Hírmorzsák 2018-07-02 (12:15)

LeBron, Lance Stephenson, McGee és KCP is a Lakerst választotta - Zlatan üdvözölte Jamest, Dan Gilbert búcsúztatta. Bosh a visszatérést fontolgatja, méghozzá a Lakersbe. Leonard ellenértékéről több teória is napvilágot látott. A Philly Simmonst, Embiidet és Fultzot sem adja Kawhi-ért. A Sixers kivásárolja Baylesst? Elfrid Payton a Pelicansnél, de a New Orleans Rondót is megtartaná. Mejri maradt Dallasban, Aaron Gordon a Magicnél. Hezonja a Knicks játékosa lett. Sefolosha szerződését garantálja a Jazz. Bookerrel már most hosszabbítana a Suns. Favors ma dönt. A Rockets James Nunnally-vel pótolhatja Arizát. Cousinsért snt-cserélne a Wizards. A Minnesota Dante Cunninghamet akarja. A Bulls Jabari Parkerrel szemez. A Celtics idei első köröse most a gépét és így első edzését késte le.

A nap híréről külön is beszámoltunk már reggel - LeBron James a Los Angeles Lakershez szerződött. Csapattársai is vannak már az eddigi kereten kívül is: JaVale McGee, Lance Stephenson és Kentavious Caldwell-Pope is a Lakerst választotta, Nerlens Noel pedig már csak három együttes ajánlatán gondolkodik, abból az egyik az aranysárga-lila gárda - részletek ezen a linken. Volt még egy szerződtetése a Lakersnek, amiről nem esett még szó: Malik Newman a Kansas Egyetemről two-way szerződést kapott - ő 14.2 pontot és 5.0 pattanót átlagolt az előző szezonban.

A LeBron-féle sztorihoz kapcsolódik a Cleveland Cavaliers tulajdonosának, Dan Gilbertnek a levele, amit szintén olvashattatok már, ezen a linken megtekinthetitek - Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy már szombat reggel értesítette James Gilbertet, hogy elhagyja a Cavst, csak akkor még nem mondta meg, hol folytatja. Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy LeBron pár napja már mondogatta a hozzá közelállóknak, hogy a Lakerst fogja választani, de előbb találkozni akart személyesen Magic Johnsonnal, hogy megnézze, bízhat-e a franchise legendás irányítójában, jelenlegi elnökében. A meeting meg is történt tegnap hajnalban, három órát beszélgettek egymással, kevesebb, mint 24 óra múlva pedig a hivatalos bejelentés is megvolt. LeBront az LA Galaxy svéd szupersztárja, Zlatan Ibrahimovic is köszöntötte twitteren - "LA-nek most már van egy Istene és egy Királya is".

Ugyanide kapcsolható egy pletyka: Sean Deveney (Sporting News) információi szerint Chris Bosh továbbra is a visszatérésén dolgozik, és ha orvosilag zöld utat kap a folytatára, akkor a Lakershez szerződhet.

Még mindig Lakers, mivel van Kawhi Leonard-csomag ma is. Stephen A. Smith (ESPN) azt mondta, hogy értesülései szerint a San Antonio Spurs jelenleg rengeteget kér a kiscsatárért, de Kyle Kuzmát nem fogják feladni Rob Pelinkáék, ahogy három első köröst sem adnak, mivel úgy gondolják, hogy Leonard úgyis a Lakers játékosa lesz vagy előbb, legkésőbb 2019-ben. Smith azt is hozzátette, hogy más csapatvezetőktől úgy tudja, hogy Kawhi kiülheti a teljes 2018/19-es idényt, ha a Spurs nem cseréli a Lakershez - a két gárda tegnap kétszer is tárgyalt egymással a 2014-es döntő MVP-jéről. Adrian Wojnarowski (ESPN) hozzátette, hogy Leonard mindenképpen a Lakers játékosa akar lenni, és mivel úgy érzi, hogy LeBron szeretné őt a csapatban tudni, a Spurs úgy gondolja, hogy most több ütőkártya van a kezében - fiatal tehetségek, pickek és egy kis sapka alatti hely kitakarítása is kellene nekik Leonardért.

Wojnarowski jelentette azt is, hogy a Philadelphia Sixers Ben Simmonst, Joel Embiidet és Markelle Fultzot nem adja Leonardért, ennyi biztos - azt nem tudni, hogy ez mennyiben változott azután, hogy LeBron elkötelezte magát a Lakershez, ez a hír ugyanis még az előtt jött, hogy kiderült volna, a Philly Jamest és Kawhit már nem tudja megszerezni idén nyáron.

Maradjunk egy kicsit még a Sixersnél, amely a hírek szerint a kivásárláson gondolkodik Jerryd Bayless esetében, akinek 9 millió dolláros kontraktusa van a most következő idényre - felmerült az a lehetőség is, hogy stretch provision segítségével raknák ki, így még 3 évig 3-3 millióval nyomná a sapkát.

Voltak még aláírások. A New Orleans Pelicans Elfrid Paytont szerződtette le - azt nem tudni, hogy Rajon Rondo mögé vagy helyére, de Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a Pelicans Rondót is meg akarja tartani függetlenül attól, hogy Paytonnal lett egy gyakorlatilag ugyanolyan profilú egyesük. Arról már tegnap este is pletykáltak, hogy a New York Knicks Mario Hezonját akarja, és az érdeklődés kölcsönös, a két fél pedig meg is állapodott egymással, 1 évre 6.5 millió dollárért kelt el a fiatal horvát játékos. A Dallas Mavericks pedig 1 évre a veterán minimumért megtartotta Salah Mejrit, aki DeAndre Jordan váltótársa lehet center poszton.

Jöjjenek az egyéb hírek. A Utah Jazz garantálja Thabo Sefolosha 5.25 millió dolláros szerződését, és nem fogja kitenni a keretből. Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Phoenix Suns oda akarja tolni Devin Booker elé az 5 éves maximumot - a dobóhátvéd újoncszerződése utolsó évébe lép, így idő előtt megköthetik vele új szerződését. Marc J. Spears (The Undefeated) információi szerint Derrick Favors találkozója jól sikerült a Utah Jazz-zel, három órát beszélt egymással a két fél Atlantában, és a hírek szerint ma dűlőre is jut Favors, hogy hol folytassa karrierjét. A Houston Rockets James Nunnally-vel találkozott tegnap - ő korábban nagyon kevés lehetőséget kapott az NBA-ben, az elmúlt két évet viszont a Fenerbahcénél töltötte, ahol előbb Euroliga-győztes lett, a mostani szezonban pedig 9.3 pontot átlagolt 55.4%-os triplával.

A már említett Kevin O'Connor forrásai szerint a Washington Wizards sign-and-trade keretein belül szeretné megszerezni DeMarcus Cousinst - mint ismert, ő és John Wall csapattársak voltak a Kentucky Egyetemen. O'Connor hozzátette, hogy nincs sok realitása ennek, és Alex Len sokkal elérhetőbbnek tűnik a Wizards számára. A Minnesota Timberwolves Dante Cunninghammel szemez Chris Haynes (ESPN) információi szerint. Alex Kennedy (HoopsHype) pedig úgy tudja, hogy a Chicago Bulls Jabari Parker iránt érdeklődik - a chicagói születésű játékos RFA, minden ajánlatot tarthat rá a Milwaukee Bucks.

A végére pedig a Boston Celtics újonc magasembere, Robert Williams maradt, aki úgy tűnik, nem véletlenül csúszott az első kör végére - most azért nem volt ott a csapat nyári ligás csapatának első edzésén, mert lekéste a gépét. Jay Larranaga elmondta, hogy csalódottak, mert mindenki pozitív energiákkal akarja kezdeni a felkészülést, de majd klubon belül elintézik ezt, és továbblépnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus