Hírmorzsák 2018-06-05 (20:45)

Chris Paul nem ad engedményt a Houstonnak, csak maximumért marad a Rocketsnél? Klay Thompson édesapja szerint fia csak jövő nyáron írja alá új szerződését. Már valószínűbb, hogy Iguodala játszik a döntő harmadik meccsén, mint hogy nem. Rodney Hood több játéklehetőséget fog kapni a következő összecsapáson. Richard Jefferson szerint a Portland is esélyes lehet LeBron James leigazolására idén nyáron. A Houston segédedzője arról beszélt, hogy fogták Steph Curry-t. A Raptors leült interjúzni Sarunas Jasikeviciusszal. Egy új segédedző a Knicksnél, kettő az Orlandónál.

Adrian Wojnarowski (ESPN) azt mondta, hogy a Houston Rockets annak tudatában cserélt tavaly nyáron Chris Paulért, hogy tudták, 46-47 millió dollárt kell majd fizetniük neki akkor, amikor már a közelében nem lesz annak a játékosnak, aki most, a 30-as évei végén. Ettől függetlenül azt mondták, bajnoki címet akarnak nyerni, méghozzá most, ezért meglépték a cserét. Wojnarowski szerint Paul nem azért mondott le 200 millió dollárról, amit a Los Angeles Clipperstől kapott volna, hogy majd hagyja, hogy a Houston rábeszélje arra, hogy a luxusadó spórolása miatt írjon alá nekik kevesebbért.

Klay Thompson édesapja, Mychal Thompson a 95.7 The Game-nek elmondta, hogy fia egyértelműen a Golden State Warriorsnál szeretné eltölteni teljes karrierjét, ez nem is kérdés, hiszen imádja a szurkolókat és a csapatot. Az egykori 1/1 azonban azt is hozzátette, hogy a tárgyalások a közös folytatásról valószínűleg a 2019-es nyárra fognak tolódni - voltak olyan hírek, hogy Thompson már idén nyáron hosszabbít az oaklandiekkel, méghozzá jócskán áron és maximumon alul.

Ha már a Houston és a Golden State is szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Rockets segédedzője, Jeff Bzdelik beszélt Zach Lowe-nak (ESPN) arról, hogyan védték Steph Curry-t a főcsoportdöntőben. Bzdelik elmondása szerint senki nem segíthetett be Curryre, amikor az irányító Clint Capelával maradt szemben egy-egy elzárás-leválás játék után - úgy voltak vele, hogy inkább kapjanak nehéz ziccerekből kosarakat, minthogy üresből szórhassa a triplákat a Warriors, azok ugyanis kivégezték volna őket. Bzdelik ahhoz hasonlította a helyzetet, mint mikor valaki egy hajóban van a tengeren, amelyen három luk van, de csak két dugó, amivel betömheti őket - muszáj változtatni a dugók helyét. Sokat gyakorolták, hogy mikor és honnan lehet besegíteni a Golden State nem annyira jól dobó embereiről, illetve megvoltak a szabályaik bizonyos helyzetekre.

LeBron James volt csapattársa, a Denver Nuggets veterán játékosa, Richard Jefferson a 247sports.com-nak azt mondta, hogy bármit kinéz LeBronból a nyári döntésével kapcsolatban - sem ő, sem Marc Stein, sem senki más nem tudja, mire készül James, mert nem lehetett tudni azt sem, hogy Miamibe igazol, meg azt sem látta senki előre, hogy visszatér Clevelandbe. Jefferson egy érdekes célpontot említett: szerinte a Portland TrailBlazers mindent megpróbál, hogy úgy alakítsa keretét, hogy legyen helye LeBronra. Jamesnek a Nike miatt van kapcsolata Oregonnal, Phil Knight pedig nagy szurkolója. Jefferson szerint a Blazers is benne van a "hova igazol nyáron LeBron?" spekulációban.

James jelenlegi csapatának vezetőedzője, Tyronn Lue a döntő harmadik meccsével kapcsolatban azt mondta, hogy be fogja vetni Rodney Hoodot is, játéklehetőséget kap a rotációból a PO alatt kikerülő swingman.

A túloldalon Steve Kerr azt mondta, hogy Andre Iguodala játéka a harmadik találkozóra kérdéses, de már valószínűbb az, hogy játszik, mint az, hogy nem - ha nem tud pályára lépni Iggy, akkor a negyedik meccsen jó eséllyel már fog.

Jöjjenek az edzőhírek. A már említett Wojnarowski forrásai szerint a Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri leült interjúzni Sarunas Jasikeviciusszal - a litván irányítólegenda idén nagy meglepetésre bekerült a Zalgiris Kaunasszal az Euroliga négyes döntőjébe. A New York Knicks aláírt Pat Sullivannel, aki David Fizdale segédedzője lesz - az előző két évben a Clippersnél dolgozott, de korábban megfordult a Pistonsnál, a Wizardsnál és a Netsnél is, Detroitban pedig dolgozott már együtt Scott Perry-vel. Az Orlando Magicnél Pat Delany és Steve Hetzel Steve Clifford segédjei lesznek - mindketten a Charlotte Hornetstől, Clifford előző csapatától érkeznek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus