Hírmorzsák 2018-07-04 (13:30)

Butler és Irving egy csapatban szeretnének játszani - előbbi nem akar hosszabbítani a Minnesotával. Dwight Howard és Jeff Green a Wizardsnál. Cserélt a Sixers és a Nuggets. Tyreke Evans a Pacershez igazolt. Exum és Neto maradtak a Jazznél. MCW a Houstonnál folytatja. Looney maradt a bajnoknál. Felton az OKC-nél, a Thunder 300 millió dollár fölötti kiadással luxusadóval együtt. Isaiah Thomas közel áll hozzá, hogy az Orlandóhoz szerződjön. Devin Booker és a Suns az utolsó simításokat végzik az 5 éves maximum hosszabbításon. A Lakers konzultál LeBronnal minden igazolásról. George a Lakershez akart kerülni tavaly, de nem cseréltek érte. Nem olyan biztos, hogy Leonard a Lakershez ír alá jövő nyáron? Cousinsnak volt 2 év, 40 milliós ajánlata is szezon közben a Pelicanstől - több csapatnak ingyen sem kellett volna, a Lakers 5.3 milliót sem adott ki érte.

Egy pletykával kezdjük: Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint Jimmy Butler és Kyrie Irving továbbra is próbálják felmérni, hogyan tudnának egy csapatban játszani a jövőben - mindkét érintett szabadügynök lesz a nyár folyamán, így megoldhatónak tűnik a dolog, kérdés, hol. Butler a hírek szerint nem akar hosszabbítani a Minnesota Timberwolvesszal, legalábbis most nem, mert nagyon nem tetszik neki az a nemtörődöm hozzáállás, amit a Minny fiataljai mutatnak, és főleg Karl-Anthony Towns.

Több szerződtetésről és lépésről is beszámoltunk már a hajnal és a reggel folyamán.

Dwight Howard és Jeff Green a Washington Wizardshoz igazolnak - részletek ezen a linken. Az Indiana Pacers Tyreke Evansszel erősített - részletek ezen a linken. Dante Exum és Raul Neto is hosszabbítottak a Jazz-zel - részletek ezen a linken. Volt egy csere is, a Philadelphia Sixers megszerezte Wilson Chandlert a Denver Nuggetstől - részletek ezen a linken. Voltak még kisebb szerződtetések. Kevon Looney egy évre a veterán minimumért marad a Warriorsnál. A Houston Rockets Michael Carter-Williamst szerződtette egy évre, szintén a vet.min.-ért. Az Oklahoma City Thundern Raymond Feltonnak adott ugyancsak 1 éves, veterán minimumról szóló szerződést (2.4 millió), ezzel az OKC lett az első csapat, amely elérte a 300 milliós kiadást a luxusadóval együtt, legalábbis jelen állás szerint - 150 millió dollárnyi luxusadót kell fizetnie Clay Bennett tulajdonosnak, ha így maradnak a szezon végéig.

Gyakorlatilag biztosra lehet venni azt is, hogy Devin Booker hosszútávon marad a Phoenix Sunsnál, mivel az utolsó simításokat végzik az 5 éves, 158 millió dolláros maximum szerződésén.

Külön kell venni két two-way megállapodást: A Nuggets Golomán György volt csapattársát, Thomas Welshet szerezte meg ily módon, míg a New York Knicks Isaiah Hicksnek adott egy ilyen kontraktust.

Néhány pletykáról is írtunk külön. Egyrészt arról, hogy Isaiah Thomas az Orlando Magic-kel tárgyal, és állítólag a komoly érdeklődés van a másik iránt mindkét oldalról - részletek ezen a linken. Másrészt arról is volt szó, hogy nem biztos, hogy Kawhi Leonard jövő nyáron a Los Angeles Lakers játékosa lesz, hogy Paul George tavaly nagyon szeretett volna az aranysárga-lilákhoz csatlakozni, hogy DeMarcus Cousins felajánlotta magát a Lakersnek 1 évre 5.3 millió dollárért, és hogy a centernek volt még szezon közben egy 2 éves, 40 milliós ajánlata a Pelicanstől - részletek ezen a linken. Ugyanide tartozik az is, hogy Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint voltak csapatok, akiknek már azelőtt sem kellett volna ingyen sem Cousins, hogy elszakadt az Achillese. Egyes kluboktól 1 évre 15 milliót próbált kicsikarni, másoktól kevesett, és Lowe úgy tudja, hogy karácsonyig valószínűleg nem játszik a center.

A végére pedig egy nem túl meglepő hír: Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers minden igazolásról egyeztet LeBron Jamesszel - állítólag azért tetszenek a most szerződtetett ikonnak az aranysárga-lilák új játékosai, mert ők nincsenek tőle oda meg vissza, és nem félnek keményen harcolni a PO-ban sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus