Hírmorzsák 2018-05-21 (20:30)

A Mavs nyárra DeAndre Jordant, Cousinst és Randle-t nézte ki magának. A Clippers feljebb cserélne az 1/12-vel és az 1/13-mal Michael Porter Jr.-ért. A Knicks Trae Youngot szemelte ki magának 1/9-nél. Jerry Stackhouse interjúja megvolt a Torontónál. Mike D'Antoni szerint puhányan játszottak, James Harden egyetértett vele. Steve Kerr nyerte a Rudy Tomjanovich díjat. Steph Curry édesanyja üzent a fiának: Mosd ki a szád!

Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint a Dallas Mavericks a nyáron mindenképpen magasembert akar igazolni, a célpontjaik DeAndre Jordan, DeMarcus Cousins és Julius Randle lesznek. Jordan és Randle texasi, de előbbi 2015-ben egyszer már egy emlékezetes sagát lejátszott a Mavsszel - szóban megegyezett a Dallasszal, majd mégis kihátrált a szerződésből, és maradt a Los Angeles Clippersnél. 

Ha már a Clippers, akkor folytassuk velük: O'Connor úgy tudja, hogy az 1/12-vel és az 1/13-mal előrecserélnének, és Michael Porter Jr. a kinézett emberük. Steve Ballmer tulajdonos még a középiskolában látta Portert játszani Seattle-ben (erről tavaly márciusban beszélt Bill Simmons podcastjében, és akkor nagyon dicsérte az akkor még 1/1-re várt Portert), majd ellátogatott az idei draftfelmérőre is.

Szintén O'Connor hozta a hírt, hogy a New York Knicks Trae Youngot szemelte ki az 1/9-cel - az édesapja is támogatná ezt, mivel New York nagy piac, és Trae élvezi a felhajtást maga körül. Young ideális pár lehetne Frank Ntilikina mellé.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Jerry Stackhouse interjúja megvolt a Toronto Raptorsnél - mint ismert, ő jelenleg a G-Ligás együttes, a Raptors 905 vezetőedzője.

Azt a mai Playoff-percekben olvashattátok már, hogy a Houston Rockets fennállása legnagyobb PO-vereségét szenvedte el ma hajnalban a Golden State Warriors ellen, 41 ponttal zakóztak a texasiak. A mérkőzés után Mike D'Antoni vezetőedző annyit mondott, hogy az egyik dologból következett a másik, de a lényeg az volt, hogy puhányan kosaraztak, márpedig ezt a Golden State ellen nem engedheti meg magának az ember, mert egy "egész jó" csapatról van szó. James Harden egyetértett mesterével - nem voltak elég agresszívek, és bár jól kezdték az összecsapást, engedték, hogy a Warriors lendületbe jöjjön az első negyed végén. Védekezésben láthatatlanok voltak, ennek lett az eredménye a különbség.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr nyerte a Rudy Tomjanovich trófeát, amelyet a Szakírók Szakszervezete ítél oda minden évben annak az edzőnek, aki a pályán hozott teljesítmény mellett a legsegítőkészebb a médiával és a szurkolókkal. Kerr másodjára nyeri el ezt az elismerést - 2014/15-ben, a trófea megalapításának évében is őt választották meg elsőnek. Doc Rivers, Brad Stevens, D'Antoni és Steve Clifford voltak még a döntősök.

A végére pedig a Warriors irányítója, Steph Curry maradt. Azt már láthattátok nap közben, hogy viszonylag egyszerűen megfogalmazta a Houston elleni harmadik találkozó lényegét, majd a sajtótájékoztatón elmondta, hogy teljesen lement nála a roló. Az édesanyja már küldött neki két üzenetet, aminek az volt a lényege, hogy mossa ki szépen a száját szappannal, ha hazaér. Curry egyetértett az anyukájával - ennél többre képes, nem viselkedhet így saját bevallása szerint sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus