Hírmorzsák 2018-06-21 (09:30)

Thibodeau szerint semmi gond nincs közte és Towns között. Cserélt a Sixers és a Lakers. A Lakersnél megbeszélés volt, hogy mindenki kerülje el a tampering gyanúját is. Love-ot megtartja a Cavs, akárhogyan dönt LeBron. Markelle Fultz dobásproblémái mentális alapúak voltak? Játékos- és csapatopciók: O'Quinn, Dedmon, Aldrich. A Suns csak Aytonra koncentrál már. A Memphis hét csapattal is tárgyal az 1/4-ről. A Knicks kinézte magának Mo Bambát. A Hawks vagy hátracserél, vagy Doncicot választja ki - hatan akarják megszerezni az 1/3-at tőlük. Doncic a Kingsnél is a pakliban van még. Michael Porter Jr. és Rudy Gay is a Pumánál - előbbi orvosi papírjai nem annyira aggasztóak, mint Joel Embiidé 2014-ben.

Volt egy csere ma hajnalban is, bár nem olyan eget rengető: a Los Angeles Lakers megszerezte a Philadelphia Sixerstől a 2/39-es választás jogát a Chicago Bulls jövő évi második köröséért cserébe - a Lakersnél így az 1/25, a 2/39 és a 2/47 van.

Szintén az aranysárga-lilákhoz kapcsolódik, hogy Jeanie Buss összehívott egy meetinget minden alkalmazottnak, amelyet Magic Johnson tartott, és ami arról szólt, hogy nagyon figyeljenek oda idén nyáron, nehogy valami olyas valamit tegyenek, ami tamperingnek ("szabálytalan meggyőzés") minősül - az elmúlt egy évben kétszer is büntette emiatt a liga a klubot.

Az opciólehívások határidejei is egyre közelednek, így több játékos sorsa is eldőlt. A New York Knicksnél Kyle O'Quinn lemondott 4.2 millió dolláros játékosopciójáról, így szabadügynök lesz, Dewayne Dedmon azonban lehívta 7.2 milliós opcióját, így (egyelőre) marad a Hawksnál. Jerry Zgoda (Star Tribune) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves lemond Cole Aldrich csapatopciójától - az ő jövő évi szerződéséből 2 millió garantált, ám így is spórol 5 millió dollárt a Minnesota.

A Timberwolvesnál hangos volt az eddigi nyár attól, hogy a sztároknak több dolog sem tetszik, Karl-Anthony Towns pedig kifejezetten nincs jó viszonyban az együttessel és főleg Tom Thibodeau vezetőedzővel. Thibodeau az előbb említett Zgodának elmondta, hogy mindenki jól van, és imádja KAT-ot - a center és Jimmy Butler is utazgatnak most, de ha visszatérnek, folytatják a munkát. Egyelőre még nem tartanak ott, ahol szeretnének lenni, de nagy lépést tettek előre, együtt kell fejlődniük, és szerinte a szezon nagy részében jól teljesítettek. Thibodeau szerint mindenhol vannak pletykák, ezért az ember nem akar mindre reagálni, ráadásul ha valamin változtatni, javítani akarnak, mindig lesznek súrlódások, ezek egyáltalán nem meglepő dolgok.

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers mindenképpen megtartja Kevin Love-ot, LeBron James döntésétől függetlenül.

A Philadelphia vezetőedzője, Brett Brown Los Angelesben járt hétfőn, meglátogatta Markelle Fultzot, aki a dobásán dolgozik Drew Hanlannel. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint többen úgy gondolják, hogy Fultz mentális probléma miatt küszködött a dobásával, és nem azért, mert sérült volt.

Jöjjenek a szorosan a drafthoz köthető hírek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Phoenix Suns már csak DeAndre Aytonra koncentrál az 1/1-en - csak akkor cserélik el a picket, ha valaki bizonyított fiatal sztárt kapnak érte cserébe, de mivel ilyen nem eladó egy sem a ligában, így Ayton a Sunsnál fog játszani, egyáltalán nem voltak komoly tárgyalások arról, hogy elkerülne a draftjog az arizonaiaktól.

Arról volt már szó tegnap is, hogy a Memphis Grizzlies több csapattal is tárgyal az 1/4-ről és Chandler Parsonsról, Jonathan Givony (DraftExpress, ESPN) pedig hozzátette, hogy a Memphis inkább csak hátracserélne, minthogy teljesen kiszálljon a lottery-ből. A hírek szerint Wendell Carter Jr.-t nézték ki maguknak Chris Wallace-ék, de őt jelenleg a 7. helyre várják a játékosbörzén - a Dallas Mavericks, az Orlando Magic, a Chicago Bulls, a New York Knicks, a Denver Nuggets, a Boston Celtics és a Los Angeles Clippers is érdeklődik egyébként az 1/4 iránt.

Givony mellett Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Mo Bamba miatt akarja megszerezni a negyedik választás jogát - tegnap találkozott a Knicks vezetősége a centerrel New Yorkban.

A már említett Adrian Wojnarowski értesülései szerint az Atlanta Hawks eldöntötte, hogy Luka Doncicot választja, ha nem cserél hátrébb - ebben az esetben Trae Young a kiszemeltjük. Mivel Doncicot több gárda is meg akarja szerezni, így a hírek szerint a Dallas, az Orlando és a Denver is szeretnének cserélni a Hawksszal. Kevin O'Connor (Sports Illustrated) forrásai szerint az 1/4-nél említett csapatok közül a Denvert leszámítva mindenki megpróbál a harmadik helyre becsúszni Doncic vagy Bamba miatt - Jake Fischer (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy az Orlando az 1/6 mellett már egy későbbi első körös választást is felajánlott a Hawksnak az 1/3-ért.

Az más kérdés, hogy lehet, hogy ez sem lesz elég a szlovénhez, Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) ugyanis úgy tudja, hogy a Sacramento Kings esetében az 1/2-nél még teljesen reális opció, hogy Doncicot fogják kiválasztani.

A top8-ba várt Michael Porter Jr. egyrészt vegetáriánus, másrészt a sokadik top újonc már, aki a Pumával kötött szponzori szerződést (Ayton és Marvin Bagley III is a német sportszergyártónál van már), harmadrészt pedig Wojnarowski a ligában dolgozó vezetőktől úgy tudja, hogy Porter viszgálatainak eredményei sokkal kevésbé aggasztóak, mint amennyire aggasztóak voltak Joel Embiid orvosi papírjai, mikor a 2014-es drafton a harmadik helyen kiválasztották.

A végére pedig Rudy Gay maradt, aki szintén aláírt a Pumával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus