Hírmorzsák 2018-05-30 (10:15)

Curry és Durant a két favorit a döntő MVP címre. Jeff Van Gundy szerint minden meccs hatalmas meglepetés, amit a Cavs nyer a fináléban. Joe Lacob egy kicsit unja, hogy megint a Cleveland az ellenfél, de dicsérte LeBront. Seattle SuperSonics-csata a döntőben. Brian Colangelo öt twitterfiókról ócsárolta játékosait, más vezetőket? Részletek a beszólásokból. A Sixers 3 évre hosszabbított Brett Brownnal. A Warriors-Thunder hetedik meccset többen nézték két éve, mint a mostani Rockets-Warriorst. Durant mentálisan rakta magát helyre a Houston elleni sorozatban. Roberson bal térdét megint megműtötték. Battier nem fog munkát vállalni a Pistons vezetőségében, az viszont elképzelhető, hogy Tayshaun Prince igen. Október 23-án jelenik meg Kobe új könyve.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Philadelphia Sixers 3 éves szerződéshosszabbítást írt alá Brett Brown vezetőedzővel, aki tehát hosszútávon marad a csapat élén - jelenlegi kontraktusa utolsó évébe lépett volna, ezt nem várták meg.

A Sixershez azonban más hír is tartozik, a The Ringer értesülései szerint ugyanis a klub GM-je, Bryan Colangelo öt fake twitterfiókot üzemeltetett, amiről többek között Joel Embiidet, Jahlil Okafort, Nerlens Noelt, Sam Hinkie-t és Masai Ujirit savazta folyamatosan. Colangelo természetesen tagadja az állításokat, Embiid pedig twitteren poénkodott egy sort, de aztán jelezte, hogy ettől függetlenül nem hiszi el a híreszteléseket. A hírek szerint az alábbi tweetek jöttek Colangelo titkos "énjeitől":

- kritizálta Embiidet, hogy önző, nincs formában és egy kicsit lusta is
- azonnal el kellene cserélni Embiidet Kristaps Porzingisre
- Noel rosszat tett a csapaton belüli légkörnek, és egy önző alak
- próbálta csökkente Hinkie érdemeit a Sixers újjáépülésében
- Okafor nem ment volna át az ő fizikai tesztjén
- szerinte Markelle Fultz dobásproblémái a dobóedzője miatt van, és azzal vádolta a férfit, hogy viszonya van Fultz anyjával
- szerinte Ujiri csak abból él Torontóban, amit Colangelo összehordott neki előtte

Merőben más téma:Houston Rockets és a Golden State Warriors tegnap hajnali hetedik meccse 18 milliós maximum nézettséget ért el, ezzel a kábeltelevíziózás történetének második legnézettebb NBA mérkőzése volt - a 2016-os nyugati döntő hetedik mérkőzését a Warriors és az Oklahoma City Thunder között többen nézték, annak 19.8 milliós volt a maximum nézettsége 8.8-es "átlagmutatóval". Átlagosan 15.9 millióan nézték azt a találkozót, az ideit pedig 14.8 millióan.

Arról volt már szó tegnap, hogy a Houston 27 triplát hagyott ki zsinórban a hetedik találkozón - ennek 1 a 72.000-hez volt a valószínűsége. A Rockets egyébként 42-30-ra még vezetett a második negyed felénél, mikor James Harden megkezdte ezt a sorozatot.

A Golden State sztárja, Kevin Durant azt mondta, hogy egy "mentális pontra" ért a pályafutása - arról kérdezték egyébként, hogy miért volt ilyen kiegyensúlyozatlan a nyugati fináléban. Azt tudja, hogy mire képes fizikálisan, és azt is, min kell javítania, fejlesztenie, ezt is teszi. Tudja azt is, hogy sokat beszélnek az egy-egyezéseiről, főleg egy olyan csapatban, mint a Warriors, de rendkívül jól váltogatta rajta a Rockets az embereket, mindig jöttek a besegítések a gyenge oldalról, a magasemberektől, ő pedig az első két meccsen túlerőltette - talán túl gyorsan akarta a dolgokat, nem igazán látta a többieket, és túl sokat gondolkodott. Utána úgy volt vele, hogy elengedi ezt, nem görcsöl rá, inkább védekezésben akarta odatenni magát a hetedik összecsapáson, támadásban pedig majd ami akad helyzet, azt vállalja el. Mentálisan akarta összeszedni magát, és nagyon örül neki, hogy egy győzelemmel sikerült ezt megtennie, és nem úgy, hogy egy vereséggel mehetnek haza.

A döntőre áttérve: Durant és Steph Curry számítanak a fináléban a legesélyesebbnek arra, hogy elvigyék az MVP címet. A tavalyi MVP, KD 8 a 11-re, 4 a 6-ra és 5 a 7-re fizet a legtöbb fogadóirodánál, tehát nincs 2-es szorzója sem az ő győzelmének a Magyarországon használatos rendszer alapján. A második Curry 8 az 5-re, 9 az 5-re, 15 a 8-ra vagy 2 az 1-re fizet - ez utóbbi a 3.00-s szorzónak felel meg -, míg a harmadik egységesen mindenhol LeBron James, neki eléggé fix 7 az 1-hez az oddsa, ami 8.00-s szorzót jelent.

James harmadik helye és ekkora lemaradása nem meglepő, mivel a Cleveland masszív "underdog" lesz ebben a párharcban, sokkal esélytelenebbnek tartja az ohióiakat mindenki. Jeff Van Gundy például azt mondta tegnap, hogy számára minden mérkőzés óriási meglepetés lenne, amit a Cavs nyer. Azt is hozzátette szerinte LeBron úton van afelé, hogy minden idők legjobb pályafutása az övé legyen - JVG szerint jelenleg Kareem Abdul-Jabbar birtokolja ezt.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob Anthony Slaternek (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy egy kicsit belefáradt már abba, hogy újra a Cleveland lesz a Warriors ellenfele a döntőben, mindemellett Jamest egy óriási kihívásnak és egy elképesztő játékosnak tartja, úgyhogy érdekes, élvezetes döntő lesz szerinte.

Egy érdekesség: Durant és Jeff Green, tehát a két utolsó aktív játékos a Seattle SuperSonicsból, egymás ellen lép majd pályára a fináléban.

Megint egy kicsit más téma: a Detroit Pistonsnál továbbra is próbálják összerakni a csapat új vezetőségét. Zach Lowe (ESPN) információi szerint Shane Battier kihúzatta a nevét a lehetséges jelöltek közül - mint ismert, őt nem GM-nek vitték volna az autóvárosiak, más szerepkört kapott volna a franchise-nál. Vince Ellis (Detroit Free Press) úgy tudja, hogy Tayshaun Prince is az új vezetőség tagja lehet - ő tavaly a Memphis Grizzliesnél a GM speciális segédje volt, ott dolgozott már együtt a nemrég tanácsadónak kinevezett Ed Stefanskival. Eredetileg úgy tűnt, hogy Chauncey Billups is csatlakozhat egykori csapatához, de róla egyelőre nincs komolyabban szó.

Az Oklahoma City Thunder dobóhátvédje, Andre Roberson újabb sikeres térdműtéten esett át Sam Presti bejelentése szerint. Ez elvileg felgyorsítja majd a rehabját, és továbbra is úgy áll, hogy a következő idény kezdetére teljes értékű harcos lesz Robersonból.

A végére pedig egy könyvajánló: októbert 23-án kerül a boltokba a "The Mamba Mentality: How I play" című könyv Kobe Bryanttől, amelyben a Los Angeles Lakers ikonja arról beszél majd, milyen volt a hozzáállása a kosárlabdához, a munkához.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus