Hírmorzsák 2018-05-11 (20:15)

Klay Thompson 5 évre 111 millió dollárért hosszabbít a Golden State-tel még idén nyáron? Brett Brownnal most akar hosszabbítani a Philly - a Sixers edzője LeBron James nyári leigazolására utalgatott. Dwane Casey-t menesztette a Raptors, Mike Budenholzert suttogják a helyére. Brad Stevens Gordon Hayward sérülése után figyelmeztette a Celtics játékosait, ne használják kifogásként azt, hogy fiatalok. Tony Parker nem biztos benne, hogy San Antonióban folytatja pályafutását. Pau Gasol szerint Becky Hammon NBA szinten is jó edző. A Sixers egyik segédedzője Atlantába tart. A Philly lehívta McConnell jövő évi csapatopcióját. A Memphis stábja átköltözik New Yorkba? Alessandro Gentile a Houston nyári ligás csapatában.

A nap híréről nemrég külön is beszámoltunk: a Toronto Raptors menesztette Dwane Casey-t - részletek ezen a linken. Érdekesség, hogy Masai Ujiri GM a minap védte meg nyilatkozatában a trénert, most viszont azt írta a közleményben a szokásos köszönetnyilvánítás és dicséretek mellett, hogy hosszas gondolkodás után erre a fájdalmas döntésre jutott. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Mike Budenholzer is szóba került a Raptors kispadjával kapcsolatban, ő tűnik az egyik esélyesnek jelenleg.

Azt a hírt is Wojnarowski hozta, hogy az Atlanta Hawksnál Lloyd Pierce, a Philadelphia Sixers segédedzője lett az első számú jelölt a vezetőedzői posztra - a tréner már Atlantába is utazott, hogy beszéljen a vezetőséggel és a tulajdonosokkal. Szintén a Hawkshoz kapcsolódik, hogy Tyler Cavanaugh-t kitették keretükből - 39 meccsen 4.7 pont és 3.3 pattanó voltak az átlagai.

A New York Knicksnél már alakul a stáb: Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint Nick Van Exel, Keith Smart és Bob Bender is David Fizdale segédedzői lehetnek - mindhárman Memphisben dolgoztak, tehát lényegében onnan hozná át a szakmai részleget Fizdale.

Egy kicsit más téma: Marcus Thompson II (The Athletic) információi szerint Klay Thompson és a Golden State Warriors már elkezdtek tárgyalni a hosszabbításról. A dolog azért érdekes, mert Thompson csak jövő nyáron lesz szabadügynök, és ha most aláír idő előtt, akkor 5 évre 121 millió dollár lehet a maximum, amit kap, míg ha kivárna 2019-ig, ott 5 éves, 188 millió dolláros szerződést kaphat - más csapattól 4 éves, 139 millió dollárosat. Thompson II ráadásul úgy tudja, hogy a dobóhátvéd nem is a maximumért írna alá, hanem nagyjából 111 millió dollár környékén, tehát még engedne a fizetéséből, hogy együtt tartsák a jelenlegi magot. Egy Klay-hez közelálló forrás szerint ha az a lehetőség, hogy 110 millió egy olyan helyen, amit ismer és szeret, vagy 150 millió egy másik csapatnál, akkor nagyon egyszerű a döntés Thompson számára, előbbire teszi a voksát.

Ha már hosszabbítás, akkor itt lehet megjegyezni, hogy a Philadelphia Sixers GM-je, Bryan Colangelo azt nyilatkozta Derek Bodnernek (The Athletic), hogy szeretne ezen a nyáron leülni tárgyalni Brett Brown vezetőedzővel a hosszabbításról. A szakvezető úgy érzi, hogy nem túl szerencsés egy tréner szempontjából, ha úgy megy bele a szezonba, hogy bizonytalan a jövője.

Browntól arra kérdeztek rá, hogy mit gondol a jelenlegi csapat erejéről, illetve a nyárról. A vezetőedző szerint még egy sztár szabadügynök elférne a csapatban, akkor lennének igazi bajnokesélyesek. Természetesen szóba került, hogy ki lehet az, amire annyit mondott, hogy nem kell túlgondolni, szerinte mindenki tudja, kiről beszélnek - LeBron James-szel és a Philly-vel kapcsolatban sokat cikkeztek, de szóba került már az együttessel Kawhi Leonard és Paul George is, itt azonban egyértelműen LeBronról beszélt a mester. Feltették a kérdést neki, hogy ez a "bizonyos játékos" hogyan illene a rendszerbe, amire annyit válaszolt, hogy megoldanák ezt a "problémát", és nagyjából ennyit mondhat jelenleg.

Az is a Philly-hez kapcsolható, hogy a Sixers lehívta TJ McConnell 1.6 millió dolláros csapatopcióját a következő idényre.

Zach Lowe (ESPN) írt cikket a Boston Celticsről, amelyben szóba került az is, hogy Gordon Hayward súlyos sérülését követően nem sokkal Brad Stevens összehívta a csapatot, és figyelmeztette őket, hogy ne használják kifogásként azt, hogy fiatalok még. A tréner arra buzdította játékosait, hogy gyorsítsák fel a tanulási fázist - ha plusz videózás kell valakinek, vagy még több edzés, akkor csinálják. Wyc Grousbeck tulajdonos azt mondta, hogy sok szempontból ez a kedvenc Celticse, Danny Ainge GM pedig úgy fogalmazott, hogy ez egy különleges gárda, és most nagyobb élvezet a klub környékén dolgozni, mint korábban bármikor.

A Houston Rockets által a 2014-es draft második körének 53. helyén kiválasztott Alessandro Gentile a texasi csapattal lesz a Las Vegas-i nyári ligában - tudta meg a La Gazzetta dello Sport.

A San Antonio Spurs francia játékmestere, Tony Parker a L'Equipe francia lapnak azt nyilatkozta, hogy nem biztos abban, hogy San Antonióban folytatja pályafutását, minden lehetőségre nyitott. 17 évet töltött a Spursnél, mindig is nosztalgikus emlékek fűzik majd a franchise-hoz, viszont nem élné meg tragédiaként, ha más együttesnél kellene kosaraznia a továbbiakban. Már 2-3 éve mondogatja magának, hogy máshol is tudna játszani, és egyelőre nem akarja abbahagyni.

A végére pedig maradjunk a Spursnél, Pau Gasol ugyanis a The Players' Tribune-ban írt egy cikket, amelyben Becky Hammonról beszélt. 17 éve játszik az NBA-ben, nyert két bajnoki címet, generációja legjobb játékosai voltak a csapattársai, és a történelem legjobb edzői közül kettő, Phil Jackson és Gregg Popovich kezei alatt is játszott, úgyhogy tudja miről beszél: Hammon jó edző. Nem azt állítja, hogy Hammon elég jó, hogy elmegy, hogy majdnem a férfi NBA edzők szintjén tud irányítani, hanem azt, hogy NBA szinten is jó edző. Gasol szerint az NBA-ben rengeteg pénz van, ezért nagyon kevés hibát engednek meg - Popovich-ot csak az érdekli, hogy a csapat körül lévők segítsék az együttest, és nem az, hogy milyen jó kapcsolatot ápoljon a médiával vagy bárki mással azáltal, hogy női edzőt is foglalkoztat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus