Hírmorzsák 2018-06-05 (13:00)

Most Steven Adams használta rosszul az instagramot, Carmelo Anthony kárára. A Sixers ügyvédi irodát fogadott fel Bryan Colangelo ügyében, döntés még a hét elején várható. Iguodala jobban van, de még mindig nem tudni, játszik-e a harmadik meccsen. JR Smith-nek tetszett a Warriors-szurkolók zrikája. A Golden State attól tartott, hogy Steph Curry megsérül Kendrick Perkins miatt. Győztesek és döntősök évtizedekre lebontva. Joe Prunty a Suns, Monty Williams a Philly első számú segédedzője lett. A Pistons Dwane Casey, John Beilein és Ime Udoka közül választ új vezetőedzőt. A Mavs nem szeretné elcserélni az 1/5-ös pickjét.

Kezdjük a döntővel: Andre Iguodala az elmúlt napokban nem érzett fájdalmat, és vissza fog térni a finálé valamely pontján, csak még azt nem tudni, hogy mikor - a Golden State Warriors swingmanjének játéka továbbra is kérdéses a harmadik meccsre. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy pályára akar lépni, de ugyanez volt a helyzet a második összecsapáson is. Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint biztos, hogy még ebben az idényben játszani fog Iguodala, de senki nem tudja, hogy melyik találkozón tér vissza.

A második mérkőzésen egyébként JR Smith a Golden State szurkolóitól megkapta az "MVP, MVP" rigmust, miután az első meccs végjátékában egálnál nem vállalt el egy ziccert a palánk alól, egy leszedett támadópattanó után, így hosszabbításban győzött a bajnok - ezt tegnap láthattátok már. Smith annyit mondott erről, hogy nagyra értékeli a gesztust - ő volt az, akit világ életében megtaláltak a szurkolók, folyamatosan magyaráztak neki, heccelték, de ő szereti ezt, mert inkább ez legyen a helyzet, minthogy észre se vegyék.

Azt is láthattátok ebben a tegnapi videós gyűjtésben, hogy Steph Curry egy kicsit összeveszett Kendrick Perkinsszel - a Cavs centere láthatóan meg se próbálta elkerülni az ütközést a Warriors irányítójával annak triplakísérlete után a harmadik negyed végén, ebből indult a balhé. Chris Haynes (ESPN) úgy tudja, hogy az oaklandieknél azért kapták fel a vizet, mert úgy érezték, Curry könnyedén boka- vagy térdsérülést szenvedhetett volna ebben a szituációban.

Az is a döntőhöz kapcsolódik, hogy sok szó esett a liga kiegyensúlyozottságáról amiatt, hogy az elmúlt négy döntöt mindannyiszor a Warriors és a Cleveland Cavaliers vívta. A RealGM elkészítette szokásos táblázatát erre vonatkozóan - minden évtizedből a győzteseket és a döntősöket feltüntetve:

Két első számú segédedzőt is kineveztek tegnap. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap este, hogy a Milwaukee Bucksot Jason Kidd menesztése után ideiglenesen irányító Joe Prunty Igor Kokoskov jobb keze lesz a Phoenix Sunsnál. Azt a hírt pedig szintén Wojnarowski hozta, hogy a Philadelphia Sixers kinevezte Monty Williamst Brett Brown első számú segédjének - ez utóbbiról már lehetett hallani pár nappal korábban.

A Sixersszel kapcsolatban mást is napvilágra hozott Wojnarowski: a klub bevonta a Paul/Weiss ügyvédi irodát Bryan Colangelo twitterbotrányának kivizsgálásába, amely iroda leginkább Colangelo feleségére koncentrál. A hírek szerint azért van veszélyben a szakvezető állása, mert nagyon kevesen hiszik el neki a franchise-on belül és azon kívül, hogy semmit nem tudott arról, hogy mit csinál a neje, a Philly pedig még ennek a hétnek az elején szeretné végleg lezárni az ügyet.  A Paul/Weiss a hírek szerint olyan szakértőket von be a vizsgálatban, akik otthon vannak a számítóges intelligenciában, és be is kérték Colangelo telefonjait és egyéb elektronikus eszközeit.

Még mindig Wojnarowski: úgy tűnik, hogy a Detroit Pistonsnál három névre szűkült az edzőkeresés, miután Dwane Casey-vel, John Beileinnel és Ime Udokával másodjára is leül interjúzni Ed Stefanski tanácsadó. Mint ismert, Casey-t a Toronto Raptorstól menesztették, Beilien egyetemi edző volt világ életében, Udoka pedig a San Antonio Spurs kispadjáról érkezne az autóvárosiakhoz, és állítólag már a Raptorsnál és az Orlando Magicnél is nagyon jól sikerültek a helyi szakvezetők vele történt beszélgetései, csak idő kérdése, hogy valahol NBA vezetőedző legyen.

A Dallas Mavericks GM-je, Donnie Nelson egy rádióinterjúban elárulta, hogy szerinte nem fognak "kicserélni" az idei draftról, megtartják az ötödik pickjüket. Nagyon tetszik nekik a Dennis Smith Jr. és Harrison Barnes vezette fiatal mag, amely kezdi átvenni a stafétabotot Dirk Nowitzkitől, ehhez a fiatal maghoz pedig szeretnének még egy tehetséges, a játékra komoly befolyással bíró kosarast szerezni idén nyáron. Nelson az ötödik helyről azt mondta, hogy ez van - szerencsére van több olyan játékos is a célkeresztjükben, akik nagyon tetszenek nekik. Nagyjából mindenhol DeAndre Ayton az 1/1, aztán azonban van egy csomó másik ember, akiben fantáziát látnak, és ezeknek a játékosoknak a névsora messze-messze az ötödik hely utánig nyúlik, tudnak majd válogatni.

A végére pedig egy kis Oklahoma City Thunder maradt. Tegnap feltette a kérdést valaki instagramon, hogy ki a legértékesebb az OKC számára, Russell Westbrook, Steven Adams, Paul George vagy Carmelo Anthony. Egy ember azt válaszolta, hogy "mindenki, kivéve Melót", amit Adams belájkolt - Erik Horne (news.ok) értesülései szerint azonnal realizálta, hogy hibázott, és szólt a csapatnak, hogy véletlenül nyomta rá a "tetszik"-et erre a véleményre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus