Hírmorzsák 2018-05-20 (20:45)

Cousins az edzőtáborra teljes értékű harcosként akar visszatérni - Dominique Wilkinst használja motivációként. Mitch Kupchak először volt lottery-n, és reményei szerint utoljára. Keith Smart a New York Knicks kispadján folytatja. Udonis Haslem nem akar edző lenni, de a Heat kötelékében akar maradni. Chris Paul szerint másodlagos a nyugati döntő az újabb iskola tömegmészárlás mellett.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins Marc J. Spearsnek (The Undeafeated, ESPN) elmondta, hogy a célja az, hogy a szezonra, sőt, az edzőtáborra készen álljon, teljes értékű játékos legyen. Egyelőre az orvosok semmi biztosat nem mondanak neki, de ő ezt tűzte ki maga elé célul. A center azt is hozzátette, hogy azóta nem volt ennyi pihenőideje, mióta elkezdett kosarazni - lehet, hogy sokaknak furcsán hangzik, de frissen, nagyszerűen érzi magát, mintha megújult volna. A láb ilyenkor sokat vékonyodik, és időbe telik, mire valaki visszaedzi a lábát, hogy ugyanakkora legyen, mint a másik. Nála nem ez a helyzet, semmit nem veszített a lába a nagyságából, és emiatt az orvosok és a csapat is nagyon bizakodóak.

Az is Cousinshoz kapcsolódik, hogy kirakott egy képet instagramra Dominique Wilkinsről, aki 1992-ben, 32 éves szakította el az Achillesét, majd a következő idényben 29.9 pontot átlagolt - ez volt karrierje második legjobb statisztikája.

A Charlotte Hornets GM-je, Mitch Kupchak röviden, de velősen fogalmazott a lottery után - elmondása szerint ez volt az első lottery, amire elment, és remélhetőleg az utolsó is. 2.9% esélye volt a Hornetsnek a Top3-ba kerülésre, amiről a szakvezető is elmondta, hogy nem túl sok, de legalább esély. Kupchak egyelőre nyitva hagyta azt a kérdést, hogy mihez kezd a pickkel, de ha megtartja, akkor az elérhető legjobb játékost fogja kiválasztani poszttól függetlenül.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies vezetőedzője, JB Bickerstaff annak tudatában keres segédedzőt, hogy Keith Smart távozik a kispadról, David Fizdale szakmai stábjában fog dolgozni a továbbiakban a New York Knicksnél.

A Miami Heat veterán magasembere, Udonis Haslem Ira Windermannel (South Florida Sun-Sentinel) beszélt a folytatásról. Haslem elmondása szerint edző nem akar lenni, az nem neki való - játékosként teljesen őszinte lehet az öltözőben, nem kell politikailag korrektnek lennie, így előnyben van az edzőihez képest. Egy vezetőségi meló már jobban érdekelné, de annyi a lényeg számára, hogy a Heat kötelékében maradhasson, a franchise része legyen. Egyelőre még nem döntött, milyen minőségben, de már le is fektette az alapokat ahhoz, hogy a Miaminél vállaljon munkát a továbbiakban is. Fontos számára, hogy a Heatnél meghonosított kultúrát átadja a következő generációnak - ő Alonzo Mourningéktól, Eddie Joneséktól ismerte ezt meg, és most rajta a sor, hogy a fiatalok is megismerjék.

Végére pedig a Houston Rockets maradt - pénteken újabb lövöldözés volt egy iskolában, ezúttal a texasi Santa Fében, ahol legalább 10-en haltak meg. Chris Paul azt mondta, hogy a nyugati főcsoportdöntő most teljesen másodlagos amellett, ami Santa Fében történt. Rengeteg szurkolójuk érkezik onnan, akik folyamatosan támogatják a csapatot, és a kosárlabda most eltörpül amellett, amit a helyieknek és a lövöldözés miatt érintetteknek át kell élniuk most. Tad Brown elnök annyit tett ehhez hozzá, hogy a Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta a vezetőséggel együtt próbálja felmérni a helyzetet és azt, hogy hogyan tudná a leginkább segíteni az áldozatok családjait.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus