Hírmorzsák 2018-06-22 (22:15)

Chris Paul és a Rockets között feszültség van az irányító új szerződése miatt? LeBron a Cavs és a Lakers között fog választani? James továbbra is megpróbál sztárokat csábítani Clevelandbe. A Lakers megtartja jövő évi flexibilitását, ha nem tudja leigazolni a nyári célpontjait - vannak olyan csapatok, akik egyszerűen nem cserélnek velük. A Lakers közölte LiAngelo Ball-lal, hogy ne számítson edzőtábor meghívóra. Danny Green valószínűleg lehívja 10 milliós játékosopcióját. A Spurs hosszútávon megtartaná Kawhi Leonardot. A Heat megtartja Hassan Whiteside-ot. A Brooklyn már kiosztott egy szerződést az egyik draftoljának. Two-way szerződések.

Chris Broussard (FOX Sports) értesülései szerint van némi feszültség Chris Paul és a Houston Rockets között, a csapat nem akarja megadni az irányítónak az 5 éves maximumot - azt is hozzá kell tenni, hogy Broussard az egyik legmegbízhatatlanabb forrásokkal rendelkező média személyiség. Kibúvó lehetne a Rockets tulajdonosváltása, mondván "oké, hogy azt ígértük, hogy 5 éves max, de az új tulaj nem akar neked ennyit adni", ennek viszont hatása lehet LeBron James döntésére is - az szinte kizárt, hogy James a Houston játékosa legyen, ha ezt megcsinálják Paullal.

Azt továbbra sem tudni, hogy LeBron James hogyan fog dönteni, de Ryen Russillo (ESPN) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers sztárja továbbra is megpróbál Clevelandben maradni - ehhez sztároknak kellene a csapathoz kerülniük, ezt próbálja elérni James, de mivel a Cavs sapka fölött van, így csak cserélni tudnak a jobb játékosokért, igazolni nem. Brian Windhorst (ESPN) egyébként azt mondta, hogy szerinte a Cavs és a Los Angeles Lakers az a két csapat, amelynek esélye van leigazolni LeBront. A legfontosabb faktor az lesz, hol érzi jól magát a családja, ez pedig Észak-Ohio és Los Angeles. A Cleveland GM-je, Koby Altman arról beszélt Dave McMenaminnek (ESPN), amit pár napja már lehetett hallani: folyamatosan beszélnek James embereivel, de LeBronnak teret hagynak, hadd döntsön úgy, ahogy szeretne.

Ha már a Lakers, akkor térjünk át rájuk két hírrel. Egyrészt Rob Pelinka GM is ismételte önmagát - elmondta, hogy ha most nem sikerül leigazolni a kinézett embereket, akkor úgy fognak szerződni most, hogy jövő nyáron is meglegyen a helyük a két maxos szerződésre. Pelinka elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy "ejj ráérünk arra még", addig nem nyugszik, amíg bajnoki címet nem nyer a Lakers, és tudja, hogy Magic Johnson és Jeanie Buss is hasonlóképp gondolkodik, de nem rohanhatnak fejjel a falnak, építkezniük kell. Azt is elmondta a szakvezető, hogy a korábbi sikereik miatt több együttes egyszerűen nem akar velük üzletelni - itt vissza lehet kapcsolni a draft éjszakájára, amikor állítólag a San Antonio Spurs úgy csapta rájuk az ajtót Kawhi Leonarddal kapcsolatban, hogy meg sem hallgatta őket.

A Lakershez a másik hír az, hogy hivatalosan is értesítették LiAngelo Ballt, hogy nem lesz meghívva a csapat edzőtáborába, és Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint nem feltétlenül csak a kosárlabda szempontok miatt van ez.

A megemlített Spurshöz is két info tartozik. Egyrészt Jabari Young (San Antonio Express-News) információi szerint Danny Green le fogja hívni a jövő évi, nagyjából 10 millió dolláros játékosopcióját.

Másrészt RC Buford, a csapat GM-je azt mondta, hogy nagyon fontos számukra Kawhi Leonard és a családja is - persze senki nem akarta, hogy olyan helyzetben legyenek, mint amiben most vannak, de mindent megpróbálnak, hogy a lehető legjobb kapcsolatot ápolják a kiscsatárral a továbbiakban. Buford elmondása szerint minden lehetőséget meg fognak vizsgálni, de leginkább szeretnék megtartani Leonardot, méghozzá hosszútávon, nem csak a most következő szezonra.

A Miami Heatnél sincs minden rendben, ott Hassan Whiteside cseréje merült fel a nyáron, de akkorát esett a center csereértéke, hogy most nagyon úgy tűnik, hogy Whiteside marad a Heatnél. Pat Riley elnök azt mondta, hogy nagyon sokat várnak Whiteside-tól annak ellenére, hogy sokan azt hitték, hogy meg akarnak tőle szabadulni. Nem ajánlották fel senkinek egyetlen tárgyalás során sem - szeretnék megoldani a helyzetet.

A Brooklyn Nets 4 éves szerződést adott máris a 40. helyen kiválasztott Rodions Kurucsnak, akit kivásároltak az FC Barcelonától, ő tehát azonnal el is kezdi NBA karrierjét.

Kiosztottak több two-way kontraktust is a mai napon. A Houston Rockets Gary Clarkkal egyezett meg - ő a Cincinnati egyetemről került ki. A Nets Theo Pinsonnal állapodott meg - ő a North Carolinán játszott eddig. A New York Knicks Allonzo Triert szerződtette - ő az Arizonáról jött ki. A Hawks Jaylen Adamsszel írt alá - ő a St. Bonaventure-nél kosarazott eddig. A Los Angeles Clippers pedig Angel Delgadóval szignózott - ő a Seton Halltól került ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus