Hírmorzsák 2018-05-23 (21:00)

A Clippers hosszabbított Doc Riversszel. A liga kihirdette az év védő ötöseit. A Sunsnak tavaly volt esélye megszerezni Porzingist? A Minnesota előbb cseréli le a teljes vezetőséget és a szakmai stábot, minthogy elcserélje Townst? Dwane Casey a Pistons kispadján köthet ki. Chris Paul jobb lábfeje a nyugati döntő második meccse óta fáj. Jeremy Lin készen fog állni az edzőtábor kezdetére. Tyronn Lue szerint a ligát a játékosok irányítják, nem az edzők. Mike Woodson a Suns segédedzője lehet, Corliss Williamson már az is lesz - két jelölt van a Knicksnél is.

A nap híre egyrészt az volt, hogy a liga kihirdette az év védő ötöseit - ezen a linken megtaláljátok a részleteket!

Másrészt a Los Angeles Clippers bejelentette, hogy hosszabbított Doc Riversszel - egy év volt még hátra előző szerződéséből, azt pedig egyelőre nem tudni, milyen kondiciókkal maradt a kispadon Rivers.

Adrian Wojnarowski (ESPN) azt nyilatkozta, hogy érzése szerint a Phoenix Sunsnak tavaly volt esélye megszerezni Kristaps Porzingist, ha bedobták volna az 1/4-et, amiből Josh Jackson lett. Woj úgy tudja, hogy a csapat szerette volna, ha a lett hosszútávra elkötelezi magát, de Porzingisnak annyira nem jött be sem Phoenix, sem az a jövőkép, amit a saját szemszögéből látott maga előtt a Sunsnál - emiatt nem dobták be érte az 1/4-et a hírek szerint.

Az elmúlt napokban sokszor szóba került az, hogy milyen rossz a viszonya Karl-Anthony Townsnak a Minnesota Timberwolves-szal. Wojnarowski a The Russillo Show-ban erről is beszélt: azt mondta, hogy szerinte Glen Taylor tulajdonos előbb cserélné le a teljes vezetőséget és szakmai stábot, minthogy megszabaduljon centerétől, ezt a döntést nem engedik meg maguknak. Towns a nyáron akár hosszabbíthat is a klubbal, és egyszerűen nem fogják mozdítani, Wojnarowski szerint ez biztos. Az újságíró úgy gondolja, hogy Andrew Wigginsszel kapcsolatban ugyanez már közel sincs kőbe vésve - nem biztos, hogy bárkit cserélni akarnak, de ha valaki távozik, akkor az leginkább a kanadai kiscsatár lesz.

A Phoenixhez tartozik az is, hogy John Gambadoro (Arizona Sports) értesülései szerint a Suns le akarja igazolni Mike Woodsont Igor Kokoskov segédedzőjének - a két szakember 2003/04-ben dolgozott már együtt a Detroit Pistonsnál. Az már biztos, hogy Corliss Williamson az arizonaiaknál folytatja - ő az Orlando Magic segédtrénere volt legutóbb. Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks egyrészt Jud Buechlert, másrészt Pat Sullivant akarja David Fizdale mellé a kispadra - Buechler a Los Angeles Lakersnél a játékosok fejlesztésével foglalkozott, míg Sullivan a legutóbbi két évben a Clippersnél tevékenykedett.

Az is edzői hír, hogy Vincent Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint Dwane Casey is a jelöltek között lesz a Detroit Pistonsnál, miután megtalálták az új elnököt - ez utóbbi nagyjából június első hete környékén történhet meg a hírek szerint.

A Houston Rockets irányítójának, Chris Paulnak a nyugati döntő második meccse óta fáj a jobb lábfeje - kapott kezelést a negyedik meccs előtt, amire elég jól reagált, 27 pontot szerzett. Mike D'Antoni vezetőedző elmondta, hogy most jobb állapotban volt Paul lába - a játékmester azt ígérte neki, hogy ha rendbe tudja hozni a lábát, akkor legyőzik a Golden State Warriorst, és ahogy a példa is mutatja, meggyógyult, hiszen újra döntetlen az állás. Paul annyit mondott, hogy olyan állapotban van, amilyenben, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy sikerüljön nagy védekezéseket csinálni, amikor kell, és támadásban is elő tudjanak lépni, amikor erre van szükség.

A Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin még a szezon legelején sérült meg, és még mindig tart a játékos rehabja, de saját elmondása szerint az edzőtáborra készen fog állni.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Williams C. Rhodennel (The Undefeated, ESPN) arról beszélgetett, hogyan kell egy sztár edzőjének lenni. Lue szerint rá kell bírni a legnagyobb játékosokat, hogy higgyenek a tréner által elgondolt tervben. Lue szerint ez nem az egyetem vagy Európa, itt nem az edzők irányítanak, hanem a sztárok - ha ők nem elégedettek az edzővel, az illető már repül is. Segédedzője, Larry Drew annyit tett hozzá, hogy tudni kell bánni a sztárokkal - nagyon kell ismerni a játékosokat, tudni kell azt, hogyan tudnak sikeresek lenni, és az alkalmazkodókészség is fontos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus