Hírmorzsák 2018-07-05 (21:45)

Magic Johnsonék minden lépésről konzultáltak LeBron Jamesszel - van ráció abban a csapatépítésben, amit most csinál a Lakers? Luke Walton sorsa azon múlik, akar-e James az irányítása alatt játszani. Lonzo Ball meniscus-szakadását Ball emberei hozták nyilvánosságra? A Celtics pickeket akar inkább adni Kawhi Leonardért, az öt legjobb játékosuk közül egyet sem. Nemanja Bjelica a Sixersnél folytatja. Isaiah Briscoe az Orlando Magichez szerződött. Two-way játékos a Minnesotánál és Phoenixben is.

Arról külön is beszámoltunk már, hogy a Philadelphia Sixers 1 évre leigazolta Nemanja Bjelicát - Brett Brownék a room MLE-t (sapka alatti csapatok MLE-je) fizetik a szerbnek, ami 4.4 millió dollár - érdekesség, hogy a Minnesota Timberwolves ennél többért igazolta le Bjelica helyére Anthony Tollivert. A Minnesota Jared Terrell-lel two-way megállapodást kötött, a Phoenix Suns pedig az 59. helyen választott George Kingnek adott ugyanilyen szerződést. Az Orlando Magic pedig Isaiah Briscoe-nak adott kontraktust - a Kentucky korábbi hátvédje az észt BC Kalev/Cramo együttesénél a VTB Liga legjobb fiatal játékosa volt (18.5 pont, 4.2 gólpassz).

Jöjjenek a Kawhi Leonard-hírek. Adrian Wojnarowski (ESPN) egyrészt azt jelentette, hogy a Boston Celtics az öt legjobb játékosát nem akarja adni - Jaylen Brown és Jayson Tatum sem jöhet szóba a San Antonio Spurs sztárjáért. A Celtics inkább sok picket adna, mint játékosokat, míg a Spurs a draftjogok mellett olyan kosarasokat is szeretne, akik segítenek nekik a PO-ban maradni, mert nem akarnak egy hosszú újjáépülésbe kezdeni. Másrészt Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy Leonard egyre kevésbé akar a Clippershez kerülni, méghozzá azért, mert LeBron James a Lakersnél kötött ki - egyszerűen nem akar eltörpülni mellette a város másik csapatában.

A Lakershez is több hír tartozik. Egyrészt Wojnarowski szerint a vezetőség egyáltalán nem akarta, hogy napvilágot lásson az a hír, hogy elszakadt Lonzo Ball meniscusa, és lehet, hogy műteni kell - könnyen elképzelhető, hogy ezt Ball képviselői hozták nyilvánosságra, hogy kisebb legyen az irányító iránti érdeklődés, ezt liga szerte így gondolják többen is. Aggódtak, hogy el fogják cserélni Ballt, de így, hogy elképzelhető, hogy kés alá kell feküdnie, senki nem fog érte feladni semmit, hiszen nem tudni, hogy milyen állapotban vannak a térdei.

Wojnarowski jelentette azt is, hogy tavaly a menedzsment, Magic Johnson elnök és Rob Pelinka GM úgy érezte néha, hogy alulteljesít a csapat, aztán a szezont nagyon jó teljesítménnyel zárták. Ez azért lehetett lényeges, mert Luke Walton vezetőedzőt nem Pelinka és Johnson szerződtették, hanem az előző vezetés - a trénert Jeanie Bussnak kellett megvédenie, de Buss hűséges volt Waltonhoz végig, nem engedte senkinek, hogy belekössön az edzőbe. Wojnarowski szerint az lesz az érdekes, hogy LeBronnal ez hogyan változik, mert ha James nem fogadja el Waltont, akkor bizony új vezetőedzője lesz a csapatnak - Walton maradásához kell, hogy LeBron akarjon az irányítása alatt játszani.

És a végére maradjunk ezen a LeBron-Lakers vonalon: Ramona Shelburne és Brian Windhorst (ESPN) írtak egy hosszabb cikket arról, hogy a mostani csapat hogyan alakult ki, és hogy Magicék hogyan beszéltek át minden lépést Jamesszel. Egy sztárhoz közelálló forrás szerint LeBron másokkal ellentétben All-Time nagyságként érkezett a Lakershez, nincs rajta nyomás, semmit nem kell bizonyítania - változtatni akar néhány dolgon, és megengedheti magának, hogy hagyja a csapatnál lévő folyamatokat kiteljesedni. Egy nyugati főcsoportban dolgozó vezető szerint lehet, hogy sokan meglepődnek majd, de ő bizony látja a rációt a Lakers csapatépítésében - shootereket lehet találni, draftoltak is párat az elmúlt években, de playmakereket sokkal nehezebb.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus