert, utóbbit választotta az oaklandi alakulat. Hoiberg egy évvel később a Chicago Bulls mestere lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus