Hírmorzsák 2018-05-28 (21:45)

Kobe elmondta véleményét a "ki minden idők legjobbja" vitában. Chris Paul mai játéka továbbra is kérdéses, Iguodala biztosan nem lesz a Golden State-nél. Dan Gilbert nem foglalkozik még a nyárral és James jövőjével, csak a döntőre koncentrál. Brad Stevens dicsérte LeBront. Tristan Thompson szerint a gépek nem fáradnak, csak olajcserére van szükségük. Kyrie Irving nem volt ott a Celtics-Cavs hetedik meccsen, Mark Jackson meg is szólta ezért - orrműtét volt az indok. Nézettségi rekordokat döntött a ma hajnali derbi. James Johnsont sportsérvvel műtötték, pár hónapot kihagy. Megvan a Charlotte újabb segédedzője.

A Houston Rockets sztárjáról, Chris Paulról továbbra sem tudni, hogy játszik-e ma éjszaka a Golden State Warriors elleni hetedik mérkőzésen. Mike D'Antoni vezetőedző ma azt nyilatkozta, hogy ha rábólintanak Paul játékára az orvosok és maga az érintett is, akkor pályára fogja küldeni, de ha valahol nem kap zöld utat, akkor természetesen nem. Meg fogják majd vizsgálni Pault, de csak a mérkőzés előtt dől el a sorsa. Annyi viszont biztos, hogy az oaklandieknél Andre Iguodala nem lesz, ezt Steve Kerr vezetőedző nyilatkozta.

A Cleveland Cavaliers már ott van a fináléban, de LeBron James jövője is foglalkoztatja az embereket. Rákérdeztek erre a Cavs tulajdonosánál, Dan Gilbertnél is, aki azt válaszolta, hogy nem akarja kikerülni ezt a témát, de ahogy LeBron is elmondta már többször is, csak a jelenre koncentrálnak, csak az a fontos, ami most van. A rájátszás annyira intenzív, főleg így, hogy a döntőbe kerültek, hogy nem hiszi, hogy bárki a csapat környékén mással foglalkozik az előttük álló feladaton kívül. Mindenki tudja, hogy mit szeretnének, hogyan alakuljon ez az egész nyár, de most a döntő az első, aztán majd onnantól kezdve meglátják, hogyan tovább.

LeBronról csapattársa, Tristan Thompson is nyilatkozott. A center elmondása szerint a gépek nem fáradnak, csak olajcserére van szükségük.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt mondta Jamesről, hogy egészen hihetelen, amit művel. Ők a Bostonnal most másodjára játszottak szeptember végétől május végéig, ami lényegében annyit jelent, hogy az egész évet végigkosarazzák, LeBron pedig nyolcszor egymás után csinálta ezt meg, sőt, nyolcszor egymás után jutott túl ezen a ponton. Stevens szerint az volt a céljuk a sorozat előtt, hogy minél több energiát kelljen kiadnia Jamesnek magából, a többieken pedig minél jobb munkát végezzenek. A tréner úgy érzi, elég jól végezték a dolgukat a párharc nagy részében, többször is 100 pont alatt tartották a Cavst, háromszor is 90 pont alatt maradt ellenfelük a TD Gardenben, és mégis 35 pontot dobott James, ami egy vicc.

A mérkőzés során előkerült, hogy Kyrie Irving miért nem volt ott a helyszínen, Mark Jackson meg is szólta ezért - a televíziós szakkommentátor szerint ha nem volt valami tényleg fontos dolga Irvingnek, ott lett volna a helye a többiekkel. A Celtics GM-je, Danny Ainge azt mondta, hogy Irving azért nem volt jelen a Cleveland elleni döntő ütközeten, mert egy kisebb orrműtétje volt.

A Celtics és a Cavs hetedik mérkőzése egyébként 9.1-es nézettségi mutatót hozott, ezzel beállította az ESPN rekordját a 2012-es keleti konferencia 7. meccséről, amikor a LeBron vezette Miami Heat a Celtics ellen játszott - ez a két mérkőzés volt a csatorna történetének legnézettebb NBA mérkőzése. 12.0-s nézettsége volt az utolsó pár percnek, ezzel az ESPN fennállása legnézettebb 15 percét tudhatta magáénak, ha az NBA mérkőzéseket nézzük, és ez volt az idei PO legnézett találkozója is, nemcsak az ESPN-t figyelembe véve.

A Miami Heat magasembere, James Johnson sportsérv miatt kés alá feküdt csapata PO-beli kiesését követően - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint pár hónapot ki kell hagynia Johnsonnak, mielőtt újra elkezdhetné az edzéseket.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Ronald Nored James Borrego segédedzője lesz a Charlotte Hornetsnél. Nored a Brooklyn Nets G-Ligás együttesének, a Long Island Netsnek a vezetőedzője volt az előző idényben.

A végére pedig térjünk egy kicsit vissza LeBronhoz, Kobe Bryant ugyanis a "minden idők legjobbja" vitába szólt bele ma hajnalban twitteren. A Los Angeles Lakers ikonja azt írta, hogy úgy is élvezhetjük az egyiket, hogy a másikat nem húzzuk le. Imádja, amit tesz (nem volt leírva, hogy Jamesről van szó, de a tweet későbbi részéből világossá válik), és ne akarjunk egy olyan vitába belemenni, amit nem fog tudni megnyerni senki egyértelműen - emögé rakta oda az #enjoymy5, #enjoymj6 és az #enjoylbjquest hashtageket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus