Hírmorzsák 2018-05-29 (21:00)

Kevin Durant szerint a Houston elleni sorozatot sosem fogják elfelejteni. Draymond Green komolyabb bokasérülést szenvedett, de állítólag nem lesz gondja. Kevin Love-ot még továbbra is agyrázkódással vizsgálják. Mike D'Antoni, Steve Kerr és Draymond Green némi szócsatába kezdtek a sérültek, hiányzók miatt. DeMarcus Cousins és Jeremy Lin szerint a játékvezetők megtolták a Warriors szekerét. Nick Young hozta a formáját a mérkőzést követő interjúnál. A Rockets tulajdonosa meg akarja tartani Clint Capelát és Chris Pault is, együtt akarja tartani a magot. Michael Beasley iránt a Hawks, a Suns és a Knicks is érdeklődik. 

A Golden State Warriors ma hajnalban idegenben jutott be a nagydöntőbe, miután a hetedik meccsen legyőzte a Houston Rocketset, és a mérkőzés után Kevin Durant is elmondta a véleményét. A kiscsatár azt taglalta, hogy mennyire boldog, hogy újra a döntőben szerepelhet, és hogy milyen sokat jelentett az, hogy idegenben tudtak egy hetedik meccset megnyerni. Durant úgy érzi, hogy mivel első alkalommal történt meg velük ilyen, így egyrészt sokkal közelebb hozta ez a csapatot, másrészt erre a sorozatra mindig emlékezni fognak még idősebb korukban is.

A ma hajnali ütközet negyedik negyedében Draymond Green bokája saját elmondása szerint elég komolyan megsérült. Odament az egyik csapatorvoshoz, és mondta neki, hogy mi történt, meg azt is, hogy még nem érez ugyan semmit, de tudja, hogy ez az adrenalin miatt van így. A mérkőzés utáni fájdalmait inkább nem részletezte, de azt is hozzátette, hogy rendben lesz a fináléra. Ha már sérülés, akkor itt említsük meg, hogy a Golden State döntőbeli ellenfelénél Kevin Love továbbra sem esett át a liga agyrázkódás-protokollján, egyelőre kérdéses a játéka a finálé első mérkőzésén.

Volt némi összetűzés is a Warriors és a Rockets között. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Houston vezetőedzője, Mike D'Antoni folyamatosan azt mondogatta Durantnek a hetedik meccs alatt, hogy ha Chris Paul bevethető lenne, akkor ők nyernének. Steve Kerr nem vette ezt jó néven, ő annyit mondott a meccs után, hogy ha Andre Iguodala játszik, akkor öt mérkőzésen tovább is jutnak. Green szerint a negyedik és az ötödik összecsapást odaajándékozták a Houstonnak - nem szoktak ilyet csinálni, de azokat a mérkőzéseket konkrétan odaadták a Rocketsnek.

Ernie Johnson (TNT) beszélgetett volna Nick Younggal a továbbjutást követően - Swaggy P-nek ez lesz az első döntője. Mikor kérdezték tőle, hogy mit jelent ez, hogy a fináléba került, elmondta, hogy van egy sapkája meg ott van rajta a póló, ahogy láthatja is mindenki. Mikor megpróbálták vele kifejttetni, hogy de mégis milyen érzés ez neki, akkor annyit mondott, hogy az egész világot ez jelenti számára, de most inkább menne bulizni, ehelyett ilyen interjúkkal zavarják.

Volt némi panasz a játékvezetőkre houstoni oldalról, DeMarcus Cousins és Jeremy Lin pedig egyetértettek. A két játékos twitteren reagált meccs közben - a New Orleans Pelicans centere annyit írt ki, hogy a játékvezetők beindultak, a Brooklyn Nets irányítója pedig azt, hogy ugyan valószínűleg a Warriors a jobb csapat, de egyértelműen segítik a bajnokot a sípmesterek.

A Rockets tulajdonosát, Tillman Fertittát megkérdezték a csapat nyári terveiről. Fertitta azt mondta Lainie Fritznek (KPRC Channel 2), hogy hosszabbítaniuk kell Chris Paullal, és meg kell tartaniuk Clint Capelát - a tulajdonos úgy gondolja, hogy sikeres szezonjuk volt, és nem bolygatná meg a jelenlegi magot.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint az Atlanta Hawks és a Phoenix Suns is érdeklődik Michael Beasley leigazolása iránt, sőt, a New York Knicks is meg fogja gondolni, hogy visszavigye Beasley-t az együtteshez. Az erőcsatár játszott már korábban olyan együttesnél, ahol David Fizdale volt az edző (igaz, csak segéd), még a Miami Heatnél, és egy Beasley-hez közelálló forrás szerint a játékos nagyon kedveli a trénert. A meg nem nevezett forrás azt mondta, hogy Beasley nagyon szeretne újra Fizdale-nek játszani, az ő személye egyértelműen a Knicks mellett szól, de az üzlet, az üzlet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus