Hírmorzsák 2018-07-07 (14:00)

Tony Parker a Charlotte-nél, Kyle O'Quinn a Pacersnél. Jusuf Nurkic marad a Blazersnél, Zach LaVine a Bullsnál, Ian Clark a Pelicansnél. Kyle Anderson ajánlatot kapott a Memphistől (4 év, 37.2 millió), a Spursnek két napja van meccselni. Tony Parkernek semmi baja nem volt Kawhi Leonarddal. A San Antonio még mindig nem döntötte el, mi legyen Leonarddal? LeBron kedveli Lonzo Ballt. A Cavs GM-je szerint James nélkül is lehet versenyképes csapatuk - Kevin Love elcserélésével nem javulnának, tankolni nem akarnak. Carmelo Anthony távozik a Thundertől. Luc Mbah a Moute maradna a Rocketsnél. A Raptors olasz segédedzőt szerződtetne. A Kings inkább cserére használná a sapka alatti helyét? Luka Doncic messze az első volt a Mavsnél a draft előtt.

Kezdjük az elmúlt egy nap szerződéseivel, volt ugyanis pár.

Arról külön beszámoltunk már, hogy Kyle O'Quinn az Indiana Pacersnél (részletek ezen a linken), Tony Parker pedig a Charlotte Hornetsnél folytatja (részletek ezen a linken), ma reggel pedig arról is volt már szó, hogy Jusuf Nurkic marad Portlandben (részletek ezen a linken), Zach LaVine pedig a Chicago Bullsnál (részletek ezen a linken). Ehhez jöhet még hozzá, hogy a Memphis Grizzlies 4 évre 37.2 millió dollárt (a teljes MLE-t) ajánlott Kyle Andersonnak - a San Antonio Spursnek 48 órája van meccselni ezt az offer sheetet, mivel Anderson korlátozott szabadügynök. Ian Clark 1 évet hosszabbított a New Orleans Pelicansnél.

Kisebb, illetve más jellegű igazolások. A Portland TrailBlazers 3 éves kontraktussal leigazolta második körben draftolt újoncát, Gary Trent Jr.-t, a Los Angeles Lakers pedig ugyanezt megtette Isaac Bongával. A Los Angeles Clippers Angel Delgadónak, a Cleveland Cavaliers pedig Billy Prestonnak adott two-way szerződést. A Detroit Pistons Gregg Polinsky-t szerződtette a vezetőségbe - a játékosmegfigyeléssel fog foglalkozni, és korábban dolgozott már együtt Ed Stefanskival a Brooklyn Netsnél. 

Térjünk vissza Parker eligazolására: a francia legenda búcsúzóul elmondta, hogy neki semmi baja nem volt Kawhi Leonarddal - mint ismert, a játékmester egy újságírói kérdésre azt mondta még a szezon közben, hogy neki 100-szor súlyosabb sérülése volt, mint Kawhi-nak, és egyes hírek szerint ez volt az utolsó csepp a pohárban Leonardnál. Parker azt mondta, hogy őt csak megkérdezték, ő meg elmondta a válaszát, amely teljes mértékben igaz volt - ettől viszont még nem akarta elbagatelizálni Leonard sérülését. Kawhi átvette a franchise-t, ő pedig nagyon szívesen nyújtotta át számára a stafétabotot, abszolút semmi gondja nem volt ezzel - szomorú, hogy a média kiragadott egy mondatot, és úgy tálalta, mintha nem akarna Leonarddal együtt játszani, mikor ő volt a klub első számú játékosa.

Ugyancsak ide tartozik, hogy Brian Windhorst (ESPN) a The Hoop Collective-ben elmondta, senki nem tudja, mi lesz a Leonard-történet sorsa. A kiscsatár cserekérelme után úgy volt vele a San Antonio Spurs, hogy meghallgatják az ajánlatokat, de annyi mindent kértek a Boston Celticstől, a Philadelphia Sixerstől és a Los Angeles Lakerstől, hogy még ők maguk sem hitték el, hogy komolyan vehetik őket - mindenhonnan azt a választ kapták, hogy majd akkor jöjjenek vissza, ha komolyan gondolják Leonard cseréjét. Windhorst szerint a San Antonio még mindig nem döntötte el, hogy mi legyen Kawhi sorsa, ezért a senki földjén lesznek, amíg dűlőre nem jutnak, vagy ha nem kapnak egy nevetségesen nagy ajánlatot érte.

Darren Rovell (ESPN) jelentette, hogy a Lakersnél LeBron James 23-as számban fog játszani a mérkőzéseken, az edzéseken viszont a 6-ost fogja viselni. Az előbb említett Windhorst elmondása szerint James kedveli Lonzo Ballt, sokra tartja, az újságíró viszont az is hozzátette, hogy ha Ball kell ahhoz, hogy a franchise megszerezze Kawhi Leonardot, akkor biztos, hogy el fogják cserélni.

LeBronhoz tartozik közvetve az is, hogy a Cleveland Cavaliers GM-je, Koby Altman először szólalt meg tegnap nyilvánosan, mióta James elhagyta a klubot. Altman azt mondta, hogy azokban az években nem sok szórakoztató van, amikor egy gárda abszolút nem a versenyképességét tartja az első számú feladatának, nehéz is így egy nyerő kultúrát felépíteni. Nekik megvolt a nyerő kultúrájuk az elmúlt években, amit nagyban Jamesnek köszönhetnek - az világos, hogy közel sem lesznek olyan jók, miután egy ilyen játékos távozott tőlük, de lehetnek harciasak, jól megszervezettek, kemények, tehetségesek és képzettek, és felhasználhatják az előző négy év pozitívumait. Kevin Love elcseréléséről annyit mondott a szakvezető, hogy Love egy All-Star, és nem javulnának azzal sem, ha őt elpasszolnák - fantasztikus munkát végzett az elmúlt négy évben, és a Cavsnél akar játszani, ami a mostani keretnél és a jövőben is fontos lesz neki minden játékos esetében. Azt is hozzátette, hogy tetszik neki az, amivel most rendelkezik a franchise, és egyáltalán nem szeretne hátramenetbe kapcsolni, tankolni.

Beszámoltunk arról is tegnap, hogy Carmelo Anthony biztosan nem az Oklahoma City Thundernél kezdi meg a szezont (részletek ezen a linken). Azt még nem tudni, hogy milyen úton távozik Melo az OKC-től, azt viszont írtuk, hogy a Houston Rockets érdeklődik iránta. A csapathoz kapcsolható az is, hogy Luc Mbah a Moute Jonathan Feigennek (Houston Chronicles) azt mondta, hogy szeretne a Rocketsnél maradni - úgy érzi, hogy a klubnak és neki egyénileg is nagyszerű éve volt, egy győzelemre voltak a nagydöntőtől. Azt tudja, hogy Trevor Ariza lelépett, de Mbah a Moute abban reménykedik, hogy mindenki mást sikerül megtartania a franchise-nak, és akkor újra nekifuthatnak a bajnoki címnek.

A Basketballsphere információi szerint a Toronto Raptors szeretne egy európai segédedzőt igazolni. Sarunas Jasikevicius-szal is tárgyaltak, de ő maradt a Zalgiris Kaunasnál, most pedig Andrea Trinchierit próbálják átcsábítani a tengerentúlra - a 49 éves olasz szakember kétszer volt az Év Edzője Olaszországban és egyszer a EuroCupban, irányította korábban a görög válogatottat is, az elmúlt három esztendőt pedig a németek kirakatcsapatánál, a Brose Baskets Bambergnél húzta le.

Jason Jones (Sacramento Bee) értesülései szerint a Sacramento Kings megvizsgálta a piacot, de úgy döntöttek, hogy nem akarnak többéves szerződéseket kiosztani, amellyel csökkenne a jövő évi sapka alatti helyük. A hírek szerint a Kings inkább cserélni akar, és átvenne nagyobb szerződést 2019-es első körös pickért - leginkább tapasztalt kiscsatár kellene nekik. Mario Hezonjára is ráment a klub, de őt a New York Knicks elhappolta, Jabari Parkert pedig inkább erőcsatárnak tartják, mint kiscsatárnak, ezért nem próbálkoznak nála. A történethez az is hozzátartozik, hogy ez tegnap délutáni hír, ezt követően jött a Zach LaVine-nak adott offer sheet, tehát nem teljesen igaz az, hogy nem akarnak többéves kontraktusokat kiosztani...

A végére pedig a Dallas Mavericks maradt, amelynél a draftboard első helyén Luka Doncic állt, Mark Cuban tulajdonos pedig azt is elárulta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy kérdés sem volt ezzel kapcsolatban, a közelében nem volt senki Doncicnak az ő értékítéletük szerint - mint ismert, a Mavs végül a harmadik helyig cserélt előre, és ott választotta ki a szlovén szupertehetséget.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus