Hírmorzsák 2018-06-24 (09:30)

A Spurs vagy megtartaná Kawhi Leonardot, vagy ha cserélni kell, akkor keletre passzolná el. LeBron James emberei nem bíznak abban, hogy Paul George távozik az Oklahoma City Thundertől. Nincs feszültség Chris Paul és a Rockets között. A Houston edzőtábormeghívót ad Alessandro Gentilének. Amare Stoudemire a Hapoel Jeruzsálemben folytatja. Az idei döntő első meccsén viselt LeBron-mez 100.000 dollárért kelt el, JR Smith-é negyedannyiért. Two-way szerződések: Minnesota, Charlotte. Új segédedző Detroitban. John Jenkins a Portland edzőtáborában.

Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a San Antonio Spurs két lehetőséget lát maga előtt: vagy helyrehozza kapcsolatát Kawhi Leonarddal, vagy a keleti konferenciába cseréli a kiscsatárt, nyugatra nem. A hírek szerint a Cleveland Cavaliers is megkereste a Spurst, de nem jutottak előrébb a tárgyalások a kezdeti érdeklődésnél. A San Antonio jelenleg meghallgatja az ajánlatokat, de azt nem tudni, mikor jut döntésre az együttes a hogyan továbbról.

Szintén Amick jelentette, hogy LeBron James emberei egyre pesszimistábbak azzal kapcsolatban, hogy Paul George elhagyja-e az Oklahoma City Thundert - mint ismert, a legtöbb forgatókönyv szerint James George-dzsal állhatna össze akár a Los Angeles Lakersnél, akár a Philadelphia Sixersnél, ám PG13 rengeteget dicsérte Russell Westbrookot és a Thundert is, és felröppent már a pletyka, miszerint 1+1 éves szerződéssel maradna Oklahoma City-ben.

Az is Jameshez kapcsolható, hogy 100.322 dollárért kelt el a döntő első mérkőzésén viselt meze az NBA Auctions oldalon - ugyanitt kiemelhető, hogy JR Smith szintén az idei finálé első találkozóján viselt meze 23.548 dollárért talált gazdára.

Péntek este írtunk arról, hogy a Houston Rockets és Chris Paul között egyre nagyobb a feszültség, mert a klub nem akarja megadni Paulnak az 5 éves maximumot. Amick két forrása szerint ez nem igaz, egyáltalán nincs probléma a csapat és a játékos között, és a Rockets egészen biztos abban, hogy sikerül megtartania Pault a nyári szabadügynökpiac folyamán.

Az is a Rocketshez tartozik, hogy néhány olasz lapban megjelent, hogy Alessandro Gentile megkérte a Houstont, hogy adjanak neki helyet az edzőtáborban, mert bizonyítani akar, miután felépült sérüléséből - ezért nem tud majd a nyári ligában ott lenni a texasiakkal. A Sportando úgy tudja, hogy a csapat magától ajánlotta fel ezt az opciót Gentilének, aki meg fog küzdeni az alapszakasz keretbe kerülésért - ha nem sikerül neki bekerülnie a Rocketsbe, akkor minden lehetőséget meg fog vizsgálni az európai ajánlatai közül.

A Detroit Pistons Sean Sweeney-t szerződtette Dwane Casey egyik segédedzőjének - Sweeney a Milwaukee Bucksnál volt Jason Kidd egyik segédje.

Voltak most is szerződtetések. A Minnesota Timberwolves Jared Terrellnek adott two-way kontraktust - a Rhode Islandnél 16.8 pontot átlagolt. Jonathan Givony (DraftExpress) úgy tudja, hogy J.P. Macura a Charlotte Hornets-cel szignózik, szintén two-way megállapodásról van szó - ő a Xavier Egyetemen kosarazott.

Úgy tűnik, hogy Amare Stoudemire még mindig nem fejezi be a játékot: a jelenleg a Big3-ben kosarazó erőcsatár visszatér saját klubjához, az izraeli Hapoel Jeruzsálemhez, a következő idényt is ott tölti - 2016/17-ben izraeli bajnoki címig vezette a csapatot, a EuroCupban pedig az elődöntőig jutott a Hapoel nagyban neki is köszönhetően.

Chris Haynes (ESPN) információi szerint a 2012-es drafton az első körben elkelő vajkezű dobóhátvéd, John Jenkins a Portland TrailBlazers nyári ligás csapatában fog játszani, és jó esély van rá, hogy a szezont valamelyik NBA együttesnél kezdi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus