Hírmorzsák 2018-06-30 (07:45)

Lonzo Ballnak elszakadt a bal meniscusa. A Sixersnek is meglesz a lehetősége LeBron James megszerzésére, de a Lakers a legesélyesebb? A Cavs egyelőre tehetetlen. Kawhi Leonardnak Tony Parker márciusi nyilatkozata volt az utolsó csepp a pohárban - a Philly nagyon szeretne cserélni a Spurs kiscsatáráért. DeAndre Jordan kilépett szerződéséből, szabadon igazolható - a Warriors megpróbálja aláiratni. Steve Kerr hosszabbított a bajnokkal - legalább a dupláját kapja a jelenlegi évi 5 milliós fizetésének. Dirk Nowitzki csapatopcióját nem hívta le a Mavs. Jabari Parker kapott, Shabazz Napier viszont nem kapott QO-t.

A Los Angeles Lakersszel kezdünk, lassan mondhatni, hogy természetesen. Egyrészt Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Lonzo Ballnak elszakadt a meniscusa a bal térdében - a hírek szerint fel fog épülni az edzőtábor kezdetére, csak azt nem tudni, hogy azt hol kezdi majd meg, mivel gyakorlatilag biztosra mondják a távozását, amennyiben LeBron James az aranysárga-lilákat választja. 

És ha már LeBron James, akkor térjünk ki rá külön is. Brian Windhorst (ESPN) újra elmondta, hogy szerinte a Lakersnek nagyon jó hír az, hogy James kilépett szerződéséből tegnap, és úgy gondolja, hogy előnyösebb helyzetben vannak a többi együtteshez képest. Windhorst szerint nagyon fontos lesz, hogy hogyan sikerült LeBron találkozója Magic Johnsonnal - az lehet a kulcs, hogy meg tudják-e győzni arról, hogy bajnokesélyes keretet raknak köré akkor is, ha sem Kawhi Leonard, sem Paul George nem kerül hozzájuk, mert nem rövid-, hanem hosszútávú döntés lesz ez. Windhorst azt is elmondta, hogy bár szerinte most a Lakers a legesélyesebb, a Philadelphia Sixersnek is meg lesz a lehetősége arra, hogy leüljön beszélni Jamesszel - itt az lehet a kulcs Windhorst szerint, hogy Joel Embiiddel meg tudják-e beszélni, hogy hogyan tudnak együtt játszani.

Adrian Wojnarowskitól (ESPN) kérdezték, hogy mi a helyzet most a Cleveland Cavaliersszel, akiknek elvileg van több tervük is a nyárra. Azt válaszolta Woj, hogy forrásai szerint leginkább a tehetetlenség jellemző most az ohiói klubra - várnak, hogy mi lesz LeBron döntése, de egyelőre nagyon nem tudni, hogy mit csinálnak, ha James végül lelép.

Marc Stein (New York Times) nemrég a The Dan Patrick Show vendége volt, ahol elmondta, hogy a San Antonio Spurs rájött, hogy helyrehozhatatlan a kapcsolatuk Kawhi Leonarddal - jóval többről van itt szó, mint arról, hogy majd Gregg Popovich leül a sztárjával, és megoldják a helyzetet, ahogy tavaly megtette ezt LaMarcus Aldridge-dzsel, ezt a dolgot elengedték. Stein azt is hozzátette, hogy a Philadelphia Sixers nagyon meg akarja szerezni a kiscsatárt - erről tegnap este is írtunk, hogy úgy érzi a Sixers és a Lakers is, hogy Leonard megszerzésével jóval jobbak lesznek az esélyek LeBronra is. Wojnarowski és Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy Leonardnak több baja is volt a franchise-zal, de Tony Parker márciusi nyilatkozata volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a francia irányító azt mondta, hogy az ő combsérülése 100-szor rosszabb volt, mint Leonardé.

A maradék opciólehívások közül a Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan lemondott 24.1 millió dolláros játékosopciójáról, így szabadügynök lesz holnaptól - el is köszönt tőle a Clippers hivatalos twitterfiókja. Mint ismert, Jordanről tárgyalt egymással a Clippers és a Dallas Mavericks, de nem tudtak megegyezni egy cserében, így a center holnaptól közvetlenül a texasiakkal beszél majd. A Dallas nem hívta le Dirk Nowitzki 5 millió dolláros csapatopcióját - így több helye van a sapka alatt a csapatnak, de biztos, hogy a német marad a Mavsnél, csak később fogják aláírni új szerződését. Arról volt már szó korábban, de most lett hivatalos, hogy az Indiana Pacers lehívta Bojan Bogdanovic 10.5 millió dolláros csapatopcióját, így ő horvát dobóhátvéd marad a csapatnál. A Milwaukee Bucks megadta a QO-t Jabari Parkernek, aki így korlátozott szabadügynök lesz, a Portland TrailBlazers azonban nem adott QO-t Shabazz Napier-nek, így ő oda szerződik holnaptól, ahova szeretne.

A végére pedig a Golden State Warriors maradt ezúttal. Egyrészt a már említett Marc Stein információi szerint tudja a bajnok, hogy kevés esélye van, de megpróbálja majd leigazolni DeAndre Jordant - pénzügyileg nem tudnak versenyképes ajánlatot tenni, csak a luxusadós MLE-t, ami nagyjából 5.3 millió dollár. Másrészt Wojnarowski úgy tudja, hogy megegyezett egymással a csapat és vezetőedzője, Steve Kerr, megvan a tréner új kontraktusa. Pontos számokat még nem tudni, azt viszont mellétette az újságíró, hogy a liga egyik legjobban fizetett edzője lesz Kerr az új megállapodásának köszönhetően. Monte Poole (NBC Sports) úgy tudja, hogy legalább a dupláját fogja kapni Kerr a jelenlegi évi 5 millió dolláros bérének.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus