Hírmorzsák 2018-06-04 (14:15)

David Griffin szerint a Philadelphia Sixersnek egy fokkal jobb esélye van LeBron Jamesre, mint a többieknek a Ben Simmons-Rich Paul kapcsolat miatt. Kevin Durant már akkor tudta, hogy a Warriorshoz akar igazolni, mielőtt találkozott volna a Golden State kontingensével 2016 nyarán - Steph Curry meggyőzte, hogy jól dönt. Mike Budenholzer azért a Bucksot választotta a Raptors helyett, mert mások lesznek az elvásárok Milwaukee-ban? A Jazznél Antonio Langet előléptették. A Las Vegas-i nyári ligában a vezetőedzőknek challenge-lehetősége lesz, ezt a rendszert teszteli a liga.

A Cleveland Cavaliers előző GM-je, David Griffin azt nyilatkozta Zach Gelbnek (CBS Sports), hogy szerinte a Philadelphia Sixersnek tényleges előnyt jelent az, hogy Rich Paul képviseli Ben Simmons érdekeit is, így nagyobb az esélyük LeBron James leigazolására - LeBron már tudni fogja, hova igazol. Griffin az esetleges megüresedő GM pozícióról nem akart beszélni - mint ismert, Bryan Colangelo szénája kifelé áll a twitterbotránya miatt, de Griffin egyáltalán nem ment bele ebbe a kérdésbe.

A Golden State Warriors kiscsatáráról, Kevin Durantről egy hosszabb cikket készített Tim Kawakami (The Athletic), amelyben főként arról volt szó, hogyan döntötte el KD, hogy új csapatához igazol 2016 nyarán. Durant saját bevallása szerint már a különböző klubok meghallgatása előtt tudta, hogy a Warriorshöz akar igazolni, és a találkozó meggyőzte erről - együtt érkezett mindenki egy kisbusszal, a tulajdonos, az edző, a GM, illetve a Curry-Thompson-Iguodala-Green négyes. Úgy tűnt számára már ebből is, hogy ez egy család, és része akart lenni ennek. Akkor foszlott szerte minden kételye, mikor megkérdezte Curry-től, hogy MVP, bajnok volt 2015-ben, aztán 73-9-et csináltak az alapszakaszban, minek akarják, hogy odaigazoljon. A Golden State játékosai elmondták neki, hogy mennyire különleges dolgot vihetnének véghez együtt, kedvelik a játékát, nagyon elismerik, ez pedig nagyon kellett Durantnek akkoriban, sok mindenkinek meg akart felelni, köztük a kortársainak is. A Warriorsszal való meeting után találkozott a többiekkel, de akkor már csak azon gondolkodott, hogy tálalja döntését úgy, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat okozza azoknak, akik addig ott voltak mellette az Oklahoma City Thundernél.

A Milwaukee Bucks új vezetőedzője, Mike Budenholzer a nyáron a Toronto Raptorst is választhatta volna - Steve Simmons (Toronto Sun) információi szerint azért nem a kanadaiak kispadjára ült le Budenholzer, mert mások lettek volna az elvárások. A Bucks a keleti hetedik hely után akar előrébb lépni, míg a Raptors 59 alapszakaszgyőzelmet szerzett, ami franchise-rekord volt, mégis kirúgták Dwane Casey-t a Cleveland ellen elszenvedett söprést követően.

A Utah Jazznél Antonio Langet leültetik a kispadra - eddig a játékosok fejlesztésével foglalkozott.

A végére pedig egy kísérlet: az idei Las Vegas-i nyári ligás tornán a liga kísérleti jelleggel bevezet egy edzői challenge-rendszert, amellyel a trénerek megvétózhatják a játékvezetők ítéletét. Hogy ezt hogyan jelezhetik, és mennyi ilyen lehetőségük lesz, azt még nem tudni pontosan.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus