Hírmorzsák 2018-06-15 (11:30)

A Memphis az 1/4-gyel együtt árulja Chandler Parsonst. A Denver elcserélné Kenneth Fariedet, a Hawks átvenné a megfelelő fizetség fejében. Michael Porter Jr. ma újra edzhet. Marvin Bagley III Vince Carter és Kevin Durant nyomdokaiba lépett - egyelőre a pályán kívül. A Colangelók Jay Wrightot akarták Brett Brown helyére ültetni. Udonis Haslem többet akar játszani, lehet, hogy Európában vagy Kínában folytatja. Nick Nurse sokat fog kísérletezni az alapszakaszban, jobb edzői munkát ígért a Raptorsnál, mint az idei volt.

Michael Scotto (The Athletic) értesülései szerint a Memphis Grizzlies elkezdte árulni Chandler Parsonst az 1/4-gyel csomagban - újjáépülő, sapka alatti hellyel rendelkező csapatok átvehetik az elmúlt két idényben összesen 94 meccset kihagyó Parsons szerződését egy nagyon előkelő draftpickért, amin egy jó fiatalt lehet kiválasztani.

Van egy másik cserepletyka is: az Atlanta Journal Constitution információi szerint a Denver Nuggets nagyon meg akar szabadulni Kenneth Faried szerződésétől, és az Atlanta Hawks átvenné a magasembert, ha a megfelelő értéket kapja még mellette - nyilván fiatalokat és/vagy pickeket vár a Hawks Faried mellett, akinek 13.8 millió dolláros lejáró szerződése van. A Denver az 1/14-es draftjogot birtokolja az idei drafton, az jó eséllyel kell a megegyezéshez.

Az is draft, hogy Michael Porter Jr. ma folytatja a nyílt edzését - tegnap este volt arról szó, hogy a csütörtöki napot egy csípősérülés miatt ki kellett hagynia, de zöld utat kapott az orvosoktól, hogy ma tréningezhet.

És még mindig az idei játékosbörze, bár ezen sok minden nem múlik: Jon Krawczynski (The Athletic) forrásai szerint a Puma az elmúlt 11 év legnagyobb cipőszerződését kötötte egy NBA újonccal, Marvin Bagley III-del írtak alá. 2007-ben Kevin Durant 7 évre 60 millió dollárt kapott az adidastól, igaz, most pontos összeget még nem tudni, csak azt, hogy 5 évre írt alá Bagley a német céggel, amelynek utolsó NBA-játékosa Vince Carter volt - ő 1998-ban szerződött a Pumához 10 évre, de a második szezonja közben felbontották a megállapodást a felek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Colangelók le akarták váltani Brett Brownt a Philadelphia Sixers vezetőedzői posztjáról, és Jay Wrightot akarták a helyére ültetni. Wojnarowski szerint Brown nem a Colangelók edzője volt, és amikor Jerry Colangelo a csapathoz érkezett, nem véletlenül lett Brown segédedzője Mike D'Antoni. A terv az volt, hogy D'Antoni veszi át a Sixers irányítását, de idő közben a Houston Rocketsnél kapott állást. Hiába fejlődött azonban hatalmasat a klub, nyert 50 meccset és jutott a PO második körébe, a két Colangelo a saját emberét akarta a kispadra továbbra is. A kiszemelt ember a Villanova Egyetem főedzője, Jay Wright volt, de alábecsülték, hogy Brown mennyire népszerű a játékosok, a szurkolók és a tulajdonosi réteg között is - rengetegen átvették azt a hozzáállást, amit a tréner képvisel.

A Miami Heat veterán magasembere, Udonis Haslem Manny Navarrónak (Miami Herald) elmondta, hogy szeretne többet játszani - úgy érzi, hogy rengeteg energiája van még, amit a pályán nem tudott kiadni magából. Úgy gondolja, képes még jó teljesítményre, és az is reális opció, hogy elmegy Kínába vagy Európába játszani. Elmondása szerint nem viccel, mert nem azért edz, hogy csak edzhessen - nem azért jár le mindennap az edzőterembe és van szigorú diétán, hogy utána ne játsszon. Sok minden mást is csinálhatna ehelyett, éppen ezért lehet, hogy távozik az NBA-ből, mert még érez magában erőt.

A Toronto Raptorsnál tegnap hivatalosan is bejelentették Nick Nurse kinevezését. Az új vezetőedző azt mondta, hogy sokat fognak kísérletezni az alapszakaszban és az előszezonban is, főleg védekezésben, hogy jobban felkészüljenek a PO-ra. Nurse szerint annyira gyorsan lepörög az alapszakasz, és olyan gyorsan jönnek egymás után a meccsek, hogy a csapatok nagy része csak alapdolgokat használ, aztán eljön a rájátszás, és olyan dolgokat kell megpróbálni, amikre nincsenek felkészülve. Megkérdezték tőle, hogy Dwane Casey segédedzője volt, mitől lenne ő váltás ugyanazzal a játékosállománnyal. Erre annyit mondott Nurse, hogy a segédedzőknek mindig több ötletük van, amiket felvázolnak a vezetőedzőnek, aki végül dönt. Úgy érzi, jobban játszhattak volna, és edzői fronton is jobb munkát végezhettek volna - ezt is fogják idén tenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus