Hírmorzsák 2018-06-07 (10:00)

LeBron megfontolja, hogy a Golden State-hez szerződjön. Durant maradni szeretne a Warriorsnél, de bármi megtörténet. Durant szerint Steph Curry-é volt a ma hajnali meccs legnagyobb kosara. Draymond Green két technikaira az eltiltástól. LeBron szerint nem lehet hibázni a Golden State ellen, Love szerint tökéletes teljesítményt kellene nyújtaniuk. Barkley nem látott még ilyen buta csapatot, mint a Cavs. A Cleveland tulajdonosa a büntetők miatt akadt ki. John Beilein nem lesz a Pistons vezetőedzője. Még nincs döntést Bryan Colangelo ügyében, de a Sixers hisz a GM-nek. A Hawks 3-4 név közül választ a drafton. DeAndre Ayton biztos benne, hogy 1/1 lesz - a legjobb versenyzőtípusnak tartja magát a mostani felhozatalból.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant a Cleveland Cavaliers elleni nagydöntő ma hajnali, harmadik meccsén sok nehéz dobást, a találkozó előtt pedig egy "fél" Cristiano Ronaldót dobott be. Na nem azt mondta Durant, hogy "jó volt a Golden State-nél kosarazni", de azt igen, hogy bár arra készül, hogy marad az együttesnél, ahogy ezt már az év korábbi szakaszában is elmondta, azt is hozzátette, hogy bármi megtörténhet az NBA-ben, elég régóta van már a ligában ahhoz, hogy tudja, ez így van. Stephen A. Smith (ESPN) forrásai szerint LeBron James megfontolja a Warriorshoz igazolást, erről is kérdezték Durantet, amire annyit mondott, hogy fogalma sincs erről, de mindenki spekulálhat annyit, amennyit szeretne - ő semminek nem hisz, csak annak, amit lát.

Térjünk át a döntőre. A Warriors legjobbja ma hajnalban a 43 pontig jutó Durant volt, Steph Curry-nek ráadásul nagyon nem ment a dobás, így megint nyílt a kérdés, hogy ki lesz a döntő MVP. Durant dicsérte társát, szerinte a ma hajnali összecsapás legnagyobb kosara is Curry-é volt: 2:38-cal a vége előtt dobott egy hármast a kétszeres alapszakasz MVP, azzal 4 pontra nőtt az oaklandiek fórja. Ugyancsak a Golden State-nél emelhető ki, hogy Draymond Green összeszedte ötödik technikaiját is a PO-ban, még kettő, és automatikus egymeccses eltiltást kap.

A Cavs oldaláról LeBron James azt mondta, hogy nem lehet állandóan sajnálkozni egy-egy baki után, minden hibát könyörtelenül kihasznál ellenfelük - egészen olyan, mintha a New England Patriots-cal játszanának. Kevin Love szerint jó teljesítményt nyújtottak a pálya mindkét oldalán, védekezésben és támadásban is, de a Warriors legyőzéséhez gyakorlatilag tökéletes produkció kell. Charles Barkley nem feltétlenül értett egyet Love-val, ő még nem látott ennyire buta csapatot, mint a Cleveland - 10-12-15 ziccert kaptak most is egy sima elzárásból, ami szerinte bizonyos szinten a játékosok és az edzők felelőssége is. A franchise tulajdonosa, Dan Gilbert pedig a büntetőket emelte ki - twitteren jelezte, hogy a Golden State az első félidőben 13-szor állhatott a vonalra, a Cavs pedig 0 alkalommal, és bár kitörölte a tweetet, az utókor megőrizte.

A Michigan Egyetem vezetőedzője, John Beilein twitteren bejelentette, hogy jövőre is ő irányítja az együttest, ő tehát már egészen biztosan nem lesz a Detroit Pistons következő vezetőedzője. Dwane Casey továbbra is a kalapban van, de a hírek szerint arra is jók az esélyek, hogy a televíziós szakkommentátor, Kenny Smith kerüljön a kispad élére.

John Clark (NBC Sports Philadelphia) információi szerint a Philadelphia Sixers úgy gondolja, hogy GM-jük, Bryan Colangelo nem tudott azokról a twitterfiókokról, amiket felesége "üzemeltetett", és amikről saját játékosokat, más kollégákat savazott a hölgy. Egyelőre még nincs döntés abban az ügyben, hogy Colangelo maradhat-e a helyén vagy sem, de a szakvezető tegnap ott volt Grayson Allen privát edzésén - őt a 26. draftjoggal húzhatja ki a Philly.

A végére még két hír maradt a draftról. Egyrészt DeAndre Ayton tegnap privát edzésen volt a Phoenix Sunsnál. Az 1/1-re várt center azt mondta, hogy azt nem jelentené ki, hogy ő a legjobb játékos ezen a drafton, de ő a legjobb versenyzőtípus - ez volt az első és egyetlen tréningje a draft előtt, mert biztos abban, hogy ő kel majd el elsőként.

Másrészt az Atlanta Hawks GM-je, Trevis Schlenk egy rádióinterjúban elmondta, hogy nagyjából 3-4 név közül válogatnak, közülük szeretnének kihúzni valakit a játékosbörzén. Schlenk azt is elárulta, hogy vizsgálják annak a lehetőséget is, hogy hátracseréljenek pont emiatt - azt kell átbeszélniük, hogy mi az a csomag, amiért ők feladnák a harmadik választás jogát egy gyengébb pickért, és egy-egy adott ajánlat esetében milyen játékosok válnak elérhetővé számukra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus