Hírmorzsák 2018-06-12 (09:15)

Kevin Durant jelenlegi elképzelése szerint 35 éves korában visszavonul. Bob Myers bármilyen feltétlelt aláír, hogy Durant maradjon a Golden State-nél. Klay Thompsont tartják a legesélyesebbnek arra, hogy legelőször lelépjen a jelenlegi Warriors nagy négyeséből. Gregg Popovich és Kawhi Leonard a héten találkozhatnak egymással. Thaddeus Young azon gondolkodik, hogy kilép 13.7 milliós játékosopciójából. LeBron James fia Los Angeles-i iskolába fog járni... vagy mégse? Dwane Casey azt szeretné, ha Blake Griffin játéka kiteljesedne. Lonzo Ball PRP kezelést kapott a bal térdére. A Mavs és a Kings lejjebb cserélne a drafton. Több csapat is feljebb akar kerülni a játékosbörzén Jaren Jackson Jr. miatt.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy folyamatosan tanulni kell a kosárlabdát, és bármennyire is élvezi valaki a játékot, ennyi ideig senki nem akar iskolában lenni, ő biztosan nem. Azt is hozzátette, hogy 35 évesen vissza tud vonulni, most legalábbis ezt a számot tűzte ki maga elé. Durant üzleti partnere, Rich Kleiman azt mondta, hogy hallotta már Duranttől ezt a számot, de majd akkor hiszi el, hogy ennyi idősen befejezi, ha látja. Durant elmondása szerint nem érdekli az, hogy megdöntse Kareem Abdul-Jabbar rekordját - a saját feltételei szerint szeretné befejezni a játékot, és ha elér a pontlista első helyére, akkor az jó, ha nem, akkor nem, de nem ez fogja meghatározni őt, mint játékost. Örül neki, hogy úgy tekintenek rá, mint akinek sikerülhet megdönteni KAJ csúcsát, de nem ezért játszik.

A Golden State GM-je, Bob Myers azt mondta, hogy Durant az elmúlt két évben kiérdemelte, hogy olyan szerződést írjon alá, amilyen csak akar - ennek nem kell feltétlenül hosszú megállapodásnak lennie, de neki az a lényeg, hogy KD maradjon a csapatnál, ennek a feltételei másodlagosak. Szerinte nem is lesz túl hosszú tárgyalás a kétszeres döntő MVP-vel, és az egész magot együtt akarják tartani a nyáron. Jó eséllyel egyébként megint 1+1 éves szerződést fog kötni, mert jövő nyáron már megkötheti az 5 éves maximumot a 35%-os maximumért is, igaz, akkor 36 éves koráig játszana.

Egy érdekesség a Warriorsszel kapcsolatban: a BetDSI oldal szerint Klay Thompson távozására van a legnagyobb esély a nagy négyes közül - Durant, Draymond Green lelépése, mind a négyük teljes karrierre való maradása és Steph Curry távozása követi őt a valószínűségi sorrendben, legalábbis a fogadóiroda oddsai szerint.

Jabari Young (San Antonio Express News) úgy tudja, hogy Gregg Popovich és Kawhi Leonard jó eséllyel ezen a héten találkoznak, hogy tisztázzák, mi volt ez az előző idény a két fél szempontjából. A hírek szerint Leonard 96-97%-os, szinte teljesen egészséges, ezért is időszerű, hogy eldöntsék mesterével, merre tovább.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Thaddeus Young azon gondolkodik, hogy kilép 13.7 millió dolláros játékosopciójából - a hírek szerint hosszabb szerződést szeretne magának, ezért akar lemondani ennyi pénzről.

Egy abszolút bulvár hír, de LeBron James nyara miatt mindenből madárjóslás lesz a következő bő fél hónapban: Gary Payton azt mondta Sheena Quicknek (BSO), hogy LeBron fia, LeBron James Jr. a Sierra Canyon Schoolba iratkozott be, amely Los Angeles megyében van. A Sierra Canyon még tegnap cáfolta ezt a hírt Chris Palmernek (Spectrum Sportsnet).

A Los Angeles Lakers irányítója, Lonzo Ball PRP kezelést kapott a bal térdére a szezon végét követően, ezt maga az érintett mondta el Ohm Youngmisuknak (ESPN). Ball azt mondta, hogy jól érzi magát - a pályára még most térhetett vissza, de a kezelés óta is tudott erősíteni, azt nem akadályozta semmi. A játékmester szerint egyrészt meg akar erősödni fizikailag, másrészt a labdakezelésén, valamint a dobásán akar javítani, de mindenben szeretne fejlődni, hogy minél inkább készen álljon a következő idényre.

A Detroit Pistons tegnap este hivatalosan is kinevezte Dwane Casey-t új vezetőedzőjének. A tréner azt nyilatkozta Stephen A. Smith-nek (ESPN), hogy azt szeretné, ha Blake Griffin játéka kiteljesedne, ahogy DeMar DeRozané a Toronto Raptorsnál. Azt akarják, hogy a triplavonalon is veszélyes játékos legyen Griffin, adott esetben onnan szervezze az egész Pistons játékát, mint point forward, mert sokkal több, mint egy olyan magasember, aki csak a palánknak háttal dolgozik, és abból szerzi a pontjait, vagy ezzel igazán hasznos csapata számára. Mint ismert, Detroit nem épp a legélhetőbb hely jelenleg Amerikában, a gazdasági világválság óta nem tudta magát összeszedni a város, ráadásul a víz is szennyezett. Casey azt mondta erről, hogy ennek is köze volt ahhoz, hogy a Pistonshoz szerződött, mert ez az állása nemcsak arról szól, hogy edzősködni kell, hanem arról is, hogy segítenie kell a közösséget.

A végére pedig ezúttal is a draft maradt, Kevin O'Connor (The Ringer) ugyanis úgy tudja ligaforrásaitól, hogy a Dallas Mavericks és a Sacramento Kings lejjebb cserélne - előbbi az ötödik, utóbbi a második helyről szeretne lefelé mozdulni. A hírek szerint a Kingsnek nincs egyértelmű választása a második helyen, ezért akar lejjebb kerülni, míg a Mavs a PO-ba akar jutni. Mint arról volt már szó a napokban, a Los Angeles Clippers a 12. és a 13. pickkel feljebb akar kerülni, valószínűleg Luka Doncic miatt - kérdés, az elég-e arra, hogy becseréljék magukat a Top5-be. Közben Wojnarowski jelentette, hogy Jaren Jackson Jr.-nak nagyon jól sikerült a privát edzése a Phoenix Sunsnál, és több gárda is felfelé mozdulna azért, hogy Jacksont ledraftolhassa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus