Hírmorzsák 2018-06-26 (21:00)

Magic Johnson nem érez nyomást, hogy sztárokat kell igazolnia a Lakersnek, de ha idén és jövőre sem sikerült egyet sem megszereznie, lemond. DeAndre Jordan lehívja 24.1 milliós utolsó évét, hogy elcserélhesse őt a Clippers? Victor Oladipo és Joel Embiid is próbálták saját csapatukhoz csábítani LeBron Jamest. A Houston mindent meg fog tenni James megszerzéséért, bár James Harden szerint senkire nincs szüksége a Rocketsnek. Chris Paul szerint megérdemelten lett MVP Harden, de most bajnoknak kell lennie. Mike D'Antoni szerint vitathatatlanul Harden a liga legjobb játékosa. JaVale McGee maradna a Golden State-nél. Három QO-t is kiosztott a Jazz (Neto, Exum, Niang). A Rockets megcserélné a draft és a szabadügynökpiac nyitásának időpontjait.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan több lehetőséget is megvizsgál, mielőtt eldöntené, hogy lehívja-e 24.1 millió dolláros játékosopcióját vagy sem - június 29-ig kell döntenie erről. Stein úgy tudja, hogy az egyik verzió az, hogy marad a jelenlegi szerződésében, és így próbálja meg elcseréltetni magát - így kapna érte valamit a Clippers, és vinné tovább a Bird-jogait új együtteséhez. A hírek szerint a Dallas Mavericks érdeklődik iránta, és bár állítólag elég kevés az esély arra, hogy a texasiaknál köt ki Jordan, úgy néz ki, hogy Mark Cubanék túlléptek a 2015-ös szappanoperán - akkor Jordan szóban elígérkezett a Mavshez, majd pár nappal később úgy döntött, mégis marad a Clippersnél.

Szintén június 29-ig kell döntenie játékosopciójáról a Cleveland Cavaliers ikonjának, LeBron Jamesnek - hozzá tartozó hír több is van. Egyrészt Victor Oladipo a TMZ Sports kérdésére elmondta, hogy LeBront szeretné leginkább a csapatában a szabadügynökök közül - az Indiana Pacers dobóhátvédje szerint ha nyerni akar James, akkor a Pacershez igazol. Másrészt a Philadelphia Sixerstől Joel Embiid azt mondta, hogy szerinte LeBron a liga legjobb játékosa, így egy következő szintre emelhetné a Sixerst, ami fontos lenne, mert bajnok akar lenni.

Harmadrészt Sam Amick (USA Today) információi szerint a Houston Rockets továbbra is nagyon szeretné megszerezni LeBront a nyár folyamán, mindent megtesznek a texasiak azért, hogy ezt tető alá hozzák - ehhez gyakorlatilag elengedhetetlen, hogy belépjen szerződése következő évébe, és cserélhessenek érte, szabadügynökként megoldhatatlan feladatnak tűnik a Rocketsnek James leigazolása. A ma hajnalban MVP címet nyerő James Harden nem nagyon kardoskodott emellett - azt nyilatkozta, hogy most is nagyon jó csapatuk van, fél lábbal ott voltak a döntőben, úgyhogy nincs szükségük még egy láncszemre a bajnoki címhez. A vezetőségtől kezdve egészen a személyzetig, mindenki kiválóan végzi a munkáját, és most csak arra koncentrálnak, hogy fejlődjenek, egészségesebbek legyenek, és így elérhetik a céljaikat. Felhozta, hogy Chris Paul, PJ Tucker vagy Luc Mbah a Moute most került az együtteshez, ez volt az első évük Houstonban, és meg lehet nézni, hogy így is meddig jutottak, aztán el lehet képzelni, hogy mire lesznek képesek, ha egy kicsit jobban összeszoknak.

Harden MVP-címével kapcsolatban csapattársa, Paul azt mondta a TMZ Sportsnak, hogy megérdemelte, de most bajnoki címet kell nyernie. Vezetőedzőjük, Mike D'Antoni annyit tett ehhez hozzá, hogy Harden egyértelműen, vita nélkül a liga legjobb játékosa, és három éve kész már a hátvéd arra, hogy MVP legyen.

Az is a Houstonhoz kapcsolódik, hogy Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a csapat az áprilisi Board of Governors ülésen bedobta, hogy cseréljék meg a draftot és a szabadügynökpiac nyitásának időpontját - állítólag voltak többen is, akik támogatták ezt a javaslatot.

A Los Angeles Lakersnél is a kalapban van LeBron, sőt, továbbra is ő az első számú célpont, Magic Johnson viszont nem stresszeli túl ezt a nyarat, hiába reális forgatókönyv az is, hogy senkit nem tud megszerezni az aranysárga-lila gárda. Az klub elnöke azt mondta, hogy ő Magic Johnson, semmilyen nyomás nincs rajta, hogy sztár szabadügynököt szerezzen. Szerepelt egy csomó döntőben, szóval senki nem gondolhatja komolyan, hogy emiatt izgul - játszott Larry Bird ellen, és kilenc fináléban lépett pályára, ezek után ezt nem érzi tehernek. Magic azt is hozzátette, hogy két nyárban gondolkodik, az ideiben és a jövő éviben, márpedig ha senki nagy nevet nem sikerül megszereznie a Lakersnek, akkor megbukott, és lemond, ki sem kell rúgnia őt Jeanie Bussnak.

A Golden State Warriors centere, JaVale McGee Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy nem nagyon gondolkodott még azon, hogy más együtteshez igazoljon, mert azt reméli, hogy a teljes karrierjét az oaklandi franchise-nál töltheti - ha ez megtörténne, azt áldásként élné meg. Azt nem tudja, hogy mi fog történni a szabadügynökpiacon, és valószínűleg jó hosszú lesz a mostani FA-piac, mert mindenki LeBronra és Kawhi Leonardra fog várni, azt nézik majd, hogy ki hova kerül, melyik csapatnak mire lesz ezt követően szüksége, de ettől függetlenül ő a Golden State játékosa akar maradni.

A végére pedig a Utah Jazz maradt, amely QO-t adott Raul Netónak, Dante Exumnak és Georges Niangnak, így mindhárom érintett korlátozott szabadügynök lesz július 1-jétől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus