Hírmorzsák 2018-06-28 (14:30)

Paul George kilépett szerződéséből, korlátozások nélkül igazolhat akárhova. A Lakers abban bízik, hogy Kawhi Leonard megszerzésével LeBron James is elkötelezi magát hozzájuk. A Lakers és a Spurs tegnap újra elkezdtek tárgyalni Leonardról. A Grizzlies Avery Bradley iránt érdeklődik. A Dallas felvette a kapcsolatot a Clippersszel, cserélnének DeAndre Jordanért. Becky Hammon a San Antonio teljes értékű segédedzője lett. A Rockets lehívta Mike D'Antoni 2019/20-as csapatopcióját. Adam Silver szerződését 2023/24-ig meghosszabbította a liga. Kendrick Perkins csapatopcióját lehívta a Cavs. A Suns elengedi Alex Lent és Elfrid Paytont is, a Phoenixet nem érdekli Milos Teodosic. QO-k: Raptors, Lakers, Hawks, Cavs.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette a ma délután folyamán, hogy Paul George közölte az Oklahoma City Thunderrel, hogy kilép szerződésének utolsó, 20.7 millió dolláros évéből, így korlátozások nélkül igazolhat bárhova - ez persze még nem jelenti azt, hogy távozik is a nyáron a csapattól.

Wojnarowski, Ramona Shelburne és Brian Windhorst (utóbbi kettő is ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers (és a San Antonio Spurs) úgy érzi, hogy ha megszerzi Kawhi Leonardot, akkor LeBron James is elkötelezi magát a csapathoz. A két gárda tegnap elkezdett újra tárgyalni a kiscsatárról - mint ismert, az első beszélgetést viszonylag hamar rövidre zárta a Spurs. A San Antonio azóta nyitott arra, hogy elcserélje sztárját, akár a Lakershez is - az aranysárga-lilákon kívül a Boston Celtics, a Cleveland Cavaliers, a Philadelphia Sixers és a Los Angeles Clippers érdeklődött Leonardért. A három újságíró információi szerint nem igaz, hogy csak keletre cseréli el a Spurs elvágyódó játékosát, hiába jelentek meg korábban ilyen hírek.

Az is a Spurshöz kapcsolódik, hogy Becky Hammont előléptették, mostantól ott fog ülni Gregg Popovich mellett a kispadon, mint segédedző - a Charlotte Hornetshez távozó James Borrego helyét veszi át.

Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies érdeklődik Avery Bradley iránt - MLE-vel tudják megszerezni Bradley-t, akinek az előző idényben sérvgondjai voltak.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy a Dallas Mavericks megkereste a Clipperst DeAndre Jordan miatt, cserélnének a centerért, aki 3 éve oly' rútul kikosarazta őket - Jordannek péntek éjfélig kell döntenie arról, hogy lehívja-e jövő évi csapatopcióját vagy sem.

Több opciólehívás és szerződéskötés is történt, de nem feltétlenül játékosokhoz kapcsolódóan. A Detroit Pistons two-way megállapodást kötött Keenan Evansszel, aki tavaly 17.6 pontot átlagolt a Texas Tech Egyetemen. A Houston Rockets lehívta Mike D'Antoni kontraktusának 2019/20-ra szóló csapatopcióját. A liga bejelentette, hogy Adam Silver marad a commish, legalábbis meghosszabbították jelenleg érvényes szerződését 2023/24-ig. A Cavs pedig Kendrick Perkins 2.5 milliós csapatopcióját hívta le, ami egy csere keretein belül még jól jöhet az ohiói gárdának.

Jöjjenek a QO-k. A Cleveland Rodney Hoodnak, a Toronto Raptors Malcolm Millernek, Fred VanVleetnek és Nando De Colónak, a Lakers pedig Julius Randle-nek adta meg a "minősítő ajánlatot", így mindannyian korlátozott szabadügynökök lesznek. Az Atlanta Hawks azonban nem adta meg a QO-t Josh Magette-nek és Malcolm Delaney-nek sem, akik így oda szerződnek, ahova akarnak.

A Phoenix Sunsnál Elfrid Payton és Alex Len sem kapnak QO-t, Scott Bordow (Arizona Republic) értesülései szerint egyik játékost sem akarja megtartani az arizonai klub (olcsóbban sem), de a hírek szerint Milos Teodosic iránt sem érdeklődnek, ha a szerb játékmester esetleg elérhetővé válik a nyár folyamán - ő lehívta a játékosopcióját, de szerződése még nem garantált egy ideig, a Los Angeles Clippers kiteheti keretéből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus