Hírmorzsák 2018-06-01 (07:30)

JR Smith minden idők egyik leghülyébb megmozdulása után azt mondta, tudta, hogy nem vezetnek, Lue szerint viszont Smith megmondta neki, hogy azt hitte, ők állnak jobban a rendes játékidő végén. Lue úgy gondolja, kirabolták a Cavst, de a liga és a játékvezetők is szabálymagyarázatot tartottak a LeBron elleni támadó/védőhiba ügyében. Balhék: Steph Curry és James is összeszólalkoztak, Draymond Green kifigurázta Kendrick Perkinst, Tristan Thompsont pedig kiszórták, kérdés, több meccsről hiányzik-e majd. Klay Thompson megsérült, de jól van. PER-statisztikák az NBA döntőkből. A Pistons tegnap találkozott Dwane Casey-vel. A Sixers komolyan fontolgatja Bryan Colangelo kirúgását.

Ma hajnalban megrendezték a döntő első összecsapását, amely csak hosszabbításban dőlt el, és legendás mozzanatokat tartalmazott.

Minden idők egyik leghülyébb megmozdulását követte el a Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith, aki a sajtótájékoztatón már azt nyilatkozta, hogy próbálta üresre játszani magát, miután 107-107-es állásnál, 5 másodperccel a vége előtt leszedte a támadópattanót George Hill elhibázott büntetőjét követően, hogy legyen egy jó helyzete - meg azt hitte, hogy időt fognak kérni. Tudta, hogy döntetlen az állás, és azt is hozzátette, hogy ha úgy gondolta volna, hogy vezetnek, akkor inkább rátekeredik a labdára, és megvárja, míg lefaultolják. Ezzel ellentétben edzője, Tyronn Lue kerek-perec kijelentette, hogy Smith a meccsen megmondta neki, hogy azt hitte, vezetnek, azért próbálta lefuttatni az időt azzal, hogy kivezeti a labdát a félpályáig - Zach Lowe (ESPN) meg is jegyezte, hogy ez volt az NBA döntős változata annak, amikor Dwight Howard kirúgatta az Orlando Magictől Stan Van Gundy-t, ugyanakkor nem tudta, hogy a menesztés már hivatalos, és még ölelgette SVG-t a sajtó előtt. Olyan jelenet volt ez, hogy még Stephen A. Smith (ESPN) sem tudott rá mit mondani - ezen a linken megnézhetitek, hogy milyen szinten hitetlenkedett az egyébként a szókimondásáról híres Smith.

Volt egy nagyon sokat vitatott ítélet, amikor LeBron James előbb kiharcolt egy támadófaultot, majd visszanézték az esetet a játékvezetők videón, és védőhibára változtatták az ítéletet. A liga egyik hivatalos twitterfiókja kiírta a meccs után, hogy a szabály szerint visszanézhetőek ezek az esetek a negyedik negyed és a hosszabbítás utolsó két percében, amennyiben a sporik nem tudják megmondani, hogy a no charge félkörön belül állt-e a védő, vagy sem, ám nemcsak erről dönthetnek, hanem arról is, hogy esetleg rosszul fújták-e meg a védő pozíciót - ebben az esetben ez utóbbiról lehetett szó, LeBron azért kapott faultot, mert még mozgott, a személyi hiba kiharcolása közben, hiszen egyébként jócskán a no charge félkörön kívül állt. Ezt egyébként Ken Mauer játékvezető a találkozó után el is mondta., de Lue sem a meccs után nem értett egyet (szerinte kirabolták a Cavst), sem a sajtótájékoztatón, ahol csak arról beszélt, hogy a visszajátszás után is látszódott, hogy nem volt James a no charge félkörön belül, és nem volt helyes, hogy megváltoztatták az ítéletet.

A mérkőzés végén már biztos győztes volt a Warriors, de volt több kakaskodás is, összeszólalkozott egymással egy vélt goaltending után Steph Curry és LeBron is. Draymond Greennek (többek között) akkor szállt el az agya, amikor a kispadról Kendrick Perkins is elkezdett magyarázni - Green a cheerleadereket utánozva jelezte Perkins felé, hogy ő milyen státuszban van jelen ebben a párharcban. Volt egy kiállítás is, és lehet, hogy Tristan Thompson még eltiltást is fog kapni, miután úgy tűnt a felvételeken, hogy megütötte Greent - Thompson Shaun Livingston ellen ütött egy Flagrant 2 faultot, kiszórták, Green elkezdett neki magyarázni, és ekkor szabadultak el az indulatok. Tristan a meccs után azt mondta, hogy a mérkőzés azon szakaszában, olyan állásnál már tiszteletlenség volt Livingstontól, hogy még próbált pontokat szerezni - úgy gondolja, ezt a Warriors hátvédje is tudja, hiszen okos, talán csak a statjait próbálta pumpálni. Nem akart Flagrant 2-t ütni, és meg is lepődött, hogy annak ítélték a játékvezetők.

A Golden State-től Klay Thompson megsérült, miután JR Smith nekiesett egy dobás után, de visszatért a meccsbe a Warriors dobóhátvédje, úgy tűnik, nem lesz gondja hosszútávon.

Egy kis érdekesség, nem az első mérkőzéshez kapcsolódóan: ezen a linken láthatjátok az NBA döntőkben a legjobb PER-statisztikát szállító játékosok nevét, zárójelben pedig a finálé MVP-jének választott kosarast.

Jöjjenek a nem a döntőhöz kapcsolódó hírek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Detroit Pistons amerikai idő szerint csütörtök este találkozott Dwane Casey-vel a vezetőedzői poszttal kapcsolatban.

Keith Pompey (Philadelphia Daily News) forrásai szerint a Philadelphia Sixers nem sokára lezárja a Bryan Colangelo titkos twitterfiókjaival kapcsolatos nyomozását, de ligaforrások szerint a legtöbben úgy számolnak, hogy a Sixers meneszti a GM-jét - Wojnarowski és Lowe úgy tudják, hogy a klub komolyan fontolgatja Colangelo kirúgását. Egy meg nem nevezett vezető azt nyilatkozta Pompey-nek, hogy csak úgy úszhatja ezt meg Colangelo a Philly élén, ha bizonyítéka van rá, hogy valaki felültette - ha nem tudja ezt bizonyítani, akkor vége van szakvezetőként, és az sem segít rajta, ha kiderül, hogy valamelyik családtagja áll az ügy hátterében, mint ahogy most úgy néz ki, hogy a felesége a lúdas.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus