Hírmorzsák 2018-06-06 (20:15)

Wojnarowski-spekuláció: az a legvalószínűbb, hogy Paul George és LeBron James a nyáron a Lakersbe igazolnak. Kawhi Leonard és Gregg Popovich a draft előtt találkoznak. Daryl Morey nem érti azokat a csapatokat, akik nem megszállottjai a Warriors legyőzésének. A Heat második körös picket akar szerezni. Bryan Colangelo sorsa ma eldőlhet. Brett Brown vezetőedző lesz a Sixers "arca" a nyári szabadügynök-tárgyalások során. Iguodala ma esti játékára jó esély van. Nick Nurse a legesélyesebb a Raptors vezetőedzői posztjára. DeMar DeRozan nyerte a Magic Johnson trófeát. DeAndre Ayton ma jár(t) a Sunsnál.

Adrian Wojnarowski (ESPN) az ESPN NBA Draft: On the Clock műsorában Paul George jövőjét firtatta. Az újságíró szerint az Oklahoma City Thundernek jobb esélyei vannak most George hosszabbítására, mint voltak tavaly nyáron, mikor cseréltek érte - nagyon tetszett neki a klub, és szeretett együtt játszani Steven Adamsszel és Russell Westbrookkal Billy Donovan irányítása alatt. Wojnarowski szerint reális esélye van a Thundernek George megtartására, de Los Angeles és főleg a Lakers nagy veszélyt jelent, hiszen LA George otthona, egy éve pedig mindenképpen a Lakers játékosa akart lenni, úgyhogy el kell ismerni az Oklahoma City törekvéseit, hogy legalább gondolkodóra bírják.

Az újságíró megemlítette a Philadelphia Sixerst is, akiknek lesz sapka alatti helyük George-ra, és a csapatba is illene, a Houston Rockets is megpróbál majd mindent azért, hogy legyen esélye PG13 szerződtetésére, de Woj szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy George LeBron Jamesszel együtt a Lakersbe igazol - szerinte biztos, hogy a két sztár le fog ülni erről beszélgetni, annyira adja magát. Wojnarowski emellett azt is elmondta, hogy szerinte George oda megy, ahol a legtöbb esélye lesz nyerni, mert most már ez határozza meg az örökségét.

A Rockets egyébként nem véletlenül került szóba George-dzsal és már LeBronnal kapcsolatban is, Daryl Morey régóta mondogatja, hogy ő bizony addig erősíti a csapatát, amíg le nem győzik a Golden State Warriorst. Morey-tól megkérdezték, hogy mennyire a megszállottja ennek, amire azt válaszolta, hogy egy 10-es skálán 10-es mértékben, de nem is érti azokat a klubokat, akiknek nem ez a céljuk, mert ahhoz, hogy valaki bajnok legyen, le kell győznie az oaklandieket.

Wojnarowski beszélt a San Antonio Spursről is: Kawhi Leonard és Gregg Popovich le fognak ülni még a draft előtt, hogy megvitassák, hogyan tovább. A Spurs egyelőre semmilyen megkeresést nem fogad Leonarddal kapcsolatban a többi csapattól, fel akarja ajánlani a kiscsatárnak az 5 éves, 200 millió dolláros maximum hosszabbítást, de Kawhi jövője csak azután dől el, hogy találkozik a trénerlegendával.

A Miami Herald egy nyugati konferenciában dolgozó vezetőtől úgy értesült, hogy a Miami Heat első körös picket nem akar szerezni, de második köröst annál inkább.

Ha már szóba került a Sixers George-nál, akkor térjünk vissza rájuk. Egyrészt tegnap este összeült a klub tulajdonosi köre, hogy döntsenek Bryan Colangelo ügyében - elvileg ma megszülethet a végleges ítélet azzal kapcsolatban, hogy marad-e a GM vagy sem. Másrészt ha marad Colangelo, ha nem, akkor is Brett Brown vezetőedző fogja a főszerepet játszani a szabadügynök-tárgyalások során - Brownt nagyon tisztelik a kosarasok liga szerte, ráadásul a most felvett Monty Williams is közkedvelt figura, őt a Team USA-ből több sztár is testközelből ismeri.

A Toronto Raptorshoz is két hír tartozik. Egyrészt Josh Lewenberg (TSN) információi szerint Nick Nurse a legesélyesebb arra, hogy a csapat következő vezetőedzője legyen - még Ettore Messina, Ime Udoka és Sarunas Jasikevicius vannak a kalapban, Rex Kalamian és Jerry Stackhouse egy kicsit háttérbe szorultak. Mint ismert, Nurse 2013 óta volt Dwane Casey segédedzője, és a támadásokért felelt. Másrészt DeMar DeRozan nyerte az idei Magic Johnson trófeát, amit az Újságírók Szakszervezete annak ítél oda, aki a pályán mutatott teljesítménye mellett leginkább segíti a média munkáját, és a legjobb kapcsolatot ápolja a közönséggel.

A döntőhöz is kapcsolódik egy hír: Steve Kerr szerint jó esély van rá, hogy Andre Iguodala pályára tud lépni ma éjszaka, a Cleveland Cavaliers elleni döntő harmadik mérkőzésén.

A végére pedig egy kis draft: DeAndre Ayton ma jár(t) privát edzésen a Phoenix Sunsnál - az 1/1-re neki van a legnagyobb esélye.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus