Hírmorzsák 2018-06-29 (12:30)

DeAndre Jordan és a Mavs között kölcsönös az érdeklődés, de a Clippers nem akarja átvenni Matthewst, és Gortat mellett is megtartanák Jordant. LeBron emberei az összes napokban felmerülő pletykát cáfolták. A Spurs versenyképes akar maradni a Leonard-csere után is. Tárgyal a Lakers és a Nuggets - az aranysárga-lilák Lonzo Balltól is szabadulnának. Jokic új szerződésében nem lesz játékosopció. A Boston még mindig biztos abban, hogy meg tudja tartani Irvinget 2019 nyara után is. Jamal Crawford és a Warriors érdeklődnek egymás iránt. A Bulls, a Hawks és a Kings átvenne rossz szerződéseket. Jimmy Butlernek már most megadná a maximumot a Minnesota. A Lakers kitette Tyler Ennist. Thad Young lehívta játékosopcióját (13.7 millió). A Mavs visszavonta Mejri QO-ját, a Boston megadta azt Marcus Smartnak.

Természetesen a Los Angeles Lakers-LeBron James-Kawhi Leonard szerelmi háromszöggel kezdjük a mai morzsát is.

Brian Windhorst (ESPN) elmondta, hogy a Jamest körülvevő emberek gyakorlatilag az összes pletykát tagadják, ami a napokban napvilágot látott LeBronról - nem kereste meg Kevin Durantet és Kawhi Leonardot sem, hogy játsszanak együtt a Lakersnél, Paul George-dzsal sem beszélt egy esetleges hármas összeállásról, és ha a Lakers megszerzi Leonardot, az sem biztosítja, hogy James az aranysárga-lilák játékosa lesz - ezeket Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) is megerősítette. Windhorst egyébként külön kifejtette, hogy nemhogy most, de már jó ideje nem beszélt LeBron és Leonard. Windhorst azt is elmondta, hogy szerinte a mai nap nagyon fontos lesz - ma kell eldöntenie Jamesnek azt, hogy marad-e jelenlegi szerződésében vagy kilép. Az újságíró szerint ha LeBron lehívja játékosopcióját, akkor sem biztos, hogy Clevelandben marad, de nagyon jó esély van rá, ha pedig kilép, akkor sem borítékolható, hogy a Lakershez igazol, de rendesen megnőnek ennek az esélyei.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a San Antonio Spurs azt mondja a Leonardért érdeklődő kluboknak, hogy szeretnének versenyképesek maradni akkor is, ha elcserélik sztárjukat - teljes újjáépülésbe tehát nem kezdenek, de a hírek szerint ez is változhat, minden attól függ, hogy milyen ajánlatokat kapnak. Belső információk szerint Gregg Popovich-ék oda cserélik a kiscsatárt, ahonnan a legtöbb ellenértéket kapják, legyen ez akár a Lakers - nem zárnak ki tehát senkit.

A Lakershez tartozik két másik hír is. Egyrészt kitették keretükből Tyler Ennist - július 5-én vált volna garantálttá 1.7 millió dolláros szerződése. Másrészt Tim Bontemps (Washington Post) értesülései szerint az aranysárga-lilák tárgyalnak a Denver Nuggets-cel - a Lakers első körös picket akar, amit továbbküldhet a Spursnek Kawhi Leonardért, míg a coloradói alakulat a Kenneth Faried, Wilson Chandler, Darrell Arthur hármasból szabadulna egy vagy vagy több embertől, hogy csökkenjen a klub luxusadója. Az újságíró úgy tudja, hogy a Lakers Lonzo Balltól is szabadulna, hogy az érte kapott értéket szintén a Spurshöz küldhesse, tekintve hogy az irányító nem kell Popovichéknak.

Ha már a Nuggets: Lowe forrásai szerint nem lesz játékosopció Nikola Jokic új szerződésének ötödik évére, teljesen garantált lesz 5 éves, 146.5 millió dolláros maximum kontraktusa.

Más téma: Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy DeAndre Jordan és a Dallas Mavericks között kölcsönös az érdeklődés - mint ismert, 2015-ben kikosarazta Jordan a Mavst, pedig már szóban megegyezett a gárdával, de a napokban már felmerült, hogy a texasi klub cserélne a centerért. Jordannek ma kell eldöntenie, hogy lehívja-e 24.1 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre - ha megteszi, cserélhet érte a Dallas, ha nem, akkor sapka alatti helyből kell leigazolnia a Mavsnek a centert, amire egyébként lesz lehetősége, nagyjából 25 millió dollárnyi helye lesz Donnie Nelsonéknak a sapka alatt. A Mavs folyamatosan tárgyalásban van Jeff Schwartz-cal, Jordan ügynökével, de nehezíti a dolgot, hogy a Clippersszel nem nagyon fognak tudni összehozni egy cserét - Marc Stein (New York Times) értesülései szerint Doc Riversék nem akarják átvenni Wes Matthews szerződését. A már említett Lowe jelentette, hogy a Clippers azt se tartaná nagy gondnak, ha a nemrég megszerzett Marcin Gortat mellett Jordan is maradna a csapatnál - nekik mindenhogy jó.

Térjünk át a Boston Celticsre. Lowe forrásai szerint a Boston továbbra is nagyon biztos abban, hogy sikerül megtartania Kyrie Irvinget - az irányítót összehozták már néhány pletykában a New York Knicksszel és a Brooklyn Nets-cel is, de a Celtics nem aggódik. Danny Ainge-ék közben kiosztották a QO-t Marcus Smartnak, aki így korlátozott szabadügynök lesz július 1-től.

További Zach Lowe hírek.

A Minnesota Timberwolvesnál felmerült annak a lehetősége, hogy idén nyáron akkora takarítást végeznek a játékosállományban, hogy most oda tudják adni Jimmy Butlernek a maximum szerződést. Mivel ehhez 10 millió dollárral kellene a sapka alá menni, ehhez pedig ki kellene pucolni Andrew Wiggins és Gorgui Dieng szerződéseit is, így ez valószínűleg nem fog megtörténni.

A Golden State Warriors és Jamal Crawford kölcsönösen érdeklődnek egymás iránt - állítólag a bajnok játékosai is szeretnék, ha a többszörösen is az Év Hatodik Emberének választott kosaras csatlakozna hozzájuk. Lowe szerint valószínűleg a veterán minimumot adnák Crawfordnak - kérdés, ez elég lesz-e.

Az Atlanta Hawks, a Chicago Bulls és a Sacramento Kings kész rossz szerződéseket átvenni, ha plusz draftjogokhoz juthatnak ezáltal.

A végére pedig két tény: Thad Young lehívta 13.7 millió dolláros játékosopcióját, így csak jövő nyáron lesz szabadügynök az Indiana Pacers magasembere. A Dallas viszont visszavonta Salah Mejri QO-ját, aki így idén nyáron oda igazol, ahova akar.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus