Hírmorzsák 2018-06-19 (10:30)

A Spurst nem érdekli Lonzo Ball a vele járó "problémák" miatt - Kuzma, Ingram, Deng és pickek csomag nyerő lehet Kawhi Leonardért. Leonardért bejelentkezett a Cavs is, amely LeBron döntésétől függetlenül versenyképes akar maradni. Ha James elkötelezte volna magát Clevelandbe tavaly nyáron, megszerezhették volna Paul George Kyrie Irving elcserélése nélkül. Rudy Gay és Jamal Crawford is kiléptek játékosopcióikból, Teodosic valószínűleg nem marad a Clippersnél. Enes Kanter a draft után dönt szerződéséről. A Boston Brad Wanamakert akarja leigazolni. Luka Doncicot a jó csapatok imádják, a rossz csapatok utálják - Steve Nash szerint a szlovén az álomprospect. Michael Porter Jr. szerint felfújták a csípősérülését. A Raptors Shai Gilgeous-Alexandert akarja draftolni. DeAndre Ayton is a Pumánál.

Kezdjük a cserepletykákkal. Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs nem érdeklődik Lonzo Ball iránt, méghozzá amiatt a "mellékzönge" miatt, ami Ball-lal együtt jár. Mannix szerint amennyiben más csapatok nem ajánlják be a házat is Leonardért, akkor a Spurs egy Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Luol Deng és draftpickek köré épülő csomagon már elgondolkodna.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers is azok között a csapatok között volt, amelyek megkeresték a San Antoniót Kawhi Leonard miatt - ők nyilván az 1/8-cal próbálkozhatnak Kevin Love 1+1 éves szerződése mellett. Pluto úgy tudja, hogy akárhogyan dönt LeBron James, az ohióiak megpróbálnak versenyképesek maradni - nem akarják szétrobbantani a csapatot, és direkt tankolni a minél jobb drafthelyek érdekében.

Az is a Cavshez tartozik, de tavaly nyári hír, hogy megszerezhették volna Paul George-ot, amennyiben LeBron James elkötelezi magát hosszútávra az együtteshez - George tudni akarta, hogy marad-e LeBron pár évig Clevelandben, mert ha igen, ő is szívesen maradt volna. Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta egyébként az infót, aki azt is elmondta, hogy Kyrie Irving elvesztése nélkül is megszerezhették volna George-ot.

Két játékos lemondott jövő évi játékosopciójáról. A Spursnél Rudy Gay 8.8 millió dolláros szerződéséből lép ki, a Minnesota Timberwolvesnál pedig Jamal Crawford 4.5 millió dolláros utolsó évének int búcsút. Ugyanez a téma: a Sportando forrásai szerint Milos Teodosic nem lesz a Los Angeles Clippers játékosa a következő idényben - június 24-ig lehívhatja 6.3 millió dolláros játékosopcióját, de szerződése csak július 15. után lesz garantált, így ha addig kiteszi őt a Clippers, nem kell fizetniük semmit.

A New York Knicks magasembere, Enes Kanter 18 millió dolláros játékosopcióval rendelkezik a következő szezonra, de a török játékos a péntek hajnali draft után fog dönteni sorsáról, ezt maga nyilatkozta a The Athletic munkatársának. Kanter szerint sok minden változhat a Knicksnél és az egész ligában is a draft éjszakáján, úgyhogy megvárja, mi fog történni - ha az lesz a legokosabb döntés, hogy a szerződésében marad, ezt fogja tenni, ha nem, akkor nem. Itt megemlíthető, hogy Kanter édesapját 15 évnyi börtönre ítélték Törökországban.

David Pick értesülései szerint a Boston Celtics komolyan gondolkodik Brad Wanamaker leigazolásán - ő a török Fenerbahcét vezette bajnoki címre, és a finálé legértesebb játékosának választották. Az amerikai dobóhátvéd iránt az Orlando Magic, a Brooklyn Nets, a Philadelphia Sixers és a Miami Heat is érdeklődik.

Három hír a segédedzőkhöz. A Toronto Raptors engedélyt kért a New Orleans Pelicanstől, hogy leülhessenek interjúzni Chris Finch segédedzővel, de a Pelicans megtagadta ezt. A kanadaiak új vezetőedzője, Nick Nurse Finch egyik segédje volt a brit válogatott 2012-es londoni olimpiai csapatánál, és azért érdekes ez, mert a Pels a Charlotte Hornetsnek és a Phoenix Sunsnak megadta az engedélyt a beszélgetésre. A Cavsnél Jim Boylant és Phil Handy-t elengedték Tyronn Lue szakmai stábjából - Damon Jonesra nagyobb segédedzői feladatok hárulnak majd, míg Dan Geriot a játékosok fejlesztésével foglalkozó részlegről átkerül segédedző státuszba. A Phoenix Sunsnál pedig Jamelle McMillan lesz Igor Kokoskov egyik segédje - ő Nate McMillan fia, és a Pelstől érkezik Arizonába.

Jöjjenek az idei draftee-khoz köthető hírek.

A Puma újabb nagy halat fogott: Marvin Bagley III (és Zhaire Smith) után DeAndre Aytonnal is szponzori szerződést írtak alá - mint ismert, csaknem 20 éve volt utoljára NBA játékosa a német sportszergyártónak, most a legjobb fiatalok közül többet is sikerült megszerzniük. A Puma egyébként bejelentette azt is, hogy kreatív tanácsadóként a csapattal dolgozik majd Jay-Z is a jövőben.

Jonathan Givony (DraftExpress, ESPN) a The Lowe Podcastben elmondta, hogy jelenleg úgy tűnik, hogy a negyedik helyen fog csak elkelni Luka Doncic. Givony szerint a jó csapatok imádják a szlovén szupertehetséget, a rosszak pedig nagyon nem szeretik, úgyhogy ha valamelyik jobb együttes fel nem cserél érte, akkor jelen állás szerint 1/4-es lesz - ami azt jelentené egyébként, hogy a Memphis Grizzlies vinné el. Doncicot a kanadai legenda, Steve Nash dicsérte. Nash Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy Doncic az álomprospect - elég nagy és mobilis a modern játékhoz, és több poszton is képes védekezni, képzett, győztes mentalitása van, és a vezetői képességei is rendben vannak.

A játéka mellett egyelőre a sérüléseiről is híres Michael Porter Jr. azt mondta, hogy rendben van a dereka, megvizsgálták az orvosok, semmi baja nincs, és szerinte egy kicsit felfújták ezt a dolgot. Szárnyra kaptak már olyan pletykák is, hogy ki sem tud kelni az ágyból, de ez nagyon messze állt a valóságtól - egyszerűen fájt a dereka, szólt az ügynökének, aki elintézte, hogy pár napig ne kelljen edzenie, ennyi.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a Raptors megpróbál picket szerezni, mert szeretnék ledraftolni Shai Gilgeous-Alexandert - a saját első körösüktől akkor váltak meg, amikor kipucolták DeMarre Carroll szerződését. Arról egyébként már a nyár korábbi részében hallani lehetett, hogy minden cserelehetőséget meg fog fontolni a Toronto az újabb PO-kiesést követően.

A végére pedig itt van a Green Roomba meghívott és minden bizonnyal jelenlévő játékosok névsora:

Aaron Holiday, UCLA
Chandler Hutchison, Boise State
Collin Sexton, Alabama
Deandre Ayton, Arizona
Donte DiVincenzo, Villanova
Jaren Jackson Jr., Michigan State
Jerome Robinson, Boston College
Kevin Knox, Kentucky
Lonnie Walker IV, Miami
Luka Doncic, Real Madrid
Marvin Bagley III, Duke
Michael Porter Jr., Missouri
Mikal Bridges, Villanova
Miles Bridges, Michigan State
Mohamed Bamba, Texas
Robert Williams, Texas A&M
Shai Gilgeous-Alexander, Kentucky
Trae Young, Oklahoma
Wendell Carter Jr., Duke
Zhaire Smith, Texas Tech

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus